Merhabalar bu konuyu açtıktan hemen sonra expoyu kapadım ve sorunu yaşamadım fakat tahmin ediyorumki expoyu açınca tekrardan aynı problemi yaşayacağım. Bunu nasıl çözebilirim ?Expo ile ilgili olabilir. BIOS varsayılan ayarlara dönüp tekrardan expo profili seçebilirsiniz.
ramler anakarta uyumlu degildir anakartın ram destek lkistesine gidip tam uyumlu ramleri alırsanız sorunsuz kullanırsınızMerhabalar bu konuyu açtıktan hemen sonra expoyu kapadım ve sorunu yaşamadım fakat tahmin ediyorumki expoyu açınca tekrardan aynı problemi yaşayacağım. Bunu nasıl çözebilirim ?
Bilgisayarı dünden beri kullanıyorum dün sıkıntı yoktu dediğim gibi ryzen masterdan sonra yaşandı bu olay ramler uyumlu yaniramler anakarta uyumlu degildir anakartın ram destek lkistesine gidip tam uyumlu ramleri alırsanız sorunsuz kullanırsınız
ramlerin uyumlu olduguna nasıl kanaat getirdiniz anakartınız ile ramin seri koduna bakın destek varmı onu bir kontrol edebilrisinizBilgisayarı dünden beri kullanıyorum dün sıkıntı yoktu dediğim gibi ryzen masterdan sonra yaşandı bu olay ramler uyumlu yani
BIOS güncellemeleri ile zamanla daha stabil olacaktır. Bazı ramlarin desteği yok. Ram modelinin, anakartın sitesinden uyumlu olup olmadığına bakın. Eğer expo profilinde sorun yaşıyorsanız manuel frekans deneyin. mesela EXPO 1 Profilini seçtikten sonra ram frekansı manuel olarak 100 mhz düşürerek sırayla deneyin. Bu arada sistem açılsa dahi sorun olmadığı anlamına gelmez. OCCT ile ram testi yapmanız gerek. Kitlenir, mavi ekran alırsanız uygun frekansı bulana kadar bu testleri gerçekleştirin.Merhabalar bu konuyu açtıktan hemen sonra expoyu kapadım ve sorunu yaşamadım fakat tahmin ediyorumki expoyu açınca tekrardan aynı problemi yaşayacağım. Bunu nasıl çözebilirim ?
Anakartım MSI x870-p wifi ramlerimin kodu F5-6000J3636F16GX2-FX5, bu kodu arattığım zaman uyumlu olarak çıkarıyorramlerin uyumlu olduguna nasıl kanaat getirdiniz anakartınız ile ramin seri koduna bakın destek varmı onu bir kontrol edebilrisiniz
2.bios güncel degil ise biosu güncelleyebilrisiniz ryzen master dan bellek ayarı ile oynadıysan oda problem yapmış olabilir
evet ram destegi var güzel büyük ihtimal ryzen masterdan ayar yapar iken ram ayarınıda karıştırmış olabilirsiniz expo nun düzgün çalışmasını istiyorsanız bios güncellemesi yapın o bios güncellemsi sistemi sıfırlayacaktır sorunsuz expo yu kullanabilrisiinz yada anakarttan bios sıfırlama yapabilirsiniz.Anakartım MSI x870-p wifi ramlerimin kodu F5-6000J3636F16GX2-FX5, bu kodu arattığım zaman uyumlu olarak çıkarıyor
Böyle bir şey yaşanınca ryzen master'ı direk sildim, şimdi expo açtım ve ramleri 5800e çektim az sonra kapatıp açacağım ve test edeceğimevet ram destegi var güzel büyük ihtimal ryzen masterdan ayar yapar iken ram ayarınıda karıştırmış olabilirsiniz expo nun düzgün çalışmasını istiyorsanız bios güncellemesi yapın o bios güncellemsi sistemi sıfırlayacaktır sorunsuz expo yu kullanabilrisiinz yada anakarttan bios sıfırlama yapabilirsiniz.
İşlemcin amd ise expo desteklı ram takmalı ve expoyu acmalısın.Eğer bios ayarlarıyla oynadıysan pili çıkart 5-10 dk bekle sıfırlansın dedıklerımı yap.
Expoyu açıp 6000MHZ'den 5800'e çektim ve Memory Context'i açtım ve sorun düzeldi (şuanlık).evet ram destegi var güzel büyük ihtimal ryzen masterdan ayar yapar iken ram ayarınıda karıştırmış olabilirsiniz expo nun düzgün çalışmasını istiyorsanız bios güncellemesi yapın o bios güncellemsi sistemi sıfırlayacaktır sorunsuz expo yu kullanabilrisiinz yada anakarttan bios sıfırlama yapabilirsiniz.
Sonrakı baslatmalarda zaten büyük ihtimal dram ısıgı sönerExpoyu açıp 6000MHZ'den 5800'e çektim ve Memory Context'i açtım ve sorun düzeldi (şuanlık).