ayranli_tuz
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 346
super beklese daha iyi olur bencebende ai uğraşıyorum şuan, 16gb vram yetmez bana, wan video için 3090 alırdım net ama pahalı gibi gözükünüyor
super beklese daha iyi olur bencebende ai uğraşıyorum şuan, 16gb vram yetmez bana, wan video için 3090 alırdım net ama pahalı gibi gözükünüyor
Cuda olmaması sıkıntı baya, alternatifi var ama desteği çok az herkes Cuda kullanıyor.yapay zekada 9070 xt hiç yetmez mi
Superler çıkacak onları bekle o zaman.Tek eksi yönü 16gb olması. Bunun yapay zeka alanında kısıtlayıcı bir özellik olduğunu arkadaşım söyledi ve cevaplarda da "ANYA" arkadaş bunu belirtmiş. Bu beni çok düşündürüyor
Yani 5090 bile çok ağır işlere yetmez zaten, bu işler için yapılan çok daha güçlü kartlar var 96GB falan oluyor zaten onlar. Yapay zeka konusunda çalışan alan ve ciddi modeller eğitilmesini isteyen bir firma zaten ya o kartlardan birini barındıran bir sistem verir ya da sanal sunucu satın alır diye düşünüyorum.Cuda olmadığı için bayağı sıkıntı oluyor amd tarafında. O yüzden NVIDIA mecburi hâle geliyor.
Genel olarak cevaplar 5070ti yönünde. Aslında içime bu siniyor, yeni teknolojiler, güncel bir kart, güç tüketimi daha az vb.
Tek eksi yönü 16gb olması. Bunun yapay zeka alanında kısıtlayıcı bir özellik olduğunu arkadaşım söyledi ve cevaplarda da "ANYA" arkadaş bunu belirtmiş. Bu beni çok düşündürüyor
Buyur kardeşim Blander Testine bakarak kafandaki soru işaretlerini giderebilirsin.Maalesef bilgisayarımı toplarken yapay zeka alanında iş başvurusu yapacağımı düşünmemiştim ve rx 9070xt ekran kartı aldım. kartımı satıp NVIDIA almam gerekiyor.
RTX3090 24GB VRAM (30bin TL) değerine sahip ama 5 yıllık bir kart. Bunu alırsam 850w güç kaynağım yetersiz kalıyor çünkü ryzen9 9950x var
RTX5070 Ti 16gb VRAM (38-45bin TL) değerine sahip, güncel bir kart fakat VRAM değeri daha düşük. Güç kaynağım bir nevi yeterli kalıyor.
sizce hangisini seçmeliyim?
Belli başlı modeller var proje için gerekli, onlarda yeterli oluyor 16gb ama ileride ne olacağını bilemediğim için 24 almak daha iyi geliyor o açıdan ..ciddi uğraşmak için 24 bile az
ne zaman çıkarlar acaba, yeni yılda mı?Superler çıkacak onları bekle o zaman.
birisi birebir takas teklif etti 9070xt ile, fakat evet biraz fazla geliyor bana da. 24-25 bandında olsa fazla düşünmezdim. Çünkü 5070Ti 42-45 aralığında.ayrıca 3090 için 30 çok fazla
Çok teşekkür ediyorum, 3090 genel anlamda performans olarak geri kalmış. Tek artı yönü 24gb olması. bu durumda ya yeni çıkacak olan super karltarı beklemek gerekiyor 24gb için, ya da 5070Ti alınması gerekiyor sanırımBuyur kardeşim Blander Testine bakarak kafandaki soru işaretlerini giderebilirsin.
Ai eğitimi falan yapacaksan vram sıkıntı çıkartır cuda kadar vramde önemli ki token sayısı artsınCuda olmadığı için bayağı sıkıntı oluyor amd tarafında. O yüzden NVIDIA mecburi hâle geliyor.
Genel olarak cevaplar 5070ti yönünde. Aslında içime bu siniyor, yeni teknolojiler, güncel bir kart, güç tüketimi daha az vb.
Tek eksi yönü 16gb olması. Bunun yapay zeka alanında kısıtlayıcı bir özellik olduğunu arkadaşım söyledi ve cevaplarda da "ANYA" arkadaş bunu belirtmiş. Bu beni çok düşündürüyor