Neler Yeni

Modding Xiaomi Telefonlara Orangefox / TWRP kurmak Ve Root Atmak

PffPanda

80+ Bronze
Selam rehbere hoşgeldiniz bu rehberimde kısa ve en öz şekilde custom recovery yüklemeyi göstereceğim . Olabiliceck arızalar karşısında forum ve benim sorumluluğum altında değildir . Ve telefonunuzun bootloader kilidinin açık vaziyette olması gereklidir . Aksi halde işlem başarılı olmaz .
Bootloader kilidinizin açık olduğunu ve bu konuda yeterince bilginizin olduğunu düşünerek konuya başlıyorum .

- İlk başta telefonu yeniden başlatıyoruz . Telefon kapanır kapanmaz açılmadan önce ses kısma tuşuna basılı tutuyoruz . Fastboot yazılı bir ekran gelecektir .
- Telefonu bilgisayara USB kablo ile bağlıyoruz bu modda iken .
- Ve ADB Driver yüklü değil ise indirip bilgisayarımıza kuruyoruz . Daha sonra aygıt yöneticisini açıyoruz Android yazılı aygıtımıza çift tıklayıp yazılımı güncelleştire basarak listeden Android Bootloader Interface yazılı sürücüyü çift tık ile seçerek güncelleyerek devam ediyoruz . İşlem tamam eğer pc telefonunuzu görmüyorsa yada driver kurmadıysanız zaten bu işlem gerekliydi . Eğer siz daha önce yaptıysanız bu adımı atlayın .
- Dosya gezgininde C diskimize giriyoruz adb klasörünü açıyoruz .
- Dosya gezgininde yukardaki yol satırı mıdır artık nedir alt tarafa resim bırakırım oraya cmd yazıp enter tuşuna basıyorsunuz .

1685571921348.png

Cmd penceresi gelecektir .
- Fastboot devices komutunu yazarak telefonumuzun varlığını kontrol ediyoruz .
- Twrp veya Orangefox indirme sayfasından gidip kendi cihazınızı aratıp uygun sürümü indiriyorsunuz . Eğer zip arşivinde ise çıkarıp içinden img dosyasını alıyoruz .
- ADB klasörüne img dosyasını bırakıyoruz .
- Son aşama ise fastboot flash recovery yazıp enter basmadan önce dosyayı cmd ekranına sürükleyip bırakıyoruz . Kendisi otomatik olarak dosyayı gösterecektir . Enter tuşuna basıp yazım işlemini bitiriyoruz .
- Yazım işlemi en fazla 1-2 dakikayı alır .
- Yazım işleminden sonra custom recovery i açmak için telefonumuzun Ses açma ve güç tuşuna basılı tutmaya başlıyoruz . 15 saniye yeterli olacaktır .
- Telefon kapanıp kurduğunuz recovery de açılacaktır . Recoveryden çıkmak için ise sadece 10 saniye basılı tutmanız yeterlidir .

Konunun Root Atma Bölümü

Recovery menüsüne girdikten sonra pin yada kızak varsa sürükleyip açın . Magisk apk dosyasını telefonunuza indirmiş olmanız lazımdı bundan önce . İndirmediyseniz indirip recovery moduna yeniden girin . Install bölümünden apkyı bulup flashlayın . Apk kabul etmiyor ise magisk zip olarakta flashlanabilir . Bunun için apk uzantısı yerine zip yazmanız yeterlidir . Flash işlemi bittikten sonra sisteme geçiş yapıp indirdiğiniz magisk apkyı tekrar kurun eğer kurulum için yeniden başlatma vs isterse yeniden başlatın .
Root u kaldırmak isterseniz uygulama içinden kaldırma butonuna basmanız ve apkyı silmeniz genellikle yeterlidir .

Tebrikler işlem başarılı. Bir sonraki konuyu debloat hakkında yapmayı düşünüyorum .

hatdog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Ali
İlgilendiği Kategoriler
Linux Dağıtımları
Hocam bazı modellerde twrp/of yok official şekilde. Onlar için boot patchlemeyi gösterirseniz çok güzel olur. Elinize sağlık.

PffPanda

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bazı modellerde twrp/of yok official şekilde. Onlar için boot patchlemeyi gösterirseniz çok güzel olur. Elinize sağlık.
Hocam gösterilir de biraz zahmetli bazı modellerde A/B diye ayrım var bazılarında ise sadece single olarak A var ve telefon gerekli . Bu rehberi ve diğerlerini telefonsuz şekilde yazıyorum . Android bir telefonum olsa ve A/B parçalı olsa bunu da yazardım hemen arkasına . Ama göstermeye çalışırım sıkıntı değil . Sağolun hocam bu arada :) .

Top Bottom