2 link aynı fiyata götürdü ama tahmin ediyorum ki fiyat farkı var aralarında bunu kast ediyorsun.
Mantıklı bir insan fiyatın yanlış olup olmayacağını ayırt edebilir. Yüzde 30 gibi farklar var ise zaten normaldir.
Ama herkes 100 liradan satıp birisi 10 liraya satıyor ise yanlışlık vardır.
Olayı başka yere çekmeye çalışmayın söylediğim gayet net
Olayı farkında olan bir insan isen şöyle oluyor " yanlış fiyat girmiş hemen alayım göndermez ise kupon alırım her türlü kar ediyorum" bunu yapmak söylemek insanların hayatını karartabiliyor bunu bilip böyle yapmak etik değil. Yasal olarak bir suç yok ortada
Olayı farkında olan bir insan isen şöyle oluyor " yanlış fiyat girmiş hemen alayım göndermez ise kupon alırım her türlü kar ediyorum" bunu yapmak söylemek insanların hayatını karartabiliyor bunu bilip böyle yapmak etik değil. Yasal olarak bir suç yok ortada
1600 / 100 = 16 eder.
16 x 31.25 = 500 eder.
1600 - 500 = 1100 eder.
Bu durumda 1600 TL'nin %31.25'i 1100 TL eder.
Başka bir hesaplama yoluda hesap makinanız var ise;
1100 / 1600 = 0,6875 çıkar.
1 - 0,6875 = 0,3125 eder. Buda büyük sayı ile küçük sayı arasındaki %'yi gösterir.
TRENDYOLDAN VS YANLIŞ YAZILAN FİYATTAN ÜRÜN ALAN DÜŞÜNCESİZ VARLIKLARIN OKUMASI İÇİN YAZIYORUM. ( YANLIŞ YAZILDIĞINI BİLE BİLE ALANLAR)
Şimdi arkadaşlar xml dediğimiz bir dosya formatı var.
E ticarette şöyle kullanılıyor
Bir firma, toptan fiyatların görselleri açıklamaların olduğu xml dosyası veriyor.
Satıcı kişi program ile bunu yükleyip üzerine formül işe kar payı koyup topluca ürünleri satışa koyuyor.
Örneğin ürün toptan fiyatı 5 TL yazıyor diyelim. Satıcı komisyon kargoyu kar ettiği fiyatı düşünerek oran veriyor atıyorum yüzde 80 arttır diyor ve ona göre satışa sunuyor.
Şimdi asıl olaya geliyorum.
40 yaşlarında, evinin geliri haftalık 400 TL olan bir ablamız bu yola giriyor ve bir firmadan xml alıyor
Bu firma, xmlde 24lü olan bir ürüne tekli fiyat giriyor.
80 küsür lira olması gereken ürün 8 lira gibi bir fiyata satışa çıkıyor.
Yüzlerce sipariş geliyor ve satıcı kişi göndere yüz bine yakın zararı oluyor. İptal etse her sipariş için 25 TL cezası var
Mecbur iptal edecekler ve İPTAL CEZASI TOPLAM 33 BİN TL.
Satın alanlar satıcıya soru sor kısmından iptal edin bize kupon gelecek diyorlar hala 25 tllik kupon peşindeler.
İnstagram sayfaları bu ürünü paylaşıp yanlış fiyat hadi alın diyorlar.
Kısacası sizler bu ürünleri alırken geçim derdinde olan bir aileyi aylık kazancının 20 katı kadar zarara sokabiliyorsunuz.
Cidden bu yükün altından kalkamazsınız.
Yanlış fiyat görünce satıcıya soru sor kısmından fiyatta yanlışlık var diyerek uyarın 3 kuruş için çakallık peşinde koşmayın.
Postu DADG'de paylaşmıştım. Gece rüyama girdi buradan da paylaşmak istedim.
Bu durumda xml dediğiniz dosyayı satan şirket ya da kimse bilmediğim konular, o firma zan altına girmiyor mu?
Satıcının burada bir suçu olduğunu sanmıyorum, yani satan firmanın yağtığı hatadan dolayı satıcı kişi zan altına giriyor.
Bu durumda firmaya dava açıp, durum ortaya çıktıktan sonra satıcının zanı düşebilir gibime geldi.
Bu durumda xml dediğiniz dosyayı satan şirket ya da kimse bilmediğim konular, o firma zan altına girmiyor mu?
Satıcının burada bir suçu olduğunu sanmıyorum, yani satan firmanın yağtığı hatadan dolayı satıcı kişi zan altına giriyor.
Bu durumda firmaya dava açıp, durum ortaya çıktıktan sonra satıcının zanı düşebilir gibime geldi.