Objektif İPhone13 incelemesi

Vitor Pereira

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
2,599
Bütçe
33500
Bugün tam 1. Ay oluyor ve almayı düşünen varsa tarafçılık yapmadan neyse onu yazacağım umarım yardımcı olur.

Ekran OLED 60hz:
60hz kötü hissettirmiyor ama 33₺ olan bir telefonda en azından 90hz olsa fena olmazdı diye düşünüyorum. OLED gayet iyi parlaklık biraz daha yüksek olabilirdi alacak olan kişi eğer 90hz den geçiyorsa zorlanmaz 120hz den geçiyorsa zorlanır.

Batarya 3100mAH
Asla anlamadığım bir mevzu var, 3100mah bataryaya göre çok iyi gidiyor ama aynı zamanda çok hızlı bitiyor şarjı, tek şarjda 100-20 aşağı yukarı hiç oyun oynamazsanız 7 saat ekran süresi veriyor ama oyun falan oynarsanız günde 3 kez şarja takıyorsunuz, ben sabah 9 da uyanıyorum ve akşam 5’de takıyorum aktif kullanımda, daha sonra akşam 12 de uyurken takıyorum ama haftasonu biraz Clash Royale PUBG falan oynadığımda 3 kez takıyorum. Batarya kötü ama verimli.

Performans A15/4GB

Yeterli, zorlanmıyor. PUBG HDR60 Oynatıyor kasmadan. Tiktokta kasma olmuyor takılma donma olmuyor sadece 2 saat falan Clash Royale oynadığımda oyundan attı o kadar.

Yazılım İOS18.7.1

Son güncellemeyle pil ömrü arttı İOS26 güncellemesi yapmadım tavsiyem de kimse yapmasın. Arayüz şuan gayet akıcı ve göze hoş geliyor.

Şarj etme 20W/15W magsafe

Yeterli gibi yarım saatte %50 kadar şarj oluyor kablosuz magsafe şarjda çok ısınıyor ama yine hızı konusunda bir sıkıntı yok keşke kablolu 30W falan olsa daha iyi olurdu ama yeterli.

Kamera 12MP/4K60

Söylenecek söz yok bence çok iyi kameraları var özellikle video kısmında beğeniyorum. Tek eksiği 2X telefoto yok zoom yapınca kamera 7000 liralık xiaomiye dönuyor.

Genel değerlendirme:
Stereo hoparlör de güzel, ayrıca görünüş olarak da çok zarif bir telefon. Diyagonel kamera da güzel duruyor ayrıca çelik kasa bence Apple’ın en güzel yönüydü. Şuan vazgeçmiş olsalar da alüminyum yerine keşke yine çelik kasalara dönseler. Ayrıca kötü bir yönünden daha bahsedecek olursam o da bazen instagramda falan sesler karışıyor, story izlerken arkada dinlediğim şarkı devam ediyor kargaşa oluyor bu durum çok iyi değil.
Sonuç olarak illa iPhone alacağım diyorsanız en mantıklısı 13 olacaktır. Bu bütçede S24 de düşünebilirsiniz. Eğer iPhone hevesiniz varsa 13 işinizi görür. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.

Geri