Neler Yeni

Xbox Series S ve GTX 1650 karşılaştırması.

Hangisi daha avantajlı?

• Oy kullanan toplam üye
    50
  • Anket kapatıldı .

arisaka

80+ Bronze
Türkiye şartları ve ekran kartı piyasasını düşündüğümüz zaman evinde ucuz yollu oyun oynamak isteyenler için Series S mükemmel bir tercih fakat aşırı güçsüz bir cihaz, gerçekten güçsüz.

6700XT gücünde GPU barındıran 1TB SSD li Series X: 7000 TL

5500XT gücünde GPU barındıran 512GB SSD li Series S: 4000 TL

Fiyat dengesi çok kötü, Series S de biraz daha güçlü bir GPU kullanmaları lazımdı en azından 5600XT dengi 7 TFLOPS bir GPU olsa muazzam olurdu çünkü ileride bu konsol bırakın 1080p yi yeni nesil oyunlarda 1080p nin bile altına düşecektir hatta çok acı bir gerçek ama şuan Metro Exodus un next-gen sürümünde Series S anlık bazı karelerde 512p çözünürlüğe düşüyor, şuan bile bu durumda olan bir cihaz ileride gerçekten patates olur.

120fps olayına aldanmayın, hele Ray tracing falan sakın aldanmayın cidden göz boyama çünkü az çok donanımdan anlayan insan 4 TFLOPS gücünde bir konsolun bu söylenenlerin altından kalkamayacağını bilir.

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Geçenlerde yeni bir ekran kartına ihtiyaç duydum ve vatan bilgisayara gidip GTX 1650 veya Xbox Series S almaya karar verdim. Mağazadan Xbox Series S ile dönmeme rağmen hangisinin daha iyi olduğunu sizlere sormak istedim. Düşünceleriniz nelerdir? Oyun istatistikleri şöyle:

GTX 1650 (GTA V): Ortalama 73 fps
Xbox Series S (GTA V): Ortalama 30 fps
GTX 1650 (Doom Eternal): Ortalama 70 fps
Xbox Series S (Doom Eternal): Ortalama 193 fps
GTX 1650 (AC: Valhalla): Ortalama 53 fps
Xbox Series S (AC:Valhalla): Ortalama 125 fps
GTX 1650 (WatchDogs Legion): Ortalama 40 fps
Xbox Series S (WatchDogs Legion): Ortalama 122 fps

(Tüm ayarlar cihazın destekleyebildiği en yüksek ayarlardadır.)
Series s

Wuhridenn

80+
Türkiye şartları ve ekran kartı piyasasını düşündüğümüz zaman evinde ucuz yollu oyun oynamak isteyenler için Series S mükemmel bir tercih fakat aşırı güçsüz bir cihaz, gerçekten güçsüz.

6700XT gücünde GPU barındıran 1TB SSD li Series X: 7000 TL

5500XT gücünde GPU barındıran 512GB SSD li Series S: 4000 TL

Fiyat dengesi çok kötü, Series S de biraz daha güçlü bir GPU kullanmaları lazımdı en azından 5600XT dengi 7 TFLOPS bir GPU olsa muazzam olurdu çünkü ileride bu konsol bırakın 1080p yi yeni nesil oyunlarda 1080p nin bile altına düşecektir hatta çok acı bir gerçek ama şuan Metro Exodus un next-gen sürümünde Series S anlık bazı karelerde 512p çözünürlüğe düşüyor, şuan bile bu durumda olan bir cihaz ileride gerçekten patates olur.

120fps olayına aldanmayın, hele Ray tracing falan sakın aldanmayın cidden göz boyama çünkü az çok donanımdan anlayan insan 4 TFLOPS gücünde bir konsolun bu söylenenlerin altından kalkamayacağını bilir.
Ekran kartı almak istiyorum, Series S'ten gayet memnun kaldım ve ekran kartı için para biriktiriyorum. Series S gücünde veya gücünün biraz üstünde bütçe dostu sayılabilecek bir kart önerebilir misin?

arisaka

80+ Bronze
Ekran kartı almak istiyorum, Series S'ten gayet memnun kaldım ve ekran kartı için para biriktiriyorum. Series S gücünde veya gücünün biraz üstünde bütçe dostu sayılabilecek bir kart önerebilir misin?
Series S in GPU ortalama 5500XT gücünde, biraz daha üstünde 1660 super var ama şuan kart piyasası çok kötü durumda o yüzden hiç bir kartı öneremiyorum

Top Bottom