Yeni gpu serisi çıkana kadar 4080s veya 5070ti da takılacağım sisteme en yakın zamanda hızlı bir gen5 m2 de eklemek istiyorum açıkçası böyle saçma bir veri yolu seçim biçimi ilk defa görüyorumSelam kanka bu anakartla alakalı sorun değil sorun işlemcinin veri yolu sınırı bir adet 5.0 kullanırsın ekledikçe hızın düşer b650e alsanda aynı sonuc x48384949349 trilyon kart alsanda fark etmez
Arada pek bir fark yok hocam zaten biliyorumda takıldığım konu hangi mühendisin aklına geldi m2 ile gpu yu bağlamak paylaştırmak portları kaybetmemek için yapmışlarda ne bileyim düşünüyor insan işte3 Tane M2 , CPU'ya bağlı 1 tanesi chipsete bağlı , Bu durumda 2 tane kullanırsan Ekran kartı Pcie x16 hızında çalışmaya devam edersen eğer şayet diğerlerini de kullanmaya başlarsan X8 'e düşer. Gigabyte x870e sahibiyim 4 m2'de kullanıyorum . Ekran kartım Rtx 3090 olduğu için kayıp çok az 1080p kullanıcıyım neredeyse %1-3 arası filan.
Orasını bilemeyeceğim ama bu durum X870 ve X870e chipsetlerin hepsinde var marka bağımsız aklında olsun diye söyleyimYeni gpu serisi çıkana kadar 4080s veya 5070ti da takılacağım sisteme en yakın zamanda hızlı bir gen5 m2 de eklemek istiyorum açıkçası böyle saçma bir veri yolu seçim biçimi ilk defa görüyorum
Bir yandan mantıklı port kaybetmeden sadece 2-3 fps kaybedip tüm fonksiyonları kullanabiliyorsun ama m2 yüzünden ekran kartı x8 e düşüyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Arada pek bir fark yok hocam zaten biliyorumda takıldığım konu hangi mühendisin aklına geldi m2 ile gpu yu bağlamak paylaştırmak portları kaybetmemek için yapmışlarda ne bileyim düşünüyor insan işte![]()
2-3 fps kayıp oluyor portları kaybetmemek için güzel bir yaklaşım yapmışlar aslında ama 15k verdiğin anakartın ekran kartını x8 de çalıştırıyor olması ne bileyim benim için portlar önemli mesela tüm satalar ve diğer portları kullanmaya devam edebiliceğim o yönden mutluyumOrasını bilemeyeceğim ama bu durum X870 ve X870e chipsetlerin hepsinde var marka bağımsız aklında olsun diye söyleyim
Bu arada görseli buraya koyim , mesela bu benim anakart gigabyte x870e aorus elite
M2A M2C M2B , bunlar CPU' ya bağlı . İkinci ve üçünce M2 oraya bağlanırsa Ekran kartı x8 e düşer ama korkma bence o kadar kayıp yok
Alıntıyı görüntüle
Aynı sizin kafanızdayım , Madem o kadar para verdik 4 slotu da doldurmak istedim2-3 fps kayıp oluyor portları kaybetmemek için güzel bir yaklaşım yapmışlar aslında ama 15k verdiğin anakartın ekran kartını x8 de çalıştırıyor olması ne bileyim benim için portlar önemli mesela tüm satalar ve diğer portları kullanmaya devam edebiliceğim o yönden mutluyum
diğer türlü bir anlamıda yokki hocam 2.5 senedir 500gb m2 kullandım bolluk bereket varken pc de nasiplensin 2.5tb m2 var total hepsi doluAynı sizin kafanızdayım , Madem o kadar para verdik 4 slotu da doldurmak istedim![]()
Dedim usb 4.0 ları kapatim biostan , Onlarda veri yoluna bağlı .Yemedidiğer türlü bir anlamıda yokki hocam 2.5 senedir 500gb m2 kullandım bolluk bereket varken pc de nasiplensin 2.5tb m2 var total hepsi dolu
Dedim usb 4.0 ları kapatim biostan , Onlarda veri yoluna bağlı .Yemedi![]()
Ekran kartınız yeterli bence boşa masraf etmeyin şuanlık.bir şey olmaz hocam 2-3 fps fark ediyor zaten 4080s e geçmeyi düşünüyorumda en kısa zamanda 6000 serisi çıkınca onlardan alırım gibi bir düşüncem var
Bu anakarttan çok yedim ben mavi ekran filanVideo renderlamaya çalışırken siyah ekran yiyorum Capcut a bir şey attım denemelik 2dk ydı %5 takılı kaldı![]()