su an 12 kullanıyom tr, kayıt paraları cok pahalı olmadı mı kayıt ettırmesem nolcak5 Mayıs'tan sonra aktif etmesini öneririm. 8+8 yani 16 ay kesintisiz kullanabilecek. 16 ay sonra kendi keyfine göre isterse küçük bir iPhone alsın, onu yanında gezdirsin ya da 16 ay sonra 18 Pro'nun yurt dışına geçsin.
bi de ufak berk muhammete benzettım senı5 Mayıs'tan sonra aktif etmesini öneririm. 8+8 yani 16 ay kesintisiz kullanabilecek. 16 ay sonra kendi keyfine göre isterse küçük bir iPhone alsın, onu yanında gezdirsin ya da 16 ay sonra 18 Pro'nun yurt dışına geçsin.
12'yi satmak gibi bir fikrin yoksa 12'yi kenara koyup o 16 ay bittiğinde 2027'nin son 4 ayı yanında 12'yi gezdirerek kullanabilirsin.su an 12 kullanıyom tr, kayıt paraları cok pahalı olmadı mı kayıt ettırmesem nolcak
gerekmezbunu yapabılmek ıcın ekstra kayıt ucretı cart curt gereklı mı
Hayır, zaten kayıt ücreti ödersen şu ana kadar dediğim hiçbir şeyle uğraşmana gerek kalmıyor. Kayıt ettirmeden kullanmaya çalışırsan 2027'de yeni bir yasa gelmediği sürece dediklerim geçerlidir.bunu yapabılmek ıcın ekstra kayıt ucretı cart curt gereklı mı
Burda bahsettigin aktif etme ne oluyor tam olarak? Ozurdılerım bıraz maymuna anlatır gıbı anlatıblme ve ya kaynak atabılme sansın var mı5 Mayıs'tan sonra aktif etmesini öneririm. 8+8 yani 16 ay kesintisiz kullanabilecek. 16 ay sonra kendi keyfine göre isterse küçük bir iPhone alsın, onu yanında gezdirsin ya da 16 ay sonra 18 Pro'nun yurt dışına geçsin.
Aktif etmekten kastığım şey SIM kartını takmak (e-SIM ise tanımlamak). Yurt dışı cihazlarda SIM kartı taktığın andan bir süre sonra zaten BTK tarafından "Cihazınızın IMEI'si kayıtlı değildir bla bla, 120 gün süreniz vardır" tarzı bir SMS alıyorsun.Burda bahsettigin aktif etme ne oluyor tam olarak? Ozurdılerım bıraz maymuna anlatır gıbı anlatıblme ve ya kaynak atabılme sansın var mı![]()
anladımm cok tesekkur ederım 17pro da iki adet mı sim yuvası var, tmm baktım avrupa modellerınde 1 adet fiziksel 1 adet de e sim varmıs. Tesekkur ederımAktif etmekten kastığım şey SIM kartını takmak (e-SIM ise tanımlamak). Yurt dışı cihazlarda SIM kartı taktığın andan bir süre sonra zaten BTK tarafından "Cihazınızın IMEI'si kayıtlı değildir bla bla, 120 gün süreniz vardır" tarzı bir SMS alıyorsun.
5 Mayıs'tan sonra, hatta daha garanti olsun diyerek mayıs ayının ortaları gibi SIM kartını cihazına takarak otomatik olarak süreyi başlatıyorsun. Sonra o SIM kartını kullandığın IMEI'nin süresi bittiğinde SIM kartını diğer SIM kartı yuvasına takıyorsun (17 Pro modellerinde çift fiziksel SIM yoksa e-SIM tanımlamalısın). Taktıktan sonra yine aynı şekilde 120 gün daha öyle kullanabiliyorsun. Zaten dediğim tarihlerden itibaren kullanırsan tam yıl sonuna denk geleceksin ve o sırada kullandığın SIM'i ellemene gerek kalmadan süresi otomatik 120 gün olarak tekrar yenilenecek. 120 gün sonra bu sefer ikinci SIM'i taktığın yerden SIM'i çıkarıp ilk taktığın yere geri takıyorsun ve yine bir 120 gün hakkın daha oluyor. En son o da bittiğinde yılın bitmesine 4 ay kalıyor, o sırada da istersen 12'ni iCloud hesaplarını eşleyerek birlikte kullan ya da yeni bir yurt dışı 18 Pro al ve anlattığım şeylerin aynısını yine yap. Kaç gününün kaldığını e-Devlet'ten görebilirsin ki zaten BTK her ay bildirim atıyor diye biliyorum.
Getirildiği ülkeye göre değişiyor diye biliyorum. Bazıları çift fiziksel bazıları da çift e-SIM. Tek fiziksel tek e-SIM var mı bilmiyorum. Çift e-SIM modellerde ekstra efor sarf etmen gerekiyor mu bilmiyorum fakat bataryaları daha büyüktür.anladımm cok tesekkur ederım 17pro da iki adet mı sim yuvası var
yapay zeka iphone 13'den beri fiziksel sim yuvası olan butun cıhazların e-sim destekledıgını soyluyorGetirildiği ülkeye göre değişiyor diye biliyorum. Bazıları çift fiziksel bazıları da çift e-SIM. Tek fiziksel tek e-SIM var mı bilmiyorum.
e-SIM desteği var zaten. Benim 14 Pro cihazımda da çift fiziksel SIM olmasına rağmen var. Önemli olan uğraşmamak için fiziksel hat sayısı zaten. Çift fiziksel sim olursa daha rahat olur, 1 dakikada çıkar diğerine tak geç gibi.yapay zeka iphone 13'den beri fiziksel sim yuvası olan butun cıhazların e-sim destekledıgını soyluyorAlıntıyı görüntüle