Neler Yeni

Yapılmasi Gereken Okul Reformları | Pisikoloji

Furkyyy

80+ Platinum
Katılım
16 Ağustos 2020
Mesajlar
14,877
En İyi Cevap
9
Hocam yazının tamamını okumaya ömrüm yetmedi. Lakin zorla imam hatip'e gidiyorsunuz oraya kadarını okudum. Geçmiş olsun hocam. Allah kurtarsın.
 

amdsaolsun

80+ Silver
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
2,871
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,932
Yaş
18
Konum
Bartın
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Hocam yazının tamamını okumaya ömrüm yetmedi. Lakin zorla imam hatip'e gidiyorsunuz oraya kadarını okudum. Geçmiş olsun hocam. Allah kurtarsın.
Hocam sonlara doğru reformlar yazıyor
 

majorw0w

80+ Silver
Katılım
4 Eylül 2020
Mesajlar
3,169
Herkes birşeyler yazıyor babanı da dinlemek lazım. Buraya yazan herkes dört dörtlük suç sadece ebeveynlerde genellikle. Geçenlerde biri 20 saat mi ne ders çalıştığını söyledi konu trollddu. Bu arada seni neden kıskanalım ? Acele edeceğim diye ne dediğin anlaşılmıyor.
 

amdsaolsun

80+ Silver
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
2,871
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,932
Yaş
18
Konum
Bartın
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Düzenlendi
 
Son düzenleme:

Enver Paşa

80+ Gold
Katılım
14 Temmuz 2020
Mesajlar
8,554
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,222
Konum
Liberland
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
bir şey sormak istiyorum.LGSden kaç puan aldınız?
 

majorw0w

80+ Silver
Katılım
4 Eylül 2020
Mesajlar
3,169
Hocam ortalama iki saat te yazdım ayrıca hepsini okudunuzmu ayrıca babam beni istemediğim takdirde bir okula yazdırıyor nasıl suçlu olmayabilir Hocam açıklayın lütfen sadice 150 TL servis parası ödememek için göndermedi 4k ya yakın maaş var aile toplami yani iki maaş annem ve babam asgari ücrette çalışıyordu o zaman babam dan yüksek alıyordu hem de İstanbul gibi bir yerde oturmuyoruz kira inanılmaz derecede düşük tu seçim yaptığımız zaman böyleydi şuan da taşınmadık
Aile içi durumunuzu kimse bilemez babanizi da dinlemek lazım diyorum. Hayırlısı olsun hakkında çalışan emeğini illa alır merak etme. İmam Hatip e gidip de korelecegini düşünme. İnsan heryerde gelişebilir kendini yipratma yaşın daha genç.
 

amdsaolsun

80+ Silver
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
2,871
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,932
Yaş
18
Konum
Bartın
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Düzenlendi
 
Son düzenleme:

Maryo

80+ Platinum
Katılım
4 Temmuz 2020
Mesajlar
16,958
En İyi Cevap
1
ARKADAŞLAR LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUN BANA HAK VERECEKSINIZDIR VERMEZSENIZDE CANINIZ SAOLSUN

