Xiaomi Mi Wifi AX1800 (ra67) + Mi Wifi 4A Giga Arasında Nasıl Bağlantı Kurulur?

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhaba. Xiaomi Mi Wifi AX1800 (ra67) model router sipariş ettim. Ev içi kablolama yetersiz olduğu için routerı direk olarak odama yerleştiremiyorum ve routerdan direkt odama kadar lan kablosu çekmem de mümkün değil. Çözüm olarak iki tane router arası kablosuz bağlantı kurmak şekliyle internet bağlantısını kurmak ve sinyal kaybını ve pingimi en aza indirmek istiyorum. İki routerın antenlerini de birbirine arada hiçbir engel olmadan bakacak şekilde konunlandıracağım. İkinci router olarak da Xiaomi Mi Wifi 4A Gigabit Edition almayı düşünüyorum. Yani bir nevi 4A'yı bir wireless adaptör olarak kullanmayı düşünüyorum. 4A'yı da ethernet lan üzerinden laptopuma bağlayacağım. Bahsettiğim konfigürasyonu resim olarak ekledim. Sorularım ise şu şekilde:

1. Yukarıda bahsettiğim iki router arasında kablosuz olarak bahsettiğim gibi bir bağlantı kurabilir miyim? Böyle bir özellik bahsettiğim cihazlarda mevcut mu?

2. Eğer bahsettiğim bağlantıyı kurabiliyorsam bunu nasıl yapabilirim? Hangi modu kullanmalıyım?

3. Ping değerleri bahsettigim konfigürasyonda ana routera direkt olarak Lan kablosuyla bağlanmaya nazaran ne kadar çok fark eder?

Not:
4A'nın yerine geçecek ve AX1800 (ra67) ile sorunsuz bağlantı kurulabilecek önerebileceğiniz daha iyi bir router var ise önerebilirsiniz. (Bütçem yaklaşık 150 - 200 tl)
Lütfen "Ana routerdan odana kadar Lan kablo çek uğraşma" gibi bir öneride bulunmayın.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2021-05-07 020919.png
    Ekran görüntüsü 2021-05-07 020919.png
    33.6 KB · Hit: 84
Geri