Xbox Pc Ve Steam online oynama?

tarus

80+
Reaksiyon skoru
3
Herkese merhaba. Arkadaşım da steam gta5 var ben de xbox pc versiyonunuda gta5 almayı düşünüyorum. Şimdi biz ikimiz birlikte online bir şekilde oynayabilirmiyiz. Teşekkürler
Not:(ben de pc den giriş yapacağım)

Herkese merhaba. Arkadaşım da steam gta5 var ben de xbox pc versiyonunuda gta5 almayı düşünüyorum. Şimdi biz ikimiz birlikte online bir şekilde oynayabilirmiyiz. Teşekkürler
Google baktım olmuyir

Küçük bir not eklemek istiyorum. Diğer arkadaşım da epicgames te gta5 i var o steam deki arkadaşım ile oynayabiliyor

Steam, Epic Games, Rockstar Launcher → Hepsi Rockstar'ın kendi GTA Online sunucularına bağlanır. Xbox (PC) sürümü ise Microsoft'un ayrı bir sürümüdür ve farklı bağlantı sistemi kullanır. Yani aslında sen de PC kullanıyorsun, ama oyunun farklı “sürümünü” kullanıyorsun. Bu durum, sanki aynı oyunun iki farklı dünyası varmış gibi sonuçlanıyor.

📌 Örnek benzetme:
Düşün ki GTA 5'i:
Steam’den alınca → Rockstar ekosistemindesin,
Microsoft Store’dan alınca → Xbox ekosistemindesin.

İkisi de PC’de oynanıyor ama birlikte oynayamıyorlar.

✅ Çözüm:
Arkadaşın Steam’deyse, sen de oyunu Steam, Epic Games veya Rockstar Launcher üzerinden almalısın.

Steam, Epic Games, Rockstar Launcher → Hepsi Rockstar'ın kendi GTA Online sunucularına bağlanır. Xbox (PC) sürümü ise Microsoft'un ayrı bir sürümüdür ve farklı bağlantı sistemi kullanır. Yani aslında sen de PC kullanıyorsun, ama oyunun farklı “sürümünü” kullanıyorsun. Bu durum, sanki aynı oyunun iki farklı dünyası varmış gibi sonuçlanıyor.

📌 Örnek benzetme:
Düşün ki GTA 5'i:
Steam’den alınca → Rockstar ekosistemindesin,
Microsoft Store’dan alınca → Xbox ekosistemindesin.

İkisi de PC’de oynanıyor ama birlikte oynayamıyorlar.

✅ Çözüm:
Arkadaşın Steam’deyse, sen de oyunu Steam, Epic Games veya Rockstar Launcher üzerinden almalısın.
Anladım hocam teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,104
Üyeler
183,786
Son üye
maksut
Geri