Xmax RioPlus Balerion

Tayfun311

80+
Reaksiyon skoru
42
Forumda xmax koltuğunun detaylı incelemesini olmadığını gördüm.Bugün Xmax Rio Balerino 4D kolçaklı koltuk aldım 8600₺ ayrıca 4d kolçak ve kolçak pedi eklendi. Satıcıyla iletişme geçtim her detayını sordum yaklaşık 10 dakika kadar telefonda konuşma gerçekleştirdik. Özelliklerini bir bir anlattı, içime sindi, piyasa da bu özelliklere aynı koltuk 13-14 bin ₺ civarında. Sizin düşünceleriniz nedir? Koltuk elime geçince tüm detaylarını sizinle paylaşacağım.
Teknik özellikler(satıcıya bizzat sordum kendisi açıkladı.);

1) Sünger Kalitesi – 60-65 DNS
Piyasadaki oyuncu koltuklarının çoğu 28–35 DNS aralığında, yani 6 ay – 1 yıl içinde oturduğun yer çöküyor. Bu koltuktaki sünger 60–65 DNS, yani iki kat yüksek yoğunluk.
➤ Böyle yoğun süngerler makam koltuklarında kullanılır; kolay çökmüyor, formunu yıllarca koruyor.
➤ Birçok model “10 cm sünger” yazar ama içi 1–2 cm visco, altı boş dolgu olur. Bu koltukta tam 10 cm dökme sünger var, komple dolu.

2) Sünger Kalınlığı – Gerçek 10 cm
Bazı markalar ön tarafı 8–10 cm gösterip arka kısmı 5–6 cm yapıyor; oturunca çukur gibi hissettiriyor.
Bu modelde oturak tüm yüzeyde dolu,sıkıştırılmış dökme sünger.
➤ Uzun oturuşlarda uyluk ve kalça basıncı eşit dağılıyor.

3) Kumaş – Babyface Kadife
Piyasa kumaşlarının çoğu polyester-tabanlı; terletiyor, kısa sürede tüylüyor.
Burada kullanılan 320 gram çift katman babyface kadife, yumuşak ve uzun ömürlü.
➤ Aynı kumaşı kaliteli berjer ve lüks koltuklarda görürsün.

4) Mekanizma – İthal Çift Kollu Multi-Tilt
Ucuza satılan koltuklarda tek kollu tilt mekanizma var, sadece sallanıyor.
Bu modelde multi-tilt, yani:
➤ Oturak ve sırt birlikte hareket ediyor
➤ İstenilen açıda kilitleniyor
➤ Yaylanma sertliği ayarlanabiliyor
Bu mekanizma genelde 13–14 bin TL’lik koltuklarda olur.

5) Piston – Gerçek Class 4
Birçok firma Class 4 yazıp Class 2 gönderiyor. Bu koltukta ithal Class 4 piston kullanılmış ve satıcı bizzat “üst kısmında Class 4 ibaresi var, açıp bakabilirsiniz” dedi. ➤ Bu da uzun ömür + stabil yük taşımak demek.

6) Tekerlek – 60 mm Silikon Çaplı
Ucuz koltuklarda 45–50 mm plastik teker var, ses yapıyor, zemini çiziyor.
Burada 60 mm silikon teker, parke dostu ve sessiz.
7) 10 mm Dolu Demir Gövde – Uzun Ömürlü ve Eğilme Yapmayan İskelet
Piyasadaki birçok koltukta plastik iskelet veya ince sac vardır. Bu koltukta kullanılan 10 mm transmisyon demiri:
Ağırlığı dengeli taşır
Uzun vadede eğilme / esneme yapmaz
Sırt yatma modunda stabilite sağlar Metal gövde kalitesi, koltuğun “ömürlük” olmasını sağlayan en kritik detaylardan biridir.

8) 180° Yatışta Denge – Doğru Ağırlık Merkezine Sahip Tasarım
Birçok koltuğun sırtı 170–180° yatınca geri düşme hissi verir.
Bu modelde:
Mekanizma montaj açısı doğru ayarlanmıştır. Sırt tam yattığında bile denge korunur. Ağırlık merkezi öne-arkaya eşit dağılır
Yani koltuk gerçek yatak modunda bile güvenli şekilde kullanılabilir.

9)Ayarlanabilir Sallanma (Rocking) Mekanizması – Kişiye Göre Sertlik ve Tepki Ayarı
Koltukta kullanılan çift kollu ithal mekanizma, sadece yatma açısını değil sallanma (rocking) fonksiyonunu da profesyonel şekilde kontrol etmenize olanak tanır.
Standart tilt mekanizmalar sadece tek ayar sunarken, bu modelde:
  • İleri–geri sallanma hareketi tamamen aktif/pasif yapılabilir
  • Sallanma sertliği kişisel kilonuza göre alttaki direnç çevirmesiyle ayarlanabilir
    (Kilolu kullanıcı daha sert, hafif kullanıcı daha yumuşak ayarda konfor bulur)
  • Oturduğunuzda koltuğun tepkisini ayarlayarak
    → Çalışma modunda minimum sallanma,
    → Rahatlama modunda maksimum sallanma tercih edilebilir
  • Mekanizma omurga hizasını bozmaz, sallanırken ileri/geri ağırlık merkezini korur. Bu özellik genelde ofis sınıfı premium koltuklarda bulunur ve uzun oturumlarda ciddi rahatlık sağlar.

Geri