Yapay Zeka projeleri için RTX3090, RTX5070Ti ?

Cuda olmadığı için bayağı sıkıntı oluyor amd tarafında. O yüzden NVIDIA mecburi hâle geliyor.

Genel olarak cevaplar 5070ti yönünde. Aslında içime bu siniyor, yeni teknolojiler, güncel bir kart, güç tüketimi daha az vb.

Tek eksi yönü 16gb olması. Bunun yapay zeka alanında kısıtlayıcı bir özellik olduğunu arkadaşım söyledi ve cevaplarda da "ANYA" arkadaş bunu belirtmiş. Bu beni çok düşündürüyor

ciddi uğraşmak için 24 bile az

ayrıca 3090 için 30 çok fazla

Cuda olmadığı için bayağı sıkıntı oluyor amd tarafında. O yüzden NVIDIA mecburi hâle geliyor.

Genel olarak cevaplar 5070ti yönünde. Aslında içime bu siniyor, yeni teknolojiler, güncel bir kart, güç tüketimi daha az vb.

Tek eksi yönü 16gb olması. Bunun yapay zeka alanında kısıtlayıcı bir özellik olduğunu arkadaşım söyledi ve cevaplarda da "ANYA" arkadaş bunu belirtmiş. Bu beni çok düşündürüyor
Yani 5090 bile çok ağır işlere yetmez zaten, bu işler için yapılan çok daha güçlü kartlar var 96GB falan oluyor zaten onlar. Yapay zeka konusunda çalışan alan ve ciddi modeller eğitilmesini isteyen bir firma zaten ya o kartlardan birini barındıran bir sistem verir ya da sanal sunucu satın alır diye düşünüyorum.

Maalesef bilgisayarımı toplarken yapay zeka alanında iş başvurusu yapacağımı düşünmemiştim ve rx 9070xt ekran kartı aldım. kartımı satıp NVIDIA almam gerekiyor.

RTX3090 24GB VRAM (30bin TL) değerine sahip ama 5 yıllık bir kart. Bunu alırsam 850w güç kaynağım yetersiz kalıyor çünkü ryzen9 9950x var
RTX5070 Ti 16gb VRAM (38-45bin TL) değerine sahip, güncel bir kart fakat VRAM değeri daha düşük. Güç kaynağım bir nevi yeterli kalıyor.

sizce hangisini seçmeliyim?
Buyur kardeşim Blander Testine bakarak kafandaki soru işaretlerini giderebilirsin.

1759015469385.webp

1759015550839.webp

ciddi uğraşmak için 24 bile az
Belli başlı modeller var proje için gerekli, onlarda yeterli oluyor 16gb ama ileride ne olacağını bilemediğim için 24 almak daha iyi geliyor o açıdan ..
Superler çıkacak onları bekle o zaman.
ne zaman çıkarlar acaba, yeni yılda mı?
ayrıca 3090 için 30 çok fazla
birisi birebir takas teklif etti 9070xt ile, fakat evet biraz fazla geliyor bana da. 24-25 bandında olsa fazla düşünmezdim. Çünkü 5070Ti 42-45 aralığında.
Buyur kardeşim Blander Testine bakarak kafandaki soru işaretlerini giderebilirsin.
Çok teşekkür ediyorum, 3090 genel anlamda performans olarak geri kalmış. Tek artı yönü 24gb olması. bu durumda ya yeni çıkacak olan super karltarı beklemek gerekiyor 24gb için, ya da 5070Ti alınması gerekiyor sanırım

Ai eğitimi falan yapacaksan vram sıkıntı çıkartır cuda kadar vramde önemli ki token sayısı artsın

Verdiğin dataya bağlı olarak vram az ise hata vermiyor mu mesela batch size var her ne kadar iyi olursa olsun vram eksik olursa diyelim ki büyük dil modelleri direkt hata veriyor kabul etmiyor vram önemli hatta coğu insan bunun için cuda yerine vramı çok olan özel kartları tercih ediyor 48gb 64gb vram vesaire gibi ama bence hiçbirini alma 5070ti super 24gb vram olacak 2026 da çıkınca onu al

ama şöyle yapabilirsin 5070ti parasına 2 tane 3090 alır aynı anda birleştirirsen çok süper olur ama o zaman deli gibi elektrik faturası ödersin 1 ay her gün acık kalırsa 1200 tl den fazla elektrik faturası getiriyor bir de belli bir tutarın üzerine çıktığında 2 katını mı ödüyorsun öyle bir şeyler çıkmıştı ek olarak 2.ekran kartını da ekle 5000 6000 elektrik faturası ödersin gibi

5070 ti al geç

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,370
Üyeler
183,107
Son üye
TheSOSgal
Geri