Neler Yeni

Yanlış Fiyattan Ürün Listeleyip Hayatı Kayan Vatandaşın Acı Hikayesi

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,924
İsim
Metehan Akyalı
Bence de böyle olmalı diğer taraftan alıcıyı suçlu görmeyide doğru bulmuyorum
Burda benim anladığım ne alıcı ne de satıcı suçlu.
Sonuçta alıcı fırsat kovalama peşinde ve alabildiği en uygun fiyata en iyisi veya almak istediği malı almak ister.
Sorun firma da. Eğer firma size yanlış fiyat verip satış yaptırtıp sizi borçlandırıyorsa, borcu üstlenmeli kar payınızın da bir kısmını karşılamalıdır.

BurakHalil

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Burak Halil
Fiyatlandırmayı yapan firma suçludur ama yaptıkları sözleşmeyi bilemeyiz. Eğer sözleşmede yükümlülük kabul edilmiyorsa bu durumda satıcı suçludur ve alıcıyı suçlayamazsınız. Özellikle Türkiye gibi bir ülkede herkes fırsat kovalar. Bu ise insanların en doğal hakkıdır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
donanım
saçmalıyorsun tamamen anan baban vs
9

Yarın bir gün anan baban ya da sen yanlış bir imza atıp bit dünya borç altına girersen de böyle dersin.
Ayrıca kendi hatası yok tedarikçi firma xml dosyasına yanlış fiyat gönderiyor. Otomatik olarak müşteriye yanlış fiyat gidiyor. Olay Tedarikçiden xml alan kişiye patlıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
merak etme kardeşim sen biz bir imza atmadan bin defa düşünürüz dilimiz yandı bizim de ama biz çıkıp buralara ağlamadık

Bktrstv

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
North Carolina/Amerika Birleşik Devletleri
İsim
ad soyad
Siz 1100 TL'nin yarısına taktığınız için yanlış hesaplıyorsunuz.
1600TL'nin %50'si 800TL'dir.

Bu durumda xml dediğiniz dosyayı satan şirket ya da kimse bilmediğim konular, o firma zan altına girmiyor mu?
Satıcının burada bir suçu olduğunu sanmıyorum, yani satan firmanın yağtığı hatadan dolayı satıcı kişi zan altına giriyor.
Bu durumda firmaya dava açıp, durum ortaya çıktıktan sonra satıcının zanı düşebilir gibime geldi.
Orantı yapın 1600 = %100 se 1100 = ? Oda (1600 . X = 1100 . 100) 100 ile 1600 sadeleşir 16.X = 1100 16x = 1100 ise x=68.75 çıkar 100 den 31.75

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,924
İsim
Metehan Akyalı
Orantı yapın 1600 = %100 se 1100 = ? Oda (1600 . X = 1100 . 100) 100 ile 1600 sadeleşir 16.X = 1100 16x = 1100 ise x=68.75 çıkar 100 den 31.75
Ben hesaplamayı biliyorum hocam arkadaşa yazcaktınız heralde. 😂
Bana en kolay gelen, ( Küçük Sayı / Büyük Sayı = X ), ( 1 - X = Y ), Y = %.

mehmetaga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
mehmet ali soylu

merak etme kardeşim sen biz bir imza atmadan bin defa düşünürüz dilimiz yandı bizim de ama biz çıkıp buralara ağlamadık
İyi olmuş mu demeliyiz o zaman senin için?
Ok
Siz 1100 TL'nin yarısına taktığınız için yanlış hesaplıyorsunuz.
1600TL'nin %50'si 800TL'dir.

Bu durumda xml dediğiniz dosyayı satan şirket ya da kimse bilmediğim konular, o firma zan altına girmiyor mu?
Satıcının burada bir suçu olduğunu sanmıyorum, yani satan firmanın yağtığı hatadan dolayı satıcı kişi zan altına giriyor.
Bu durumda firmaya dava açıp, durum ortaya çıktıktan sonra satıcının zanı düşebilir gibime geldi.
Dediğiniz gibi xml sağlayan firma suçlu ama kabul etmiyor inkar ediyorlar.
Dava olmadan çözülmez

Burada ağlayan birisi yok.
Başıma böyle bir olay gelmedi ama sistemsel hatalar yüzünden olabilecek bir durum

1600 TL'ye sattığını 1100 TL'ye satıyor neredeyse yüzde 50 bu mantıkla adama yazman lazım https://www.gittigidiyor.com/bilgis...rd&utm_content=standard&v=1.12.5&id=590472637
Yüzde 50 olmadığı muhabbeti zaten yapılmış. Yüzde 50 olsa bile bu gibi belirsizliklerde satın alanlara laf etmedim çünkü gerçekten indirim yapılabilecek bir tutar ama 75 liralık ürün 2 liraya satışa çıkıyor ise bunun indirim olmadığı açıkça belli bir durum

Top Bottom