Neler Yeni

(yardım edebilir mi biri artık) Bu modem router olarak kullanılabilir mi?

Atlas Savaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Atlas
İyi akşamlar değerli DA forum sakinleri, bugün evde biraz etrafı kurcalarken eski evde kullandığım bir modem buldum kullanım klavuzunda router yazması ilgimi çekti. Şimdi asıl soruma gelicek olursak şuan aktif kullandığım modem salonda duruyor benim odansa salona en uzak oda (arada 3 tane kalın duvar var) ben bunu odama koysam evdeki modeme kablosuz olarak bağlayıp bilgisayara ethernet kablosuyla interneti iletebilir miyim bu mümkün mü? Mümkünse bunu nasıl yapabilirim? Böyle bir şey yaptıktan sonra ping sıkıntısı yaşar mıyım?
Detaylı yazabilirseniz çok sevinirim 🙂
Cevap veren herkese teşekkürler
Modemin fotoğraflarını ekledim
Modem model no: VMG3313-B10A

Ekler

• Screenshot_20220831_233314_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220831_233314_com.android.gallery3d.jpg
    875.4 KB · Hit: 40
  • Screenshot_20220831_233306_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220831_233306_com.android.gallery3d.jpg
    514 KB · Hit: 38
  • Screenshot_20220831_233301_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220831_233301_com.android.gallery3d.jpg
    649.9 KB · Hit: 40
Son düzenleme:

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,743
İsim
Orkun
Kablosuz olarak yapamazsınız. Modeminiz eski. Wan desteği olup olmadığını göremiyorum. Eğer ki Wan desteği var ise ancak modemi odanıza koyup ana modemden DSL kablosu çekerek modemi router olarak kullanabilirsiniz. Bunun avantajı odanızdayken orada ki routerın wifi sine bağlanırsanız daha yüksek hız alırsınız. Aynı şekilde router dan bilgisayarınıza kablo çekebilirsiniz.

Atlas Savaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Atlas
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kablosuz olarak yapamazsınız. Modeminiz eski. Wan desteği olup olmadığını göremiyorum. Eğer ki Wan desteği var ise ancak modemi odanıza koyup ana modemden DSL kablosu çekerek modemi router olarak kullanabilirsiniz.
Wan desteği olduğu yazıyor ve kullanma klavuzunda router da yazıyor neden

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,743
İsim
Orkun

Atlas Savaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Atlas
Kablosuz olarak yapamazsınız. Modeminiz eski. Wan desteği olup olmadığını göremiyorum. Eğer ki Wan desteği var ise ancak modemi odanıza koyup ana modemden DSL kablosu çekerek modemi router olarak kullanabilirsiniz. Bunun avantajı odanızdayken orada ki routerın wifi sine bağlanırsanız daha yüksek hız alırsınız. Aynı şekilde router dan bilgisayarınıza kablo çekebilirsiniz.
Wan desteği varmış kullanabilir miyim router olarak
Mesaj otomatik birleştirildi:

O zaman odanıza kablo çekerek modeminizi router olarak kullanabilirsiniz.
Kablo çekmek için duvarın içinden mi yapmak gerekiyor eğer öyleyse o beni çok yorar kablosuz olmuyor mu

O zaman odanıza kablo çekerek modeminizi router olarak kullanabilirsiniz.
Böyle yaptığımda kablosuz router olarak kullanabilir miyim oek anlamıyorum bu işlerden anlatabilir misiniz

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,743
İsim
Orkun
Wan desteği varmış kullanabilir miyim router olarak

Kablo çekmek için duvarın içinden mi yapmak gerekiyor eğer öyleyse o beni çok yorar kablosuz olmuyor mu
Evet router olarak kullanabilirsin.
Duvarın içinden kablo çekmene gerek yok ki çok maliyetli olur zaten. Misal ana modeminden odanda router olarak kullanacağın modemin arasında 10-15m mesafe var. 15m RJ-45 DSL kablosu alıyorsun. Bir ucunu modemdeki LAN portuna. Diğer ucunu router olarak kullanacağın modemde WAN portuna. Ancak anladığım kadarıyla senin modeminde WAN portu direk olarak belirtilmemiş. Modem arayüzünden LAN portunu WAN portu yapman gerekiyor ve bağlantı türünü de WAN olarak değiştirmen gerekiyor.

Atlas Savaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Atlas
Evet router olarak kullanabilirsin.
Duvarın içinden kablo çekmene gerek yok ki çok maliyetli olur zaten. Misal ana modeminden odanda router olarak kullanacağın modemin arasında 10-15m mesafe var. 15m RJ-45 DSL kablosu alıyorsun. Bir ucunu modemdeki LAN portuna. Diğer ucunu router olarak kullanacağın modemde WAN portuna. Ancak anladığım kadarıyla senin modeminde WAN portu direk olarak belirtilmemiş. Modem arayüzünden LAN portunu WAN portu yapman gerekiyor ve bağlantı türünü de WAN olarak değiştirmen gerekiyor.
Peki kablo çektiğimde o kablo nasıl gizlenecek arada mutfak ve misafir odası var çok zahmetli olmaz mı

Wan portu böyle kablosuz bağlantı mümkün değil mi

Ekler

• Screenshot_20220831_235647_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220831_235647_com.android.gallery3d.jpg
    938 KB · Hit: 37

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Mevcut modeminizden kablo çekerek bu modeme bağlayıp router olarak kullanabilirsiniz.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram