Neler Yeni

Xiaomi bootloop'dan çıkamıyorum

Kerem gök

80+ Silver
telefon kendi kendine kapandı sonrasından "Main Menu" kısmına girdi (recovery mode). reboot dediğimde tekrar aynı menüye geliyor, safe mod açılmıyor, ses açma kapama tuşlarıyla olan bütün kombinasyonları denediğimde iste "Fast Boota" giriyor. yani kısaca telefonu tekrar boot edemiyorum. reddite falan biraz araştırdım tek çare wipe data demek gibi ama içerisinde yedeklemediğim bilgiler var, wipe datayı son çare olarak kullanmak istiyorum, bildiğiniz yöntemler varsa yardımcı olursanız sevinirim. Telefon: redmi note 10s.
lütfen şu tuşa şu kadar saniye bas gibi şeyler önermeyin hepsini denedim, yazılımsal yani miassistantla olabilecek bi çözümünüz varsa bekliyorum
1731946425464.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Oğuz Tutkun
modem dosyası yüklemeyi deneyin hocam

The King of Comedy

80+ Silver
En İyi Cevap
1
bl kilidi açıksa fastboottan twrp flashlayıp oradan bi backup almayı deneyebilirsin ardından wipe yapar telefonu açmayı denersin

Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Oğuz Tutkun
kral bu ne oluyor biraz araştırdım ama tam bi şeyler bulamadım, açıklayabilir misiniz?
bilgisayardaki bios gibi bişey tam olarak aynı olmasada. Redmi Note 10 Pro da imei attıktan sonra böyle bir problem yaşamıştım. modem dosyası atınca düzelmişti.

telefonunuza imei atıldı mı? yurtdışı cihaz mı?

Kerem gök

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bilgisayardaki bios gibi bişey tam olarak aynı olmasada. Redmi Note 10 Pro da imei attıktan sonra böyle bir problem yaşamıştım. modem dosyası atınca düzelmişti.

yok telefon türkiye kaçak değil imei atılmadı
Mesaj otomatik birleştirildi:

xiaomi telefon aldığım güne lanet olsun...

Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Oğuz Tutkun
yok telefon türkiye kaçak değil imei atılmadı
o zaman bootloader kilidide kapalıdır. muhtemelen güncelleme yapmıştır farketmemiş olabilirsiniz. telefoncuya götürün hocam kısaca ama verileriniz yüksek ihtimalle gidecektir.

wipe data yapmanız yüksek ihtimalle işe yaramayacak bu arada. güvendiğiniz telefoncu varsa çok daha iyi olur...

Kerem gök

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
o zaman bootloader kilidide kapalıdır. muhtemelen güncelleme yapmıştır farketmemiş olabilirsiniz. telefoncuya götürün hocam kısaca ama verileriniz yüksek ihtimalle gidecektir.

wipe data yapmanız yüksek ihtimalle işe yaramayacak bu arada. güvendiğiniz telefoncu varsa çok daha iyi olur...
bootloader kilidi sanıyorum ki cihaz bu durumdayken açılamıyor, ve bootloader kapalıyken bi yedekleme de yapamıyorum değil mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Oğuz Tutkun
bootloader kilidi sanıyorum ki cihaz bu durumdayken açılamıyor, ve bootloader kapalıyken bi yedekleme de yapamıyorum değil mi?
malesef hocam cihaz bu durumdayken hiç bir işlem yapamazsınız. telefoncularda bunlar için özel aygıtlar var, edl mode denilen bi olay var vs vs. o şekilde hallediliyor. aynı şehirdeysek yardımcı olurdum ama Amasya'da olduğunuzu pek sanmıyorum :D

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
eger bootloader kilidi aciksa ve eger windows bilgisayar kullaniyorsan (linux icinde ayni aslinda) bir sonraki dongude hizli bir sekilde sistemi duzenlemene izin veren recovery dosyasini flashlyip boot et eger degilse yine ayni sekilde tam fastboot acildigi esnada stock rom dosyasini sideload et

Kerem gök

80+ Silver
malesef hocam cihaz bu durumdayken hiç bir işlem yapamazsınız. telefoncularda bunlar için özel aygıtlar var, edl mode denilen bi olay var vs vs. o şekilde hallediliyor. aynı şehirdeysek yardımcı olurdum ama Amasya'da olduğunuzu pek sanmıyorum :D
izmirdeyim ve bi allahın kulunu da tanımıyorum bu işlerden anlayan maalesef ki, yarın artık Ya hak diyip bi telefoncuya girip derdimi anlatıcam
Mesaj otomatik birleştirildi:

eger bootloader kilidi aciksa ve eger windows bilgisayar kullaniyorsan (linux icinde ayni aslinda) bir sonraki dongude hizli bir sekilde sistemi duzenlemene izin veren recovery dosyasini flashlyip boot et eger degilse yine ayni sekilde tam fastboot acildigi esnada stock rom dosyasini sideload et
hocam şimdi parça parça gitsek olur mu :D siz yetkili bi abiye benziyosunuz. öncelikle bootloader açık değil, ikinciye gelirsek, tam fastboot açldığı esnada demişsiniz. ben şuan zaten kendim her istediğim zaman ses kısma tuşuna basarak fastboota girebiliyorum, buraya girdikten sonra ne yapmam lazım? stock rom dosyasını falan nereden load edeceğim tam olarak, kusura bakmayın biraz bu konuların cahiliyim

Gokhan347

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gökhan İlgün

Tam olarak nasıl yapıldığını anlatan veya gösteren bi video veya yazı paylaşabilir misin aynı yurt dışı cihazında aynı problemi yaşıyorum da

Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Oğuz Tutkun
Tam olarak nasıl yapıldığını anlatan veya gösteren bi video veya yazı paylaşabilir misin aynı yurt dışı cihazında aynı problemi yaşıyorum da
cihaz modeliniz nedir hocam? dmden yazın isterseniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,617
Üyeler
164,347
Son üye
Ygzsen
Top Bottom