Neler Yeni

XBOX SERIES X vs PS5

Bunları okuduktan sonra hangisi?

• XBOX SX

• PS5

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Ben şuan XBOX almayı düşünüyorum ama PS5 sanki oyunlara para yetiştirebilirsem daha iyi gibi ya
O nasıl olacak işte orası sıkıntı. Gerçi PS4'üm var PS5'e geçsem bu oyunları hâlâ oynayabilirim ama Xbox'ta alsam PC'de de oynarım.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Ben şuan XBOX almayı düşünüyorum ama PS5 sanki oyunlara para yetiştirebilirsem daha iyi gibi ya
yılın oyunu adayları ve kaliteli oyunlarıyla 2 konsol her sene domine ediyor. önümüzdeki yıllar da böyle olacak. gamepass sistemi aslında güzel bir sistem gibi gözükse de oyun sektörünün ayak bağı. gamepass için yapılan oyunların bütçeleri ile sony ve nintendo oyunlarının bütçeleri arasında dağlar kadar fark var. aynı örnek netflix için de geçerli. türk sinema tarihinin en büyük yeteneklerini çöp filmlerin dizilerin içinde öğütüyor resmen. gamepass de oyun sektörünün kalitesini düşürüyor. abonelik sisteminde düşük maliyetle çok kar elde etmek için düşük bütçeyle çok oyun çıkarman gerekir ki kütüphanen kalabalık gözüksün.
ac0b92a6846c3b97ffb6f34b3f8a8929.jpeg

Ben ikisi arasında kalıp PS5 almaya karar verdim. Sebebi özel oyunlar ve Dualsense. Şahsen GamePass'deki çoğu oyun benim pek ilgimi çekmiyor. İlgimi çeken oyunları bitirince yine PS5 oyunları kadar para vereceğim. Onun yerine DualSense ve özel oyunların bulunduğu PS5 alıp indirim kovalamak bana çok daha mantıklı geldi. 400-500 TL'lik oyunlar 130-200 TL'ye kadar düşüyor. Eski özel oyunları da oynamayan bir kişi onlara da en fazla 250 TL vererek satın alabilir. GoW gibi bir başyapıt bile 90 TL civarına bulunabiliyor. Onun dışında TLOU ve Uncharted gibi oyunlar da PS almak için bence yeterli. Aylık 200 TL kenara atacağım. Yeni çıkacak oyunların çoğu için de, şimdiki oyunlar için de yeterli bir meblağ olduğunu düşünüyorum.''GamePass oyunları bana yeter, Dualsense ve özel oyunlar da pek ilgimi çekmiyor. Ben cebimden çıkan paraya bakarım.'' diyenler XSX alabilir.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,262
İsim
Mert Can Ergün
siz ne anlarsınız exclusive games den

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Anıl
yılın oyunu adayları ve kaliteli oyunlarıyla 2 konsol her sene domine ediyor. önümüzdeki yıllar da böyle olacak. gamepass sistemi aslında güzel bir sistem gibi gözükse de oyun sektörünün ayak bağı. gamepass için yapılan oyunların bütçeleri ile sony ve nintendo oyunlarının bütçeleri arasında dağlar kadar fark var. aynı örnek netflix için de geçerli. türk sinema tarihinin en büyük yeteneklerini çöp filmlerin dizilerin içinde öğütüyor resmen. gamepass de oyun sektörünün kalitesini düşürüyor. abonelik sisteminde düşük maliyetle çok kar elde etmek için düşük bütçeyle çok oyun çıkarman gerekir ki kütüphanen kalabalık gözüksün.
Alıntıyı görüntüle
bu grafiği bilmiyordum çok teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

siz ne anlarsınız exclusive games den
pardon?Ben burda rehber yaptım tartışma alanı değil

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,262
İsim
Mert Can Ergün

İsmetPotter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
İsmet
Eveeet.Klasik sorumu yazdım ve iki tarafın avantajlarını üşenmeden yazacağım ve alacaklara yol göstereceğim.Haydi Başlayalım!

