İlk aldığımda sorunsuz 5ghz kullanıyordum bir anda kayboldu 1 kaç gün sonra tekrar gözükmeye başladı ve bağlanınca farketdim ki ping 2000lerde ve 5mb falan alıyorum 2.4 ghz bağlanınca ping 13 çıkıyor sorun nerde olabilir yardımcı olursanız sevinirim
Duvar yok en fazla 1 metre var5GHz, 2.4GHz'e oranla daha kısa bir menzil sunar ve araya bir duvar bile girse hızda büyük kayıp olur. 5GHz kullanmak için modem ile aynı odada olmanız daha sağlıklı bir bağlantı olur.
5 GHz ağının menzili daha kısa çünkü. Uzak mesafelerde hâlâ 2.4 GHz ağır daha iyidir. Ama 5 GHz yakın mesafeden çok daha yüksek hızlara ulaşır.
Adam önceden sorunsuz kullanıyomuş zaten onla alakası yok.5GHz, 2.4GHz'e oranla daha kısa bir menzil sunar ve araya bir duvar bile girse hızda büyük kayıp olur. 5GHz kullanmak için modem ile aynı odada olmanız daha sağlıklı bir bağlantı olur.
Mi 4a sadece kendim kullanıyorumXiaomi'nin hangi router'ını kullanıyorsunuz? Etrafınızda 5GHz bandını kullanan ağ sayısı fazla ise router arayüzünden 5GHz bandının kanalını etrafınızdakilerden farklı bir kanal yaparsanız daha temiz bir bağlantı olur.
Router'a sadece siz bağlanıyor olabilirsiniz fakat komşularınızın 5GHz ağları ile aynı kanalı kullandığınızda, kanalı kullanan ağ sayısı arttıkça çakışmalar ve sinyal gücünde düşmeler olur ve pinginiz yükselir.Mi 4a sadece kendim kullanıyorum
Şimdi anladım dediğinizi ama ondan olacağını sanmıyorum köydeyim ve etrafdaki wifi lere bakınca en fazla 3 tane çıkıyor 5ghz olduklarınıda sanmıyorumRouter'a sadece siz bağlanıyor olabilirsiniz fakat komşularınızın 5GHz ağları ile aynı kanalı kullandığınızda, kanalı kullanan ağ sayısı arttıkça çakışmalar ve sinyal gücünde düşmeler olur ve pinginiz yükselir.
Farklı bakış açılarından farklı sonuçlar çıkartılabilir. Önceden kendi odamda sorunsuz kullanmam, yan odada yaşamaya başladığımda sorunsuz kullanacağım anlamına gelmiyor değil mi?Adam önceden sorunsuz kullanıyomuş zaten onla alakası yok.