Arkadaşlar yaş 14, 9 a geçtim bu sene yani gerçekten insan ağlamak istiyor bakın şahsen sayısal bir beynim var hatta yazılım mühendisliği bölümünden birilerine ulaştım hatta bana ders vereceklerdi ailesiyle tartışmış ve arası bozulmuş o yüzden ders alamadım hatta beni sevdikleri için geçenler de kitap bile gönderdiler ve şöyleki bu yaşta beni kıskananlar dahi olmuştur ama hiç kıskanmayın çünkü sözel derslerden bi b** (artık ban yesek de umurumda değil zaten psikolojim bozuldu iyice hiç bişey umurumda değil) anlayamama rağmen baba beni imam hatip lisesine gönderdi bunları yazarken bile gözlerim yaşarıyor gerçekten bıktım artık niye gönderiyorsun diyince de belki bi ise yararsın da hoca olursun diyor gerçekten dinden soğudum artık Allaha inancımı bile sorguluyorum şu aralar bakın Allahı sorgulamıyorum Allaha olan inancımı sorguluyorum oysaki Allah a inanmak iyi bir şey ve oda zaten diyorum okuyun araştırın diyor ama babam hayatta öyle değil yok bazen imanı tutar bizi namaza götürmeye çalışır istemediğim takdirde ve geçerli bir sebebi de var istemiyorum diyorum adam gideceksin diyor gitmeyi inde adamlıktan düşüyormuşum da istediğim şeyler alınmıyor bu sefer dediklerim umurlarında deil bir konuda haklı olsam bile bir kere dönüp te haklısın oğlum demedi. Bakın orta okuldayken bir sürü projeye katılmama rağmen (2 adet proje ödevi ,sınavlar ,yazılım sınavı büyük bir sınav işte , tübitak projesi , codlama öğrenmek, fotoğrafçılık kulübü) 85 puanla sınıfı bitirdim hem de öğlen 2 akşam 4 saat uyumama rağmen babam dan az uyurdum ama bir türlü gözüne girebilmek mümkün değil neymiş uğraştığım işler boş işmiş, bakın arkadaşlar bir insan gece 4 saat uyuyup okuldan dönünce yorgun olduğu için 2 saat daha uyuyarak ve bu işi seviyorsa bu iş boş iş değildir bir adet projemi öğretmenim çok beğenmişti keşke erken bitirseydin de TÜBİTAK'a sergileseydin dedi aynı şekilde diğer projem den de 95 aldım onuda 1 hafta geciktirdigim için 5 puan kırdı hayir ben anlayamıyorum hala senin çocuğun sayısal zekaya yönelik hangi hakla sen onu imam hatip e yazdırırsin hayır bide 10. Sınıfta siyer filan dersi göreceğimizi anlayınca kafayı yiyeceğim gerçekten normalde Anadolu kazanmıştı orta okul hocamın yanında ağlayarak istememiştim imam hatip i hoca da tereddüte kaldı ama babam baskıcı çıkınca hocanın da elinde bir geçersiz yasa olmadığı için kaydımı değiştirmek zorunda kaldı.

Hayır bide virüsten dolayı kimseye içimi de dökemiyorum arkadaşlarımın yanına da gidemiyorum yanlarına bide haftaya sınavımız var daha bir şey bile anlamadım adamlar 10k vakada sınav yapacak ya gerçekten boğazım düğümleniyor sinirden o kadar sinirim boşalıyorki artık elim ayağım titriyor bakın tablet verdiler derse girebiliyorum ancak hiçbir şey yüz yüze olanla denk değildir ama aynı sınava giriyoruz ve herkesteki gibi sınıfın yarısı derse giremiyor çoğu kişi kalacak sınavdan hala yapmaya çalışıyorlar benim bir tane 8. Sınıfta hocam vardı hoca sınıfa girer girmez masasına oturur ve bizim alacağımız dersi bizden birisini tahtaya çıkarıyor ve kendi si de flash belleğini vererek bizden birisinden bize ders anlatmasını istiyor kusura bakmayında bu hiç adil değil bir hoca öğrencisi için eğitim seti alır ki öyle mükemmel insanlarla tanışma fırsatı bulduğum için kendimi herkes ten şanslı hissediyorum bazılarına bizim verdiğimiz vergileri çatur çutur yerken afedersiniz koltukta neyse siz anladınız.

