Neler Yeni

Yardım XMP AÇINCA CİHAZ BOOT OLMUYOR!!!

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Mustafa VURAL
Selamün aleyküm dostlar. Benim PC de intel i5-13600KF işlemci var. Asus ROG Strix B760-G Gaming wi-fi anakarta sahibim ve RAM olarakta GSKILL Trident Z5 RGB (16X2) 32 GB 6000 MHz CL 30 ddr5 var. BIOS menüsünde XMP profil açtıktan sonra F10+ENTER yapıp yeniden başlatmak istediğimde cihaz boot olmuyor yani görüntü verip yeniden başlamıyor ama XMP ayarını açtıktan sonra MHz değerini manuel olarak 5800 e aldığımda sistem normal olarak açılıyor. Sizce bu durum neden kaynaklanıyor olabilir ?

acilo5050

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Halil uçar
Bende de ayni durum var reis kingston fury kullaniyorum. 4800mhz de calisiyor sikinti olmuyor. 7 sn de aciliyor. Xmp açıp 5600mhz yapinca boot olmuyor hata verip duruyor. İnan ben de bulamadım sorunu asus b650m-a anakartım benimde

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Mustafa VURAL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende de ayni durum var reis kingston fury kullaniyorum. 4800mhz de calisiyor sikinti olmuyor. 7 sn de aciliyor. Xmp açıp 5600mhz yapinca boot olmuyor hata verip duruyor. İnan ben de bulamadım sorunu asus b650m-a anakartım benimde
senin işlemci ne bro ?

acilo5050

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Halil uçar
AMD sistemlerde işlemci MHz sorunu olmuyor diye duymuştum ddr5 expo ve ya xmp açınca sizde de sorun oluyorsa başka bir durum var demektir. senin anakart kaç MHz ye kadar destek veriyor ?
6000mhz a kadar destekliyor. Ram 5600mhz kendisi xmp ile cikiyor ama acinca reset atıyor bir sürü siyah ekran veriyor. Normal 4800 mhz de kullanıyorum mecburen bios güncelledim her şeyi yaptım. Çözemedim. Ram frekansı asus anakartlarda cok sorunlu çalışıyor gibi gözüküyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Mustafa VURAL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
6000mhz a kadar destekliyor. Ram 5600mhz kendisi xmp ile cikiyor ama acinca reset atıyor bir sürü siyah ekran veriyor. Normal 4800 mhz de kullanıyorum mecburen bios güncelledim her şeyi yaptım. Çözemedim. Ram frekansı asus anakartlarda cok sorunlu çalışıyor gibi gözüküyor.
anladım bro bende de şuan sorun devam etmekte manuel olarak 5800 MHz de kullanıyorum ve en güncel BIOS sürümüne sahibim. Bazıları işlemciden dolayı diyor ama benim işlemcim K serisi ve 13. nesil bir işlemci.

acilo5050

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Halil uçar
anladım bro bende de şuan sorun devam etmekte manuel olarak 5800 MHz de kullanıyorum ve en güncel BIOS sürümüne sahibim. Bazıları işlemciden dolayı diyor ama benim işlemcim K serisi ve 13. nesil bir işlemci.
Genelde intelde hic sorun olmuyor. Ryzende oluyor. Demekki intel de sorun varsa anakarttan kaynaklaniyor. Asuslar da

Top Bottom