Neler Yeni

Yan Sanayi Ekranda Face ID çalışır mı? İPhone 13

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Akın Keskin
Başlıkta da yazdığım gibi ikinci el bi cihaz buldum Face İD aktif olduğunu söylüyor. ekran yan sanayi olsa Face İD yine çalışır mıydı emin olamadım?

arda.wqqp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
teknoloji
Instagram
arda.wqqp
Başlıkta da yazdığım gibi ikinci el bi cihaz buldum Face İD aktif olduğunu söylüyor. ekran yan sanayi olsa Face İD yine çalışır mıydı emin olamadım?
Eger face id sensorleri duzgunce aktarildiysa calisir

arda.wqqp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
teknoloji
Instagram
arda.wqqp
yan sanayi olduğunu nasıl anlayacağım peki? en belirgin yeri ne oluyor
Yani eger yan sanayide kaliteli bi ekran taktiysalar anlayamazsin ama ekrana parmaginla biraz guc uygularsan o guc uyguladigin yerde mavi morumsu izler falan cikiyorsa muhtemelen yan sanayidir ama kaliteli yan sanayilerde bu ise yaramayadabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Akın Keskin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yani eger yan sanayide kaliteli bi ekran taktiysalar anlayamazsin ama ekrana parmaginla biraz guc uygularsan o guc uyguladigin yerde mavi morumsu izler falan cikiyorsa muhtemelen yan sanayidir ama kaliteli yan sanayilerde bu ise yaramayadabilir
3u tools gibi uygulamalarla bakmak peki?

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,332
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Apple sertifikalı değilse ve cihaz iOS 18 ise direkt ayarlarda "Ekran - Bilinmeyen Parça" olarak, sertifikalı olsa bile "Ekran - Orijinal Parça" olarak gözükür. Yine de o telefonun tamiratından sorumlu olan insan bir çakallık yaptıysa ona diyecek bir şey yok :D

arda.wqqp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
teknoloji
Instagram
arda.wqqp
3u tools gibi uygulamalarla bakmak peki?
Bilmiyorum o da olabilir 3u tools hakkinda bir bilim yok ama o parca orijinal gibi gosterilebilir yine de cunku bir alet ile eski orijinal ekranin her seyini kopyalayip yenisine aktariyorlar normalde yan sanayi ekran takildiginde true tone ozelligi de gider ama bu kopyalama sayesinde o bile aktarilabiliyod
Mesaj otomatik birleştirildi:

Apple sertifikalı değilse ve cihaz iOS 18 ise direkt ayarlarda "Ekran - Bilinmeyen Parça" olarak, sertifikalı olsa bile "Ekran - Orijinal Parça" olarak gözükür. Yine de o telefonun tamiratından sorumlu olan insan bir çakallık yaptıysa ona diyecek bir şey yok :D
Hocam dediginiz dogru ama tek sıkıntı o uyarıları kaldiran adam kaldirir ne kadar yan sanayi olursa olsun o ekran bazi yan sanayi bataryalarin da yan sanayi oldugu anlasilmiyo mesela ayarlarda

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Akın Keskin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilmiyorum o da olabilir 3u tools hakkinda bir bilim yok ama o parca orijinal gibi gosterilebilir yine de cunku bir alet ile eski orijinal ekranin her seyini kopyalayip yenisine aktariyorlar normalde yan sanayi ekran takildiginde true tone ozelligi de gider ama bu kopyalama sayesinde o bile aktarilabiliyod
ya bi yolu olsaydı cidden keşke anlamanın.. pikseller kolayca sayılması vs oluyor mu acaba yan sanayilerde yakından bakınca ekrana

arda.wqqp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
teknoloji
Instagram
arda.wqqp
ya bi yolu olsaydı cidden keşke anlamanın.. pikseller kolayca sayılması vs oluyor mu acaba yan sanayilerde yakından bakınca ekrana
Hiç yan sanayi ekranli bir telefona bakmadim ama dediginiz olay cok cok kalitesiz bi ekranda olur herhalde iphone 13e de o kadar kalitesiz bir ekran takmazlar ek olarak iphone 13ler oled ekran oldugu icin siyahlar tam siyah gozukur her turlu yani siyah bir sey acip o şekilde bakabilirsin eger baktigin aci degisince siyahlar lacivert gibi gorunuyorsa o ekran muhtemelen lcd dir ve kalitesiz bir yan sanayidir

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Akın Keskin
Hiç yan sanayi ekranli bir telefona bakmadim ama dediginiz olay cok cok kalitesiz bi ekranda olur herhalde iphone 13e de o kadar kalitesiz bir ekran takmazlar ek olarak iphone 13ler oled ekran oldugu icin siyahlar tam siyah gozukur her turlu yani siyah bir sey acip o şekilde bakabilirsin eger baktigin aci degisince siyahlar lacivert gibi gorunuyorsa o ekran muhtemelen lcd dir ve kalitesiz bir yan sanayidir
ve zaten yan sanayi oled ekran olmazdı? maks lcd olurdu.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,332
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
ve zaten yan sanayi oled ekran olmazdı? maks lcd olurdu.
Ben henüz yan sanayi ekran değişiminden sonra hala True Tone ayarı olan iPhone görmedim.

Bilmiyorsan burada:
IMG_5561.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Akın Keskin
Yok hocam yan sanayi oled ekranlar da var 2000 TL'ye falan satiliyor
mesela şuan 11 var bende tr
Ben henüz ekran değişiminden sonra hala True Tone ayarı olan iPhone görmedim.

O ayar burada:
şuan 11 kullanıyorum 2 sene önce fppro da orijinal çıkma ekranla değiştirdim değiştirmeden önce yan sanayi ekran vardı ve true tone açıktı kullanılabiliyordu.

Top Bottom