İkinci eleştirimse öğretmenlere yönelik bir konuda bilgisi olmayan öğretmenlere
Bakın bana tablet verdikleri okuldakı sözleşmede kesinlikle oyun oynayamazsınız diye bir şey söz konusu degildi o tur madde ortalama olarak şöyleydi (tabletin 1. Önceliği ders çalışmak tir) yani böyle kati değildi de ortalama böyle işte ama burada size oyun oynayamazsınız demiyor 1. Öncelik ders diyor yani derslerini yap sonra ne yaparsan yap diyor he tabi vpn yükleyip yasak sitelere girme çalışması veyahut bir hammadde veya bir şeyin pazarlığı yapmak yasaktır diyordu bilmiyorum yani oyun oynamayın diye geçerli yada KESİN BİR KARAR YA DA SÖZLEŞME GEÇERLİLİĞİ YOK!!! simdi kardeşimin müdürü çok zeki ya beni derslere girmiyor sanıyor ya
-iste yok oyun oynamak yasakta yok indirmek yasak ta
Kardeşim zaten verilen sim kartının görebildiği yerler belirli ben senin verdiğin internetle hangi programı yazılım da oyuna girebilecek hayır öyle bir zekaya sahipsem sizin bunu vay sen bizim verdiğimiz şeyi hunharca kullanıyorsun eğilme bana güzel bir pc almanız gerekiyorki ben bu konuda dış taraftaki yatırımcıyı çekebileyim haksızmıyım yok eğitim sizin düşündüğünüz gibi deil arkadaşlar adam eba destek noktasından çıkar çıkmaz babamı aramış babam geldi belki de yanımızda 2 tane hoca olmasaydı gg neyse vurmadı ama çok kızdı adam öyle bir gaza gelmişti lan bizim araba bozuk w5 dk gelinecek okulu 10dk altında gelerek şuan dünya rekorlar kitabına ismini yazdırmış durum da lan ne oldu da bu kadar hızlı geldin okulda hastalansam ya da bileyim evde unutsam bu kadar hızlı gelmez

Arkadaşlar sizleri çok yorduğumu düşünüyorum o yüzden çok daha fazla yazmayacağım
NE MUTLU NİTELİKLI ÖĞRETMELRE, YAZIKLAR OLSUN Kİ SADİCE İSMİ ÖĞRETMEN OLANLARA

Bu arada o verilen tabletten yazıyorum eğer beni takip ediyorlarsa gelsinler çay icsinler evde buyurun kimse den de korkum yok herkes eninde sonunda ölecek ama fikirler asla

Bu arada büyüyünce eğer cumhur başkanı olursam yapacaklarim
Bütün millet vekillerinin, öğretmenlerin, hakimlerin, doktorların bütün bu dolu dolu maas alanları az da olsa kisıp merak etmeyin bu saydıklarımın in içerisinden çok fazla kısmayacagim sonuç olarak o da okumuş birisi ama bir askeri ücretle bir öğretmenin ücreti aynı değil ve ayrıca İstanbul gibi bir yerde 2 asgari ücret alan kişinin zaten 1 maaşı kira elektrik suya gidiyor neredeyse haksızmıyım hocam

İkinci olarak bir şey le alakası olmadan bir işe giren kişileri isten gerektiği şekilde çıkartmak isterdim merak etmeyin asgari ücretle çalışan ve de belediye de temizlik yapan çöpçüler bişey istemiyorum benim istediğim başka bişey örneğin işini düzgün yapmayan bir bakan ya da araya hile karıştıran

Üç saçma sapan ihtiyaç olmayan okullar açılmayacak örneğin okuduğum imam hatip okulu ilk şeyde 42 adet boş kontenjan vardı daha sonra dolduğu bilmiyorum ama 42 boş az bir şey degil bu da öğrenci imam hatip istemiyor demek be hala imam hatip açmaya çalışanlar var he belki bazı illerde veya semtlerde fen Bilimleri lisesine giden azdır bu zaman da imam hatip açacaksın (örnek verdim)

Dört sınıflara kamera yerleştirilecek isteyen öğrenci dersin tekrarını izleyebilecek ve öğrencilere şiddet uygulayan ve görevini yapmayan ögretmenler işinden atılacak zaten bir sürü atanamamış öğretmen var sadece ismi öğretmen olanlara okulda bence gerek yok.

