X670E Tomahawk BİOS pili çıkmıyor

Birisii

80+
Reaksiyon skoru
145
Biraz daha zorlarsam anakartın bios kısmını kıracağım mandal felan her şeyi denedim 2 saattir pil ile uğraşıyorum pili çıkarmadan bios nasıl sıfırlarım anakartın arkasında bir tuş var ama neye yarıyor bilmiyorum, Biosu sıfırlamam şart görüntü alamıyorum

Biraz daha zorlarsam anakartın bios kısmını kıracağım mandal felan her şeyi denedim 2 saattir pil ile uğraşıyorum pili çıkarmadan bios nasıl sıfırlarım anakartın arkasında bir tuş var ama neye yarıyor bilmiyorum, Biosu sıfırlamam şart görüntü alamıyorum
JBAT pinlerine tornavida ile bi' süre temas ederek sıfırlamayı denedin mi?
1611000830252.png

jbat pini (jbat bat cmos) gibi şeyler yazar msi da genelde j-bat şeklide 2 adet pin var

10 saniye boyunca pinleri birbirine temas ettir kisa devre yap
.

bios sıfırlandı

JBAT pinlerine tornavida ile bi' süre temas ederek sıfırlamayı denedin mi?
Hocam o pini gördüm sıkıntı yok fakat JBAT pinlerine pc açıkken mi temas ettireyim kapalıyken mi, Açıkken yapsam riskli olmaz mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

jbat pini (jbat bat cmos) gibi şeyler yazar msi da genelde j-bat şeklide 2 adet pin var

10 saniye boyunca pinleri birbirine temas ettir kisa devre yap
.

bios sıfırlandı
Hocam o pini gördüm sıkıntı yok fakat JBAT pinlerine pc açıkken mi temas ettireyim kapalıyken mi, Açıkken yapsam riskli olmaz mı

bilgisayar kapalı

güç kaynağı açık (kılavuzda kapali der ona aldanma)

10 saniye yap

lan zaten senin anakartta cmos clear tuşu varmiş arkada?????

PC kapalı olacak, gücü çeksen de zaten BIOS pili takılı işlemi gerçekleştirir.
CMOS Clear varsa direkt ona bas resetle.

PC kapalı olacak, gücü çeksen de zaten BIOS pili takılı işlemi gerçekleştirir.
CMOS Clear varsa direkt ona bas resetle.
Eyvallah hocam dediğiniz gibi yaptım bios sıfırlandı başta dram ışığı yandı açılmadı sonra tekrar açtım düzeldi fakat halen bir sıkıntım devam ediyor İşlemcim 7800x3d sistem görüntüyü ordan alıyor ekran kartını görmüyor galiba nasıl ekran kartından görüntü alabilirim

Eyvallah hocam dediğiniz gibi yaptım bios sıfırlandı başta dram ışığı yandı açılmadı sonra tekrar açtım düzeldi fakat halen bir sıkıntım devam ediyor İşlemcim 7800x3d sistem görüntüyü ordan alıyor ekran kartını görmüyor galiba nasıl ekran kartından görüntü alabilirim

ekran kartın ne driveri felan kurulu mu

ekran kartın ne driveri felan kurulu mu
AMD nin adrenalin uygulamasını indirip güncelledim hocam kablolar doğlu bağlantıda ışıkları felan yanıyor dxdiag dan baktım 16 gb grafik belleği var ama işlemcinin dahili grafik kartını kulanıyor

AMD nin adrenalin uygulamasını indirip güncelledim hocam kablolar doğlu bağlantıda ışıkları felan yanıyor dxdiag dan baktım 16 gb grafik belleği var ama işlemcinin dahili grafik kartını kulanıyor
Rx 9070 xt

Geri