Neler Yeni

Xbox Series S Almaya karar verdim Sizce Mantıklımı Düşüncelerim

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,328
İsim
Oğuz Oğuz
GTX 1060 lı veya 1650S Li bir sistemin verdiği oyun performansını veren bir cihaz. Çok üst düzey bir beklentiniz olmasın ama 3600 liraya verdiği oyun performansı gerçekten iyi diye düşünüyorum. GTX 1650S li bir sistem almak istesek en ucuzu 5900TL şuan 😅

Üzerindeki 2K 120Hz ibaresine ise kesinlikle katılmıyorum. Fortnite, R6 gibi oyunlar benim eski laptopumda bile 120FPS alabildiğim oyunlar. Güncel denebilecek Cyberpunk 2077 ve Microsoft yapımı Medium oyunu şuan 1080P altı çözünürlükte 30FPS yi ancak yakalayabiliyor. Forza Horizon 5 için 120Hz geleceğini de düşünmüyorum.
Ama hocam sizin dediğiniz sistem 6k iken bu cihaz 3k. 6k ya series x alsak dediğiniz doğru olur.

Cigolayt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Cigolayt Cigolaytoğlu
3500 liraya bulunabilen bu cihaz Microsoft Flight Simulator'ü 1080p 30 FPS, Resident Evil Village'ı 1440p 60 FPS, AC Valhalla'yı 1440p 60 FPS olarak açıyor. Aynı paraya kasa toplayıp aynı oyunları açmaya çalıştığını düşün. Hadi hepsini geçtim 3500 liralık kasa ile kaç sene idare edilir? Konsolu alır 7-8 yıl kasma derdi olmadan kullanırsın.

Günümüz koşullarında sınırlı bütçe için Series S en mantıklı çözümdür. Gamepass'den bahsetmiyorum bile..

pekcevik

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,598
İsim
Mert Pekçevik
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayarları
Instagram
pekcevikk
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199142548828/
Discord
bigg papi locsta
evet mantıklı bu şartlarda kısıtlı bütçe ile alınabilcek en iyi şeyi almışsınız ama ilerleyen zamanlarda depolamayı arttırmak zorunda kalabilirsiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben hiç bir forzayı daha oynamadım motosport ve normallari dahil en merak ettiğim 4 o yüzden problem değil ayrıca yinede 60 fps desteklemesi iyi

kara cuma değilde 2.ele yönelmek istiyorum

lOxOl

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
Sefa
Dil konusunda sıkıntı çekebilirsin oyunları anlamaya başlamak epey zorluyor ama ben anlayamadığım oyunları youtube'den Türkçesini takip ederek ilerliyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Diğer soruna gelecek olursak da xbox series s tabii ki bir pc kadar çok alanda kullanışlı olamaz ancak Microsoft bu konuda atılımlar yapıyor gibi gözüküyor. Yakında konsola microsoft edge tarayıcı gelecek ve klavye mouse bağlandığında bir pc'den çok farkı kalmayacağını düşünüyorum. R6da da klavye mouse desteği yok diye biliyorum sonradan güncelleme gelmediyse en son aparat vs takarak klavye mouse kullanıyorlardı ama kola alıştıktan sonra çok da zor gelmiyor kol ile oyun oynamak.