Beş ögrenciler gidecekleri okullari kendileri ve velisi seçecek başkanlık veli de deil öğretmenleri ile birlikte ortaklaşa bir karara gidilecektir (velinin belki gönderebilir durumu yoktur vs. yoksa zaten sadice öğrenciye bırakacaktır da gerçekten göndermeyen veli vardır vs.)

Alti eğitim sadice ezberlemeye yönelik olmamalı öğretmenler bizlere balık tutmasını öğretmeli balık yemeyi değil yani öğretmenler bizlere çözüm yolunu değil nasıl çözüme ulaştığını göstermeli ki farklı farklı olasılıkları öğrenmemiz için çok fazla soru çözmemiz gerekmesin bide sorunun temelini anlamayı ve çözüme nasıl gidildiğini öğretmeliki biz de karşımıspza başka bir problem cıktığın da bize nasıl yapabileceğimiz açısından fikir vermesi gerekir

Yedi lise ve üniversiteye geçiş sınavları derslere göre değil istek ve arzuları göre olmalıdır yani şöyle yine sınav yapılacak ancak daha çok gitmek istediğiniz lise ye söyleyip ben su bölümde okumaktan zevk alıyorum derseniz ya da bir sanat ta karşı ilginiz varsa o üniversiteye gidip sanat sınavı olmanız yeterli olacaktır sözel veya sayısal alanlar karşınıza çıkmaması açısından örn güzel sanatlar lisesine girerken ki olanan sınav gibi bakın bu konuyu bir çok kişi eleştirecektir ancak şöyle bisey var ki sırf puanı yüksek diye ailesi tarafından ya da maaşı dolgun gözüktüğü için yazılım tercih edenler var haksızmıyım oysaki yazılımla alakası bile yok sadice yazılım deil çoğu şeyle örneğin ziraat müh oysaki önemli bir meslektir Atatürk te savunmuştur ancak su an günümüzde başka ilgi alanları olanlar olsa da lan bari bir yere gidemedik bari ailem akrabalarımın yanında küçük düşmeyelim de beni okumuş sansınlar diye gidenler var oysaki istediği bölüme gitse belki de oradakilerin daha iyi olacak hayatta

eee artık siz söyleyin benim aklıma şimdilik bunlar geldi

He belki başbakan olamam olacaklar görür inşallah. Bu arada yazmam baya uzun sürdü fikirlerinizi bekliyorum bunu hit yapalım da görsünler gerçekten kafayı yiyeceğim yazarken 2 kere ağladım bıktım artık eğitim sisteminden!!!

OKUDUĞUNUZ İÇİN TESEKKÜR EDERİM ELEŞTIRIYE HER ZAMAN AÇIGIM
kanka neden baban snein dersine karışmış ki
işte bu büyük hata
her insanın dine ilgisi olmaya bilir bu konuda hak veriyorum kanka
eğer sayısal istiyorsan ve orada okuyacak isen
sayısal istiyorsan en az 2 3 test kitabı al her dersi için
ve bol bol internetten takip et çünkü imam hatipte sayısal ile alakalı bir şey öğrenemen
sana söyleyeyim
babana karşı çık ve istediğin bölüme odaklanarak çalış
üniversite fene giden girmiyor sadece
sen yaparsın kanka devam et
güveniyorum sana
 

amdsaolsun

80+ Silver
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
2,871
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,932
Yaş
18
Konum
Bartın
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Düzenlendi
 
Son düzenleme:

Eskel

80+ Silver
Katılım
13 Ağustos 2020
Mesajlar
4,005
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
Yaş
17
Konum
Kaer Morhen
İsim
Emin
ARKADAŞLAR LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUN BANA HAK VERECEKSINIZDIR VERMEZSENIZDE CANINIZ SAOLSUN

