Öneri Yapay zeka için ekran kartı seçimi

Reaksiyon skoru
99
Arkadaşlar herkese merhaba kendi yapay zeka modelimi bulut üzerinde geliştiriyorum lakin aylıl fiyatları çok pahalı bende bu yüzden bulutdaki gibi olmasada bir ekran kartı almayı planlıyorum h100 h200 a100 gibi kartlar için bütçem yok malesef mesela bazenleri çok temiz rtx3090lar görüyorum alınır mı? yapay zeka için veya önerileriniz nedir 5090 içinde bütçem bulunmuyor min 16gb vram tercihimdir. Şimdiden teşekkür ederim

Bütçe kısıtlıysa 3090 olabilir yeni seriden pek bir şey alınmıyor o paralara
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada 3090'ı kaça almayı planlıyorsun

Bütçe kısıtlıysa 3090 olabilir yeni seriden pek bir şey alınmıyor o paralara

Bu arada 3090'ı kaça almayı planlıyorsun
19bin lirakarada var 24bin liralarada var sizce iyi midir?

Multimodal geliştireceğim efficientNet + Bert kullancağım hem text hem image promptu girişi olucak tahminen her bir eğitim 1 gün içinde sona eriyor rtx3090 24gb vramde

19bin lirakarada var 24bin liralarada var sizce iyi midir?

Multimodal geliştireceğim efficientNet + Bert kullancağım hem text hem image promptu girişi olucak tahminen her bir eğitim 1 gün içinde sona eriyor rtx3090 24gb vramde

3090 çok iyi bir fiyat-performans kartı ancak sorun şu ki eskidi ve garanti mevzusu kafa karıştırıyor. acil değilse yeni super serisi beklenmeli.

3090 çok iyi bir fiyat-performans kartı ancak sorun şu ki eskidi ve garanti mevzusu kafa karıştırıyor. acil değilse yeni super serisi beklenmeli.
Hocam 4080 superlerden falanmı bahsediyorsunuz büyük ihtimal 50 bin lira üstü olacaktır ben 30 kağıdı aşmadan halletmeyi planlamak istiyorum

Arkadaşlar herkese merhaba kendi yapay zeka modelimi bulut üzerinde geliştiriyorum lakin aylıl fiyatları çok pahalı bende bu yüzden bulutdaki gibi olmasada bir ekran kartı almayı planlıyorum h100 h200 a100 gibi kartlar için bütçem yok malesef mesela bazenleri çok temiz rtx3090lar görüyorum alınır mı? yapay zeka için veya önerileriniz nedir 5090 içinde bütçem bulunmuyor min 16gb vram tercihimdir. Şimdiden teşekkür ederim
3090 veya 3060 tercih edebilirsin. Verdiğin paranın hakkını veriyor.

Hocam peki 3070 ve 3080 dururken neden 3060 söylediniz vrami gayet güzel lakin tflops açısından düşük diye biliyorum.
Genelde küçük ve ortaya yakın projelerde iyi f/p sunuyor. İhtiyaç duyulduğunda ikincisi de takılıp kullanılıyor. Bulabilirseniz temiz bir 3090 alın geçin derim.

Geri