Neden XBOX SX?
Bu konsol sade bir tasarım seçmiş ve bence hoş duran bir tasarım.Ama kimse tasarımından dolayı konsol almayacağı için asıl konu olan oyunlara geçelim.Oyun bakımından özel bir durum bulunmamakta çünkü tüm XBOX SX oyunları PC'dende oynanabiliyor.Şahsen XBOX'ın burada bir şey yapmasını umuyorum
çünkü eski nesil rekabetinde XBOX One ailesi Switch'ten bile az sattı!Rakibi PS4 ise 110M adet satarak muhteşem oyunlar vaad etti.Gömme mevzusu bittiyse şimdi iyi taraflara bakalım.
1-) Ucuz Oyun Sistemi
Series X tıpkı önceki XBOX neslindeki gibi Gamepass özelliği bulundurmakta.Bu da EA Play + Live Gold(Online Sistem)barındırmakla beraber 100+oyun içeriyor.Yılda bir PS5 oyun fiyatına olmasıda bizim
yararımıza oluyor.
2-)Geriye uyumluluk
Ve geldik önceki nesillerden birini kullanan oyuncular için en önemli madde!Diyelim ki Xbox 360 veya One S var sizde ve bu konsolları SX ile değiştirmek istiyorsunuz.Hüç şüphe duymayın çünkü SX OXBOX'tan One X'e kadar tüm eski konsollardaki oyunlarınızı SX'tede rahatça oynayabilirsiniz.Oyun dışında diyelim bir yerden kolu olmayan sadece konsol olacak şekilde SX'i aldınız ve önceki nesillerden bir kola sahipseniz o kolu rahatlıkla SX'te kullanabilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle

Neden PS5?
Bu konsol önceki nesillere göre aşırı büyük bir kasa ile geliyor.XBOX SX'ten biraz daha güçsüz.Oyun bakımından ise PS4 adını özel oyunlarla tarihe geçiren bir konsol olduğundan Sony'nin PS5'tede aynı
ilerleyeceğini düşünüyorum.Ama maalesef ki PS5 oyunları 300-700 TL arası bir fiyatta satıldığından bi hesaplama yaparsak her ay 400tl oyun alsanız konsolun yarı fiyatı kadar bi fiyat çıkıyor ki yabancılarda durum daha vahim konsolun 2 katı kadar etmekte.Ek bilgi olarak PS5 özel olarak hazırlanan ve gamepass için rakip olacak bir sistem geliyor PSP ile birlikte satılacak diye biliyorum.Şimdi avantajlarına bakalım!
1-)GamePad
DualSense teknolojisi ile beraber PS5 gamepad bakımından 1-0 önde oluyor.Özellikleri kullanmadığım için anlatamayacağım ama Haptik Titreme özelliği ile atıyorum bi tahta köprüde farklı bir yarış pistinde farklı bir his vaad ediyor.
2-)Özel Oyunlar
Fiyatı uçuk olsada gerçekten kaliteli oyunlar bulunacak ps5'te.Fakat benim gibi hikayeli oyunlara abanmak istemeyen biri iseniz bu sizin seçim kriterini etkilemez diye düşünüyorum (Bu konudan anlamadığım için yorumlarda başkaları anlatırsa sevinirim)
Alıntıyı görüntüle
SONUÇ:1
Eğer benim gibi PS5 özel oyunlara ilgisi olmayan biri iseniz ve oyunlara o kadar para veremeyecekseniz kesinlikle SX alın tabi Gamepass oyunları size uygunsa.
SONUÇ:2
PS5 özel oyunlarına ilgisi olan ve o oyunlar için o kadar para verebiliyorsanız PS5 iyi bir seçim olacaktır.Eğer orta-üst seviye bi PC'niz varsa zaten XBOX oyunlarını rahatça oynayabiliyorsunuz.
Ben burada SONUÇ:1 oluyorum.Umarım bir faydam dokunmuştur.Hoşçakalın
Oyun avantajı göz edilmeksizin Xbox. F/p güzel bir ürün özellikle Xbox game pass ile. Fakat ps5 oyunları da es geçilecek türden değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,082
Üyeler
166,690
Son üye
forzx
Top Bottom