ÖrdekAbi

80+ Silver
Merhabalar Arkadaşlar Bugün XBOX Series S Almaya karar verdim beni çok etkiledi açıkçası özellikleri ile
Kısa/Orta bir araştırma yaptım bazı inceleme/video'lar da 120FPS İbaresinin Satış tekniği olduğundan bahsedildiğini gördüm ancak haksız bir yorum olduğunu düşünüyorum
Çünkü bildiğim kadarıyla
Doom Eternal
Call Of Duty
Fortnite
Forza Horizon 4&5 (5'de ekeleneceği söylendi diye biliyorum)
ve Rainbow Six Siege'de 120FPS VE +120FPS İbaresi var Çünkü Rainbow ve Doom'da yer yer 170 180 144 Fps'e çıkıyor ve Stabil 120'de Çalışıyor
Sonra Düşündüm bu Makinayla nasıl bir PC Karşılaştırabilirim diye
Açıkçası 3.599 TL'ye
120&+120FPS Verecek bir PC + Monitör Yok Öyle Bir PC'de yok O Konuyuda Kesinleştirdikten Sonra Kesin Olarak XBOX SERİES S almaya karar verdim Yılbaşında Almayı Planlıyorum Aslında PC Alacaktım Ancak PC Fiyatlarının Uçuşu Ekran Kartı Fiyatlarının Gereksiz çok Yükseleşi beni itti
Ancak Korkum Şu Xbox Series S'in PC Kadar Kullanışlığı nasıl olur Kullanılışlıktan Kastığım PC'de Her Şeyi Yapabiliyorsun Ancak Xbox Bir Oyun Konsolu Oyun Oynuyorsun Bunun Gibi ancak Xbox'a Sanırım Twitch Youtube ve Netflix Yükleniyor Twitch ve Youtube Yüklenmezse Üzülürüm baya bu konuda ne kadar kullanış avantajı var bunları merak ediyorum ayrıca pc'de bir oyuna ekstradan yama ekleyebiliyoruz xbox'da öyle bir seçenek yok birazda bundan korkuyorum ingilizce çok iyi bilmiyorum ama onun dışında her şey mükemmel yani şöyle yaparım alırım Xbox Series S Klavye ve Mouse Takarım Rainbow Six Siege +120 FPS Oynarım Diye Düşünüyorum Sizce Mantıklımı

-eklemeyi unutmuşum kendimde ayrıyetten low bir Laptop var
dostum selamalr sen konsolu almayı düşünüyorsun okey ama 2 yıl sonra ne olacagını bilmiyorsun şuan forza 5 te 1080p 30 fps ultrada çalışırsa 2 3 yıl sonra 900p bile olabilir ama bilmiyorum senin kararın alınabilir

lOxOl

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
Sefa
dostum selamalr sen konsolu almayı düşünüyorsun okey ama 2 yıl sonra ne olacagını bilmiyorsun şuan forza 5 te 1080p 30 fps ultrada çalışırsa 2 3 yıl sonra 900p bile olabilir ama bilmiyorum senin kararın alınabilir
AMD'nin FSR teknolojisinin çözünürlüğü kurtaracağını düşünüyorum ben açıkçası. Microsoft uzun vadede böyle bir sorun çıkabileceğini düşünmüştür ve önlemini de almıştır diye tahmin ediyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Parasının hakkını verir bence.
forza horizon 5 1080p 30fps çalışacak. eğer performans moduna alırsan grafiği falan kısıp 60fpste çalışacak. yani forzada 120fps ve 2k da çalışmayacak.
Ama konsolda 30FPS ile PC'de 30FPS çok farklı hocam. Konsoldaki gayet akıcı.

AdomSegat

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Adem oku

Zaten Oyun 30/60 Frame gelicek

Dil konusunda sıkıntı çekebilirsin oyunları anlamaya başlamak epey zorluyor ama ben anlayamadığım oyunları youtube'den Türkçesini takip ederek ilerliyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Diğer soruna gelecek olursak da xbox series s tabii ki bir pc kadar çok alanda kullanışlı olamaz ancak Microsoft bu konuda atılımlar yapıyor gibi gözüküyor. Yakında konsola microsoft edge tarayıcı gelecek ve klavye mouse bağlandığında bir pc'den çok farkı kalmayacağını düşünüyorum. R6da da klavye mouse desteği yok diye biliyorum sonradan güncelleme gelmediyse en son aparat vs takarak klavye mouse kullanıyorlardı ama kola alıştıktan sonra çok da zor gelmiyor kol ile oyun oynamak.
Zaten Twitch ve YouTube olması ferahlattı kullanışlığı çok öneme takmıyorum kendime ait pc var zaten oyun içinse konsolu almaya kararlıyım

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16

30 FPS her yerde 30 fps. minimum 30 fps alabilecek bir bilgisayarda 30fpse kilitlersen(yani 30 fps altına hiç düşmezse) o da akıcı olur.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
bence Konsolda'ki 30FPS Daha Stabil ve Daha akıcı
bu işin sencesi bencesi yok ki. sabit 30fps ikisinde de aynıdır. konsolların da fps kilidini kaldırsan, fps dalgalansa onlarda da kasma hissedersin. kasma hissi fps değişiminden kaynaklanır. yoksa pcde 30fps açtım kasıyor, konsolda açtım akıyor diye bir şey yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,021
Üyeler
165,107
Son üye
ismet8080
Top Bottom