Neler Yeni

Yapay Zeka Yazılımcıların İşini Bitirecek mi?

The Batman

80+ Silver
Şuan bu uygulamalar ücretsiz ama ilerde bence kesinlikle ücretli olacak şuan geri bildirim alıp uygulamayı gelistiyorlar ilerde ne olur bilinmez yazılım biter mi bitmez belki iş yükü hafifler ?

fruko.gzz

80+ Silver
Açıkcası ben de AI konusunda mesleki bir uzmanlık edinmek istiyorum. Bu konuda yönelinebilecek alanları bilenler varsa lütfen aydınlatsın beni.
Udemy kursu için DATAI TEAM kurslarını incelemiştim bana gayet güzel gelmişti yurtdışı hedefi için büyük çaplı proje geliştirmek daha mantıklı geliyor bana

Flushixy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
Ali Akpoyraz
Instagram
instagram.com/aliakpoyraz
Şuan bu uygulamalar ücretsiz ama ilerde bence kesinlikle ücretli olacak şuan geri bildirim alıp uygulamayı gelistiyorlar ilerde ne olur bilinmez yazılım biter mi bitmez belki iş yükü hafifler ?

Aslında hepsi yavaş yavaş ücretli hale geldi bile. ChatGPT'nin ücretsiz versiyonu gpt-3 kullanırken ücretli versiyonu gpt-4 kullanıyor. Can Değer'in bir benzetmesi var GPT-3 1000'lik bir iş yapabiliyorken GPT-4 1 Milyonluk bir iş yapma gücüne sahip.
Açıkcası onu da düşündüm ama global olarak geçerliliği bulunan sertifikalar veren kurslar daha cazip geliyor şu an. Udemy kurslarını bilgi birikimi için yine inceleyebilirim ama yurtdışı planlarım için elimde geçerli bir belge bulunması daha iyi olur bence. İyidir dediğiniz bir yer varsa sitesinden programları incelerim mutlaka.
Maalesef global sertifika veren bir program bilmiyorum, mit-cs kursları vardı ücretsiz onları inceleyebilirsin illaki vardır içinde bununla alakalı bir şeyler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında hepsi yavaş yavaş ücretli hale geldi bile. ChatGPT'nin ücretsiz versiyonu gpt-3 kullanırken ücretli versiyonu gpt-4 kullanıyor. Can Değer'in bir benzetmesi var GPT-3 1000'lik bir iş yapabiliyorken GPT-4 1 Milyonluk bir iş yapma gücüne sahip.
Açıkcası onu da düşündüm ama global olarak geçerliliği bulunan sertifikalar veren kurslar daha cazip geliyor şu an. Udemy kurslarını bilgi birikimi için yine inceleyebilirim ama yurtdışı planlarım için elimde geçerli bir belge bulunması daha iyi olur bence. İyidir dediğiniz bir yer varsa sitesinden programları incelerim mutlaka.
Maalesef global sertifika veren bir program bilmiyorum, inglizcen iyiyse mit-cs kursları vardı ücretsiz onları inceleyebilirsin illaki vardır içinde bununla alakalı bir şeyler.

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,284
İsim
Selim
Yapay zeka kalıbı veriyor işlemek yine yazılımcıya kalıyor

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,512
İsim
Olcay akbulut
Soru basit; sizce yapay zekanın dev. istihdamı açısından ne gibi + ve - leri olacak?

Bence pek bir faydası olmayacak çünkü istediğiniz kadar kaliteli bir ai'ye sahip olun isterseniz gpt-4'ten 5x-10x daha iyi ve stabil çalışsın.
Neyi nasıl arayacağınızı soracağınızı bilmezseniz verimli sonuç alamayacaksınız. Bu yüzden iş kolaylığı dışında pek bi faydası olmayacak, işini iyi yapanlar daha iyi yapacak ancak 0'dan hiçbir şey bilmeyen birinin uzun vadede faydalanacağı temiz bir kod yazdıramayacak.
sonuçta yapay zekayı da geliştirenlerde yazılımcı yapay zekaya bi şey olsa yine düzeltecek kişi yazılımcı, belki ufak çaplı kişilerin ekmeği ile oyanaybilir ama kökünden kurutacağını sanmıyorum

Dušan Tadić

80+ Silver
Bir nevi sanayi devrimi gibi düşünülebilir. Artık insanlar daha önemli işleri yapacak, işin amelelik kısmını ise yapay zeka halledecek.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,512
İsim
Olcay akbulut
Yapay zeka kalıbı veriyor işlemek yine yazılımcıya kalıyor
çok doğru, aynısı tasarım sektörü içinde geçerli... İllüstratörler hariç onların meslek bi tık GG

Flushixy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
Ali Akpoyraz
Instagram

JSezar

80+ Silver
Bence 20 yıl sonra ai e istediğin siteyi oyunu vb.yaptırabileceksin.o zamana kadar bitmez.şuan ise iyi bir yardımcı.

Flushixy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
Ali Akpoyraz
Instagram
Hocam yapmayın... Bende tasarımcıyım bana da dokunuyor...
logo tasarımı yapıyorsanız özelden portföyünüzü atar mısınız? Logo yaptırmak istiyorum da beğenirsem yabancıya gitmesin size yaptırayım.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,512
İsim
Olcay akbulut
logo tasarımı yapıyorsanız özelden portföyünüzü atar mısınız? Logo yaptırmak istiyorum da beğenirsem yabancıya gitmesin size yaptırayım.
özelden yolladım hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,464
Üyeler
160,850
Son üye
cilgingitar
Top Bottom