Çözüldü✓ XMP'yi açmalı mıyım?

Reaksiyon skoru
38
Kasayı aldimda kasa problemli diye gonderdim ramlerim ve islemcin değişti şimdi biostan baktim ikiside farklı mhz çalışıyo 3200 mhz diye aldim normalde sizce ne yapmaliyim gene sorun cikartir mi?

Ekler

• IMG_20240518_174657.jpg
    IMG_20240518_174657.jpg
    2.5 MB · Hit: 51
biostan ram hazır o.c al (xmp) ondan sonra 3200mhz alırsın
örnek video:

Xmp aç.

Kasayı aldimda kasa problemli diye gonderdim ramlerim ve islemcin değişti şimdi biostan baktim ikiside farklı mhz çalışıyo 3200 mhz diye aldim normalde sizce ne yapmaliyim gene sorun cikartir mi?
CPU-Z adlı programı indirip SPD sekmesine girip Slot 1 ve Slot 2'nin ekran görüntüsünü atar mısın? Bir de işlemcin nedir?

BIOS'u bu dediğim şekilde bir sıfırla bakalım. Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkarıp anakart üstünden CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye tornavidayı değdir. Ondan sonra RAM'leri takıp sistemi çalıştırıp BIOS'a girip bu XMP'yi açacağın ekranın ekran görüntüsünü gönderir misin?
1716045026831.png

BIOS'u bu dediğim şekilde bir sıfırla bakalım. Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkarıp anakart üstünden CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye tornavidayı değdir. Ondan sonra RAM'leri takıp sistemi çalıştırıp BIOS'a girip bu XMP'yi açacağın ekranın ekran görüntüsünü gönderir misin?
Alıntıyı görüntüle
Hocam ben bunu yapamam bilgisayarciya goturiyim

Ekler

• IMG_20240518_190201.jpg
    IMG_20240518_190201.jpg
    3.5 MB · Hit: 25
Dedigini yaptim ama şimdi takamiyorum boru engeliyor bi kere taktım okumadi ne yapmaliyim
Post automatically merged:

.
RAM slotlarının çentik kısımlarını dışarı doğru ver. Ondan sonra RAM'leri yuvaya olacak şekilde tak. Taktıktan sonra çıt çıt sesini duyacaksın.

Geri