Neler Yeni

X870 DRAM ışığı yanıyor

Unbel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Can
Merhabalar, ryzen master yükledikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı denediğim zaman dram ışığı yanıyor ve görüntü geç geliyor yada hiç gelmiyor. Ryzen masterı sildim fakat düzelmedi, expoyla ilgili olabilirmi ?

Byte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
244
İsim
Burak B
Expo ile ilgili olabilir. BIOS varsayılan ayarlara dönüp tekrardan expo profili seçebilirsiniz.

Unbel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Expo ile ilgili olabilir. BIOS varsayılan ayarlara dönüp tekrardan expo profili seçebilirsiniz.
Merhabalar bu konuyu açtıktan hemen sonra expoyu kapadım ve sorunu yaşamadım fakat tahmin ediyorumki expoyu açınca tekrardan aynı problemi yaşayacağım. Bunu nasıl çözebilirim ?

asko56

80+ Silver
Merhabalar bu konuyu açtıktan hemen sonra expoyu kapadım ve sorunu yaşamadım fakat tahmin ediyorumki expoyu açınca tekrardan aynı problemi yaşayacağım. Bunu nasıl çözebilirim ?
ramler anakarta uyumlu degildir anakartın ram destek lkistesine gidip tam uyumlu ramleri alırsanız sorunsuz kullanırsınız

Unbel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Can
ramler anakarta uyumlu degildir anakartın ram destek lkistesine gidip tam uyumlu ramleri alırsanız sorunsuz kullanırsınız
Bilgisayarı dünden beri kullanıyorum dün sıkıntı yoktu dediğim gibi ryzen masterdan sonra yaşandı bu olay ramler uyumlu yani

asko56

80+ Silver
Bilgisayarı dünden beri kullanıyorum dün sıkıntı yoktu dediğim gibi ryzen masterdan sonra yaşandı bu olay ramler uyumlu yani
ramlerin uyumlu olduguna nasıl kanaat getirdiniz anakartınız ile ramin seri koduna bakın destek varmı onu bir kontrol edebilrisiniz

2.bios güncel degil ise biosu güncelleyebilrisiniz ryzen master dan bellek ayarı ile oynadıysan oda problem yapmış olabilir

Byte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
244
İsim
Burak B
BIOS güncellemeleri ile zamanla daha stabil olacaktır. Bazı ramlarin desteği yok. Ram modelinin, anakartın sitesinden uyumlu olup olmadığına bakın. Eğer expo profilinde sorun yaşıyorsanız manuel frekans deneyin. mesela EXPO 1 Profilini seçtikten sonra ram frekansı manuel olarak 100 mhz düşürerek sırayla deneyin. Bu arada sistem açılsa dahi sorun olmadığı anlamına gelmez. OCCT ile ram testi yapmanız gerek. Kitlenir, mavi ekran alırsanız uygun frekansı bulana kadar bu testleri gerçekleştirin.

Unbel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Can
ramlerin uyumlu olduguna nasıl kanaat getirdiniz anakartınız ile ramin seri koduna bakın destek varmı onu bir kontrol edebilrisiniz

2.bios güncel degil ise biosu güncelleyebilrisiniz ryzen master dan bellek ayarı ile oynadıysan oda problem yapmış olabilir
Anakartım MSI x870-p wifi ramlerimin kodu F5-6000J3636F16GX2-FX5, bu kodu arattığım zaman uyumlu olarak çıkarıyor

asko56

80+ Silver
Anakartım MSI x870-p wifi ramlerimin kodu F5-6000J3636F16GX2-FX5, bu kodu arattığım zaman uyumlu olarak çıkarıyor
evet ram destegi var güzel büyük ihtimal ryzen masterdan ayar yapar iken ram ayarınıda karıştırmış olabilirsiniz expo nun düzgün çalışmasını istiyorsanız bios güncellemesi yapın o bios güncellemsi sistemi sıfırlayacaktır sorunsuz expo yu kullanabilrisiinz yada anakarttan bios sıfırlama yapabilirsiniz.

Unbel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Can
evet ram destegi var güzel büyük ihtimal ryzen masterdan ayar yapar iken ram ayarınıda karıştırmış olabilirsiniz expo nun düzgün çalışmasını istiyorsanız bios güncellemesi yapın o bios güncellemsi sistemi sıfırlayacaktır sorunsuz expo yu kullanabilrisiinz yada anakarttan bios sıfırlama yapabilirsiniz.
Böyle bir şey yaşanınca ryzen master'ı direk sildim, şimdi expo açtım ve ramleri 5800e çektim az sonra kapatıp açacağım ve test edeceğim

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
Onur Kartal
İşlemcin amd ise expo desteklı ram takmalı ve expoyu acmalısın.Eğer bios ayarlarıyla oynadıysan pili çıkart 5-10 dk bekle sıfırlansın dedıklerımı yap.

Unbel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Can
İşlemcin amd ise expo desteklı ram takmalı ve expoyu acmalısın.Eğer bios ayarlarıyla oynadıysan pili çıkart 5-10 dk bekle sıfırlansın dedıklerımı yap.
Expoyu açıp 6000MHZ'den 5800'e çektim ve Memory Context'i açtım ve sorun düzeldi (şuanlık).

Top Bottom