Not: Bu incelemenin aynısı Technopat Sosyal'de bulunmaktadır.
1) Ne oynuyoruz, nasıl oynuyoruz?
A) Ne oynuyoruz: İlk önce PS5'de ve XSX'de üçüncü parti oyunların benzer, XSX'de 3. parti definitive edition oyunların 30-50 lira daha ucuz olduğunu belirteyim. Özel oyun kanadında Microsoft ve Bethesda'nın tüm oyunlarını Game Pass aracılığıyla çıktığı gün oynayabilirsiniz. Tüm 3. parti oyunlar ve Microsoft'un özel oyunlarını bu konsol aracılığıyla 4K 60 FPS oynayabilirsiniz. Özet olarak her platforma çıkan ve Microsoft'un özel oyunlarını oynuyoruz diyebiliriz.
B)Nasıl oynuyoruz: İlk başta bu konsolda Game Pass gibi Türkiye için über süper bir sistem olduğunu söyleyeyim. Aylık 35 liraya 100 oyundan fazla bir kütüphaneye erişebiliyorsunuz. Açıkçası 3. parti oyunların fiyatları pek iç açıcı değil.
2) Kontrolcü nasıl?
Kontrolcü bildiğimiz Xbox kontrolcüsünün geliştirilmiş, hatalarının alınmış hali. Oldukça ergonomik. Tetik tuşları pürüzlendirilmiş. Yön tuşları basınca çok güzel bir hissiyat veren hale gelmiş. Tuşlarımız her zamanki gibi a, x, y ve b'den oluşuyor. Kontrolcü benim gibi küçük ele sahip olanlar için küçültülmüş. Kısacası XONE'daki elit kontrolcü gibi. Çok oyunculu oyunlarda DualSense'den daha iyi, tek oyunculularda ise DualSense'in gerisinde kalıyor.
3) Dış görünüşü iyi mi ve yer kaplıyor mu?
A) Dış Görünüş: Gayet sade, buzdolabımsı bir yapıya sahip. Eve misafir gelince çok göze batmayacak türden. Dış görünüş hakkında söylenecek çok bir şey yok.
B) Yer kaplıyor mu: Dik olarak koyduğunuz zaman çok küçük yerler dışında çoğu yere sığacak bir konsol XSX. PS5'den daha küçük bir yapısı var. Bu konuda da çok söylenecek bir şey yok.
4) Performans ve depolama nasıl?
A) Performans nasıl: Performans bakımından gayet tatmin edici bir makine. Çoğu oyunu 4K 60, bazılarını 120 FPS bile oynatabiliyor. Oyun içi takılma/FPS drop gibi bir derdiniz olmaz. Sizi performans bakımından 5-6 sene üzmeyecek bir makine XSX.
B)Depolama ne durumda: Depolama
şu an için yeterli. İçinde 2.8 GB/Sn okumaya sahip 1TB SSD bulunmakta. 800GB kullanılabilir bir alana sahip. 12-15 adet AAA oyun sığdırabilirsiniz. Yetmediği zaman Seagate'in XSX ve XSS için tasarladığı SSD'lerden alıp takabilirsiniz.
5) Yaşabileceğiniz sorunlar ne?
Bu kısımda size kendi yaşadıklarımı aktaracağım:
A) Quick Resume'un her oyunda desteklenmemesi, desteklenmeyen oyunlarda denediğiniz zaman konsolun çökmesi.
Okuduğunuz için teşekkür ederim. Çok uzun bir inceleme olmadı. Kısa ve öz yapmak istedim