Yanlış Kesilmemesine Rağmen Oluşan Tırnak Batması

Ekler

• mqdefault.jpg
    mqdefault.jpg
    6.5 KB · Hit: 33
Hocam tırnak sadece çektir 3 haftada tırnak kendini yeniliyor.
İlk 5 gün çorapsız sargılı geziyorsun. Sonra sargı değiştirip ince sargı yapıyorlar çorap giyip ayakkabı giye biliyorsun 1ayda tırnak yatagı komple sıfırlanıyor .
Bu işlem toplam 1 ay sürüyor sanki hiç tırnak çekilmemiş gibi o acıyı çekme hemen git bir hastaneye.
Alıntıyı görüntüle
Hocam 1 ay benim için çok uzun bir süre. Sezona hazırlık kampım var. 1 ay kaçırırsam kadroya bile almazlar beni.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir tane dolama bu kadar uzuyormuymuş ya. Annemler 1 2 gün içinde geçer dedi. Morluk hafiften sanki kuruyormuş gibi renk değiştiriyor.

Size pek anlatamam çok uzun bir işlem çünkü ve anlatılması imkansız gibi bir şey.Bendede çok oluyor çünkü çok üşengeç biri olduğum için kesmek yerine elimle kopartıyorum ben.Dolama olduğu zaman (çok acıtan bir işlem) sağ veya sol hangi parmağımsa deriyi yatırıp arasındaki küçük tırnağı elimle kaldırıp çok kuvvetli bir şekilde çekiyorum.Bu sayede her seferinde doktora falan gitmedim,annemler bile gel gidelim diyor ama ameliyatla uğraşamayacağım ve yapabildiğim bir şey olduğu için kendim hallediyorum.Sana tavsiyem bir doktora görünmen.
Tırnağım korktu

Hocam 1 ay benim için çok uzun bir süre. Sezona hazırlık kampım var. 1 ay kaçırırsam kadroya bile almazlar beni.

Bir tane dolama bu kadar uzuyormuymuş ya. Annemler 1 2 gün içinde geçer dedi. Morluk hafiften sanki kuruyormuş gibi renk değiştiriyor.
Sporcuların korkulu rüyasıdır tırnak batması. Çocukken pis burun vura vura parmağı bozduk. Eğer beklemek istemiyorsanız ya 1 2 hafta uzatıp kaldıracaksınız ya da @eyupefe3 ün dediği gibi tırnağın batık tarafını tamamen kopartıp acısını biraz dindirebilirsiniz ama bu daha kötü hale getirebilir sorun orada.

Hocam içindeki iltihapı parmağı (hangi parmaksa) sağa veya sola doğru yatırıp bastırınca iltihap çıkar onu çıkarmanız gerek.

Selamlar. 1 hafta önce ayak tırnaklarımı kesmiştim. Sağ ayak başparmağı keserken yanlış kestim ve dolama dediğimiz şey oldu. 1 haftadır geçmedi. Sporumu yapamaz hale geldim. Koşarken vs rahatsız ediyor. Doktora gitmeden nasıl bir çözüm yolu uygulamalıyım?
sakın kimseyi dinleme
doktara git tel takıyor ve 6 aya geçiyor diyer yöntemlerin hepsini denedim 5 ay boyunca doktor dediki çok kötü olmuş belki tırnağı çıkarırız.
o yüzden tel taktır tırnağına

Hocam tırnak sadece çektir 3 haftada tırnak kendini yeniliyor.
İlk 5 gün çorapsız sargılı geziyorsun. Sonra sargı değiştirip ince sargı yapıyorlar çorap giyip ayakkabı giye biliyorsun 1ayda tırnak yatagı komple sıfırlanıyor .
Bu işlem toplam 1 ay sürüyor sanki hiç tırnak çekilmemiş gibi o acıyı çekme hemen git bir hastaneye.
Alıntıyı görüntüle
Hocam tırnak çekmek işe yaramıyor, tekrar batma oluşuyor diyenler falan var ama

sakın kimseyi dinleme
doktara git tel takıyor ve 6 aya geçiyor diyer yöntemlerin hepsini denedim 5 ay boyunca doktor dediki çok kötü olmuş belki tırnağı çıkarırız.
o yüzden tel taktır tırnağına
Ya hocam ayak bir dolama oldu diye bu kadarı fazla değil mi?

Son düzenleme:
Hocam tırnak çekmek işe yaramıyor, tekrar batma oluşuyor diyenler falan var ama
Kökünden çektiği için tekrarlamıyor hocam.
Tekrar çıkan tırnakları kökten çekmiyorlar da batık kısmı kesen doktorlar için geçerli.
Ameliyat sırasında resim çekmiştim baktım bulalamadım onu atıcaktım.

Bu dolama dediğimiz şey kendi kendine geçer mi? Ya da çok ciddi bir şey midir?

Forumda ayak görmediğim kalmıştı onuda gördüm artık.

Geçmiş olsun bu arada.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,741
Üyeler
185,158
Son üye
ardadesk
Geri