Ws2812 led’e kumanda bağlantısı

Reaksiyon skoru
15
selamlar elimde önceden almış olduğum bir ws2812 ledim vardı ve kontrolcüsü ile beraber almıştım. usb bağlantısı ile kullanıyordum fakat sonrasında ucunu fiş adaptör olarak değiştirmek istersen elektrikçi maalesef alıcıyı yaktı, gidip tekrardan sp104e alıcı ile 5v 5a bir adaptör aldım. fakat led yansa da kumandam ledleri değişmiyor sorun nedir?

selamlar elimde önceden almış olduğum bir ws2812 ledim vardı ve kontrolcüsü ile beraber almıştım. usb bağlantısı ile kullanıyordum fakat sonrasında ucunu fiş adaptör olarak değiştirmek istersen elektrikçi maalesef alıcıyı yaktı, gidip tekrardan sp104e alıcı ile 5v 5a bir adaptör aldım. fakat led yansa da kumandam ledleri değişmiyor sorun nedir?
Soketi ters olabilir, bağlantıları kontrol edin. Kumandanın pil ile arasında şeffaf bir parça bulunur onu çıkardınız mı?

Soketi ters olabilir, bağlantıları kontrol edin. Kumandanın pil ile arasında şeffaf bir parça bulunur onu çıkardınız mı?
hocam pilde sorun yok kumandanın kırmızı ışığı yanıyor. soketi nasıl anlarım ters veya düz olup olmadığını? ledin pininden itibaren bakınca ok > bu yöndeyse bağlantı tam tersine şeklinde ilerliyor doğru değil mi? 01B3557B-D5B9-4CED-964F-836F741F4653.webp6CCC6673-F755-4EAA-B8CF-775677B6111E.webp

Hocam bağlantı doğru yönde görünüyor ama 2. görselde görünen boşta ki kablolar ne acaba? Bağlantısını siz mi yaptınız?
hocam şöyle ki, ilk aldığım zaman ucu usb bağlantılı şekildeydi bu kablolar da boştu, ledi siparis ettigim yer ilerde lazım olur diye bosta bıraktıgını söylemisti ama bir işlevi yok diye düşünüyorum suan. kumandanın çalışmama sebebi ledler bozuk olduğundan mı diyeceğim ama ledim yanıyor sadece beyaz renk yanıyor değişmiyor renk

hocam şöyle ki, ilk aldığım zaman ucu usb bağlantılı şekildeydi bu kablolar da boştu, ledi siparis ettigim yer ilerde lazım olur diye bosta bıraktıgını söylemisti ama bir işlevi yok diye düşünüyorum suan. kumandanın çalışmama sebebi ledler bozuk olduğundan mı diyeceğim ama ledim yanıyor sadece beyaz renk yanıyor değişmiyor renk
Elinizde havya varsa bağlantıyı baştan ve düzgün yapın. 3 adet bağlantısı var zaten. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız anlatabilirim.

Elinizde havya varsa bağlantıyı baştan ve düzgün yapın. 3 adet bağlantısı var zaten. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız anlatabilirim.
hocam maalesef yok, benim anlamadığım gayet normal çalışıyordu, elektrikli ucundaki usbyi fişe çevirmeye çalışırken ledin kendi kablolarına ellemedi, neden beyaz ısık yanıyor da alıcı hiçbir sekilde kumandayı algılamıyor? acaba diyeceğim kumanda mı alıcıya bağlanamadı ama kumanda kutusundan cıkan kâğıtta yazan her talimatı deneyip tuşlara basmama rağmen olmuyor. eski kumandayla denedim yine olmuyor. alıcı bozuk diyeceğim ama alıcıyı daha yeni aldım dün geldi

Hocam sorun bence bağlantı da. Bu yüzden daha sağlıklı olması açısından yeniden bağlantı yapmanızı tavsiye ettim. Havyanız yoksa nasıl yönlendiririm bilemedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,109
Üyeler
187,775
Son üye
TostReis
Geri