Arkadaşlar yaş 14, 9 a geçtim bu sene yani gerçekten insan ağlamak istiyor bakın şahsen sayısal bir beynim var hatta yazılım mühendisliği bölümünden birilerine ulaştım hatta bana ders vereceklerdi ailesiyle tartışmış ve arası bozulmuş o yüzden ders alamadım hatta beni sevdikleri için geçenler de kitap bile gönderdiler ve şöyleki bu yaşta beni kıskananlar dahi olmuştur ama hiç kıskanmayın çünkü sözel derslerden bi b** (artık ban yesek de umurumda değil zaten psikolojim bozuldu iyice hiç bişey umurumda değil) anlayamama rağmen baba beni imam hatip lisesine gönderdi bunları yazarken bile gözlerim yaşarıyor gerçekten bıktım artık niye gönderiyorsun diyince de belki bi ise yararsın da hoca olursun diyor gerçekten dinden soğudum artık Allaha inancımı bile sorguluyorum şu aralar bakın Allahı sorgulamıyorum Allaha olan inancımı sorguluyorum oysaki Allah a inanmak iyi bir şey ve oda zaten diyorum okuyun araştırın diyor ama babam hayatta öyle değil yok bazen imanı tutar bizi namaza götürmeye çalışır istemediğim takdirde ve geçerli bir sebebi de var istemiyorum diyorum adam gideceksin diyor gitmeyi inde adamlıktan düşüyormuşum da istediğim şeyler alınmıyor bu sefer dediklerim umurlarında deil bir konuda haklı olsam bile bir kere dönüp te haklısın oğlum demedi. Bakın orta okuldayken bir sürü projeye katılmama rağmen (2 adet proje ödevi ,sınavlar ,yazılım sınavı büyük bir sınav işte , tübitak projesi , codlama öğrenmek, fotoğrafçılık kulübü) 85 puanla sınıfı bitirdim hem de öğlen 2 akşam 4 saat uyumama rağmen babam dan az uyurdum ama bir türlü gözüne girebilmek mümkün değil neymiş uğraştığım işler boş işmiş, bakın arkadaşlar bir insan gece 4 saat uyuyup okuldan dönünce yorgun olduğu için 2 saat daha uyuyarak ve bu işi seviyorsa bu iş boş iş değildir bir adet projemi öğretmenim çok beğenmişti keşke erken bitirseydin de TÜBİTAK'a sergileseydin dedi aynı şekilde diğer projem den de 95 aldım onuda 1 hafta geciktirdigim için 5 puan kırdı hayir ben anlayamıyorum hala senin çocuğun sayısal zekaya yönelik hangi hakla sen onu imam hatip e yazdırırsin hayır bide 10. Sınıfta siyer filan dersi göreceğimizi anlayınca kafayı yiyeceğim gerçekten normalde Anadolu kazanmıştı orta okul hocamın yanında ağlayarak istememiştim imam hatip i hoca da tereddüte kaldı ama babam baskıcı çıkınca hocanın da elinde bir geçersiz yasa olmadığı için kaydımı değiştirmek zorunda kaldı.

Hayır bide virüsten dolayı kimseye içimi de dökemiyorum arkadaşlarımın yanına da gidemiyorum yanlarına bide haftaya sınavımız var daha bir şey bile anlamadım adamlar 10k vakada sınav yapacak ya gerçekten boğazım düğümleniyor sinirden o kadar sinirim boşalıyorki artık elim ayağım titriyor bakın tablet verdiler derse girebiliyorum ancak hiçbir şey yüz yüze olanla denk değildir ama aynı sınava giriyoruz ve herkesteki gibi sınıfın yarısı derse giremiyor çoğu kişi kalacak sınavdan hala yapmaya çalışıyorlar benim bir tane 8. Sınıfta hocam vardı hoca sınıfa girer girmez masasına oturur ve bizim alacağımız dersi bizden birisini tahtaya çıkarıyor ve kendi si de flash belleğini vererek bizden birisinden bize ders anlatmasını istiyor kusura bakmayında bu hiç adil değil bir hoca öğrencisi için eğitim seti alır ki öyle mükemmel insanlarla tanışma fırsatı bulduğum için kendimi herkes ten şanslı hissediyorum bazılarına bizim verdiğimiz vergileri çatur çutur yerken afedersiniz koltukta neyse siz anladınız.

