Neler Yeni

XBOX tüm oyunlarda grafik sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman
Arkadaşlar xbox series s cihazımda tüm oyunlarda gölgeler , saçlar ve ışıklandırmaların olduğu yerlerde karıncalanma ve pikselleşme gibi efektler oluyor bazı oyunlarda ise sanki ekranın her yerinde film grain efekti varmış gibi gözüküyor ayrıca bazı oyunlarda da hareket eden nesnelerin etrafinda inverse ghosting tarzı bozulmalar olabiliyor . Konsolu 2 yıldır kullanıyorum sorun ise neredeyse 1 yıldır var. Aklınıza gelebilecek her türlü çözümü denedim , cihazı farklı monitör ve televizyonlarda , farklı hdmi ve güç kablolarıyla denedim ama sonuç aynı hatta konsolu garantiye yolladım başka bir cihaz gönderdiler sorun yine devam etti . Bu durumdan dolayı artık oyun oynayasım gelmiyor.Sorunun belirgin olduğu yerlerden birkaç ss ekledim . Lütfen yardım edin

Bu videoda silah hareket ederken etrafında ve kapıyı açtığım yerde net grafik bozulmaları görünebiliyor

Ekler

• 6d00ab87-9e43-4027-a0b2-8953d6069b6a.png
    6d00ab87-9e43-4027-a0b2-8953d6069b6a.png
    2.8 MB · Hit: 78
  • bbac0b79-d815-4a16-b628-e7bb33ef58f9.png
    bbac0b79-d815-4a16-b628-e7bb33ef58f9.png
    2.7 MB · Hit: 76
  • f5078466-6caf-4623-94bd-aa8e52e72268.png
    f5078466-6caf-4623-94bd-aa8e52e72268.png
    278.5 KB · Hit: 76
Son düzenleme:

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yeni nesil güncellemesini soruyorsan ss attığım 3 oyunda aldı
Güncelleme konusunda sıkıntı yok. Sana yeni cihaz da vermişler. Yani ilk sene sonunda gelen güncellemeler bu konsola yaramamış. Şimdi şöyle bir durum var. Series S oyun optimizasyonu konusunda sıkıntılı bir cihaz. Zaten sırf bu sebeple Bulder's Gate III Series X'e geç geldi. Black Myht: Wukong ise hâlâ gelemedi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güncelleme konusunda sıkıntı yok. Sana yeni cihaz da vermişler. Yani ilk sene sonunda gelen güncellemeler bu konsola yaramamış. Şimdi şöyle bir durum var. Series S oyun optimizasyonu konusunda sıkıntılı bir cihaz. Zaten sırf bu sebeple Bulder's Gate III Series X'e geç geldi. Black Myht: Wukong ise hâlâ gelemedi.
Haklısın optimizasyon konusunda sıkıntılar oluyor ama bu konunun optimizasyonla alakalı oldugunu düşünmüyorum.Bi gün harika gözüken oyunlar öbür gün bu hale geldi üstelik o sıra herhangi bir konsol veya oyun güncellemesi olmamıştı

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,617
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Haklısın optimizasyon konusunda sıkıntılar oluyor ama bu konunun optimizasyonla alakalı oldugunu düşünmüyorum.Bi gün harika gözüken oyunlar öbür gün bu hale geldi üstelik o sıra herhangi bir konsol veya oyun güncellemesi olmamıştı
Valla aynısını pcde yaşıyom allah yardımcın olsun benimki monitör değişince düseldi

Whoose11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Osman
Oyun içi ssler çok belli etmiyor aslında fakat donanım değiştirmenize rağmen devam ettiğine göre ayarları biraz kurcalamamız lazım. TV ve görüntü seçeneklerinden HDMI-CEC açık ise kapatın. HDR kullanıyorsanız sıfırlamayı deneyin. Video modlarından da YCC'ye izin verin. Otomatik HDR ve HDR10 açık vaziyette olsun. Aşırı tarama kısmında da görüntü otomatik algılama seçili olsun ve konsolu AYARLARDAN GÜÇ SEÇENEKLERİNİ kullanarak kapatın. Görüntü bağlantılarını söktükten sonra konsolu açın ve bağlantıyı takmayı deneyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman
Oyun içi ssler çok belli etmiyor aslında fakat donanım değiştirmenize rağmen devam ettiğine göre ayarları biraz kurcalamamız lazım. TV ve görüntü seçeneklerinden HDMI-CEC açık ise kapatın. HDR kullanıyorsanız sıfırlamayı deneyin. Video modlarından da YCC'ye izin verin. Otomatik HDR ve HDR10 açık vaziyette olsun. Aşırı tarama kısmında da görüntü otomatik algılama seçili olsun ve konsolu AYARLARDAN GÜÇ SEÇENEKLERİNİ kullanarak kapatın. Görüntü bağlantılarını söktükten sonra konsolu açın ve bağlantıyı takmayı deneyin.
Hocam dediğiniz şeylerin hepsini yüzlerce kez denedim malesef değişen bir şey olmadı. Gün içinde video da yükleyeceğim sorun daha net belli olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

Valla aynısını pcde yaşıyom allah yardımcın olsun benimki monitör değişince düseldi
Farklı monitör ve tvlerde denedim malesef düzelmedi

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,617
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Hocam dediğiniz şeylerin hepsini yüzlerce kez denedim malesef değişen bir şey olmadı. Gün içinde video da yükleyeceğim sorun daha net belli olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

Farklı monitör ve tvlerde denedim malesef düzelmedi
valla şunu görmeyen inanmıyor ya çok iyi anlıyorum seni, sanki 1080 den 480p ye düşmüş gibi oluyor

Aliemin84

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Ali Emin
Ayni sorunu yasiyorum. Hic bir oyunu monitorumde 2 k oynayamiyorum piksel piksel geliyor gozume. Ayni oyunu pcde oynadigimdan fark cok belli ediyor. Butun hevesim kacti.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ayni sorunu yasiyorum. Hic bir oyunu monitorumde 2 k oynayamiyorum piksel piksel geliyor gozume. Ayni oyunu pcde oynadigimdan fark cok belli ediyor. Butun hevesim kacti.
Series S'in 2K vaadi var mıydı? En fazla 1080p diye biliyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,878
Üyeler
161,354
Son üye
Gorkor
Top Bottom