Hocam sizi yanlış anlamam çünkü eleştiri de yanlış anlama olmadan yapılan eleştiri her zaman beyin fırtınasına yakındır aynı haktan bende istiyorum öncelikle
Hocam öncelikle kimse hoca olmak istemiyor çünkü çoğu kişi isteyerek gitmiyor ve çoğu da Anadolu fen ya da sayısal bölümlere gitmek istiyorlar haksızmiyım Hocam he tabi ki de isteyerek gidenler de var
İkinci olarak da zaten o dersler zorunlu dersler eğerki bir öğrenci ben büyüyünce sayısal gitmek istiyorum diyecektir elbette bu sayı az olmayacaktır azınlık ama az değil bu yüzden bu dersler var ayrıca Arapça görmemiz ve müfredatı çok hızlı ayrıca bir ders programında baktığımda Arapça 3 İngilizce 2 dersti kuran dersleri bilmiyorum tartışılır ancak 5 ders olması diğer derslerle (önemli ) olanlarla aynı derse de olduklarını gösterir ayrıca resim müzik ve beden eğitimi derslerinin tek bir çatı altında toplanarak sadice kağıt üstünde müzik ve resim dersleri konumuna gidiyorlar bunu sizde çok iyi biliyorsunuz ki sadice beden dersi var ve bu konu için il valiliğine mektup yazmayi düşünüyorum gerekirse TBMM ye gönderirim ki oylasınlar çünkü hiçbir öğrenci veya kişilik kendini dinlenmeden bir şeye odaklanamaz ve odaklanamazsanız dersten ve derslerden hiç bir şey anlamazsınız resim ve müzik derslerinin olmaması hiç bir gelişmiş ülkede yoktur çünkü resim ve müzik soyut anlamda insanın düşünmesini geliştirir ayrıca en büyük işler kafada başlar siz ne demek istediğimi anladınız
3.bot konusunda kısır olmamaları avantaj deil dej avantajdır şöyle örnek vereyim benim bir arkadaşım vardı ve ortalama olarak beynimiz aynı prensipler üzerine aynı sonuca ulaşmanızı sağlamıştır ancak ben 8. Sınıfta taşınmak zorunda kaldım ve öğretmenler puan olarak çok daha iyiydiler yani soruları zor soruyorlar ve bende zaten yapıyorum diye çok da umursamadım arkadaşımsa derslerden düşük aldığı için çalıştı sonra ne olduğunu tahmin etmişsinizdir he bu arada hocaların ılımlı olması pozitiftir hatta alnından öpülesi tek insan o öğretmendir ama Hocam kendimizi kandırmayalım her okulda var böyle hocalar ayrıca eğitim sisteminde toplu sınav şart yoksa biri zor soruyor biri düşük soruyor bu sefer örn puanla öğrenci alan okullarda bir saçmalık olacaktır ki zaten oluyor
4. Olarak hadi ama Hocam onlar gibi öğrenciler zaten her yerde proje üretiyorlar
Ya bak kardeşim puanı yeten herkes gitmek ister fen lisesine, anadoluya. Biz gittiğimiz okulun yanlış anlatılmasına karşı konuşuyoruz ve o ismi havalı okullardan geri kalmadığımızdan bahsediyoruz.
Evet okulumuzda sayısal, eşit ağırlık, sözel istediğin alanı seçebiliyorsun. Sözel okul değil.
Şahsen kendi okulumda din derslerinde hiçbir zorlamaya maruz kalmadım ve din dersleri bana YKS'de çıkacak
hiçbir derse engel olmadı.
Müzik ve resim olmaması benim işime geldi. Her dönem 5-6 tane çalışma yapmaktan, melodika çalmaktan kurtuldum.
Ha illaki ben bunları istiyorum diyorsun, halk eğitim kurslarını araştır.
Ne demek dez avantajdır? Ana derslerden istediğim puanı alamayınca din dersleri bildiğin hava yastığı etkisi göstermekte.
Lise diploma notu da YKS'de önemlidir.
Yalnız ben orada projelerde DERECE almaktan bahsettim. Yoksa iki tane lambayı birbirine takıp proje diye sunmuyoruz.
Tabi bu bahsettiklerim nitelikli, LGS dilimine göre alan imamhatipler için geçerli. Yoksa her mahalleye açılan imamhatip okulundan bahsetmiyorum.