İkinci eleştirimse öğretmenlere yönelik bir konuda bilgisi olmayan öğretmenlere
Bakın bana tablet verdikleri okuldakı sözleşmede kesinlikle oyun oynayamazsınız diye bir şey söz konusu degildi o tur madde ortalama olarak şöyleydi (tabletin 1. Önceliği ders çalışmak tir) yani böyle kati değildi de ortalama böyle işte ama burada size oyun oynayamazsınız demiyor 1. Öncelik ders diyor yani derslerini yap sonra ne yaparsan yap diyor he tabi vpn yükleyip yasak sitelere girme çalışması veyahut bir hammadde veya bir şeyin pazarlığı yapmak yasaktır diyordu bilmiyorum yani oyun oynamayın diye geçerli yada KESİN BİR KARAR YA DA SÖZLEŞME GEÇERLİLİĞİ YOK!!! simdi kardeşimin müdürü çok zeki ya beni derslere girmiyor sanıyor ya
-iste yok oyun oynamak yasakta yok indirmek yasak ta
Kardeşim zaten verilen sim kartının görebildiği yerler belirli ben senin verdiğin internetle hangi programı yazılım da oyuna girebilecek hayır öyle bir zekaya sahipsem sizin bunu vay sen bizim verdiğimiz şeyi hunharca kullanıyorsun eğilme bana güzel bir pc almanız gerekiyorki ben bu konuda dış taraftaki yatırımcıyı çekebileyim haksızmıyım yok eğitim sizin düşündüğünüz gibi deil arkadaşlar adam eba destek noktasından çıkar çıkmaz babamı aramış babam geldi belki de yanımızda 2 tane hoca olmasaydı gg neyse vurmadı ama çok kızdı adam öyle bir gaza gelmişti lan bizim araba bozuk w5 dk gelinecek okulu 10dk altında gelerek şuan dünya rekorlar kitabına ismini yazdırmış durum da lan ne oldu da bu kadar hızlı geldin okulda hastalansam ya da bileyim evde unutsam bu kadar hızlı gelmez

Arkadaşlar sizleri çok yorduğumu düşünüyorum o yüzden çok daha fazla yazmayacağım
NE MUTLU NİTELİKLI ÖĞRETMELRE, YAZIKLAR OLSUN Kİ SADİCE İSMİ ÖĞRETMEN OLANLARA

Bu arada o verilen tabletten yazıyorum eğer beni takip ediyorlarsa gelsinler çay icsinler evde buyurun kimse den de korkum yok herkes eninde sonunda ölecek ama fikirler asla

Bu arada büyüyünce eğer cumhur başkanı olursam yapacaklarim
Bütün millet vekillerinin, öğretmenlerin, hakimlerin, doktorların bütün bu dolu dolu maas alanları az da olsa kisıp merak etmeyin bu saydıklarımın in içerisinden çok fazla kısmayacagim sonuç olarak o da okumuş birisi ama bir askeri ücretle bir öğretmenin ücreti aynı değil ve ayrıca İstanbul gibi bir yerde 2 asgari ücret alan kişinin zaten 1 maaşı kira elektrik suya gidiyor neredeyse haksızmıyım hocam

İkinci olarak bir şey le alakası olmadan bir işe giren kişileri isten gerektiği şekilde çıkartmak isterdim merak etmeyin asgari ücretle çalışan ve de belediye de temizlik yapan çöpçüler bişey istemiyorum benim istediğim başka bişey örneğin işini düzgün yapmayan bir bakan ya da araya hile karıştıran

Üç saçma sapan ihtiyaç olmayan okullar açılmayacak örneğin okuduğum imam hatip okulu ilk şeyde 42 adet boş kontenjan vardı daha sonra dolduğu bilmiyorum ama 42 boş az bir şey degil bu da öğrenci imam hatip istemiyor demek be hala imam hatip açmaya çalışanlar var he belki bazı illerde veya semtlerde fen Bilimleri lisesine giden azdır bu zaman da imam hatip açacaksın (örnek verdim)

Dört sınıflara kamera yerleştirilecek isteyen öğrenci dersin tekrarını izleyebilecek ve öğrencilere şiddet uygulayan ve görevini yapmayan ögretmenler işinden atılacak zaten bir sürü atanamamış öğretmen var sadece ismi öğretmen olanlara okulda bence gerek yok.

Beş ögrenciler gidecekleri okullari kendileri ve velisi seçecek başkanlık veli de deil öğretmenleri ile birlikte ortaklaşa bir karara gidilecektir (velinin belki gönderebilir durumu yoktur vs. yoksa zaten sadice öğrenciye bırakacaktır da gerçekten göndermeyen veli vardır vs.)

Alti eğitim sadice ezberlemeye yönelik olmamalı öğretmenler bizlere balık tutmasını öğretmeli balık yemeyi değil yani öğretmenler bizlere çözüm yolunu değil nasıl çözüme ulaştığını göstermeli ki farklı farklı olasılıkları öğrenmemiz için çok fazla soru çözmemiz gerekmesin bide sorunun temelini anlamayı ve çözüme nasıl gidildiğini öğretmeliki biz de karşımıspza başka bir problem cıktığın da bize nasıl yapabileceğimiz açısından fikir vermesi gerekir

Yedi lise ve üniversiteye geçiş sınavları derslere göre değil istek ve arzuları göre olmalıdır yani şöyle yine sınav yapılacak ancak daha çok gitmek istediğiniz lise ye söyleyip ben su bölümde okumaktan zevk alıyorum derseniz ya da bir sanat ta karşı ilginiz varsa o üniversiteye gidip sanat sınavı olmanız yeterli olacaktır sözel veya sayısal alanlar karşınıza çıkmaması açısından örn güzel sanatlar lisesine girerken ki olanan sınav gibi bakın bu konuyu bir çok kişi eleştirecektir ancak şöyle bisey var ki sırf puanı yüksek diye ailesi tarafından ya da maaşı dolgun gözüktüğü için yazılım tercih edenler var haksızmıyım oysaki yazılımla alakası bile yok sadice yazılım deil çoğu şeyle örneğin ziraat müh oysaki önemli bir meslektir Atatürk te savunmuştur ancak su an günümüzde başka ilgi alanları olanlar olsa da lan bari bir yere gidemedik bari ailem akrabalarımın yanında küçük düşmeyelim de beni okumuş sansınlar diye gidenler var oysaki istediği bölüme gitse belki de oradakilerin daha iyi olacak hayatta

eee artık siz söyleyin benim aklıma şimdilik bunlar geldi

He belki başbakan olamam olacaklar görür inşallah. Bu arada yazmam baya uzun sürdü fikirlerinizi bekliyorum bunu hit yapalım da görsünler gerçekten kafayı yiyeceğim yazarken 2 kere ağladım bıktım artık eğitim sisteminden!!!

OKUDUĞUNUZ İÇİN TESEKKÜR EDERİM ELEŞTIRIYE HER ZAMAN AÇIGIM
Hocam yakınlarınızdan vs. Yardım isteyin bence zorla imam hatip e gitmeyin
Babanıza dinde zorlama fln yoktur diyin
Hocalardan vs. Yardım isteyin
Çünkü imam hatip liseleri dine odaklı (bunu söylememe gerek yoktu sanırım :) )
Sayısal odaklı liseler sanırım fen liseleri var
@Rennes liseler hakkında bilgili birisi liseler hakkında yardımcı olabilir
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,735
Mesajlar
9,598,517
Üyeler
169,614
Son üye
Yasoo14
Top Bottom