Neler Yeni

Yardım eder misiniz fan konusunda

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mehmet Demir
Merhaba arkadaşlar amd ryzen 5 2600 kullanıyorum. Stok fanın ses ve soğutmasından şikayetçi olup RAMPAGE WİND CHİLL 420 kule tipi çift fanlı bir soğutucu aldım fanın özelliği sessiz olması ve internette kimden gördüysem memnun ama ben yine kasa camını açık tutuyorum ve ses yine fazla bana YARDIM EDİN LÜTFEN http://www.rampage.com.tr/tr/urun/r...4-2011-120x120x25mm-2-sessiz-fan-cpu-sogutucu

quartle

80+ Gold
sende takıntımı oldu anlamadım :D kasa camını acık tutma bence

vapHerN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hasan Eren
Ürünü almışsın yardımlık bir konu kalmamış gibi ama şunları tavsiye edebilirim:
İşlemcin buna rağmen ısınıyorsa termal macunun varlığını/azlığını bir kontrol et bence. Kasa içi havalandırmanı gözden geçir. Kapağı açmak soğutmak için doğru yöntem değil. Fanı alırken yorumlardan çok özelliklerinden fan sesi dB seviyesine dikkat etseydin daha makul olurdu bence. Kapağı kapalı tutman da sesi bir nebze azaltır ama. Bana göre düşük ses sana göre yüksek olabilir çok göreceli :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mehmet Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sende takıntımı oldu anlamadım :D kasa camını acık tutma bence
Abi kasa camlarını kapatınca ısınıyor yani sıkıntı orda öyle bir fan nasıl işlemciyi ısıdırıyor anlamadım macunu güzel ve yeteri kadar sürdüm

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mehmet Demir
Ürünü almışsın yardımlık bir konu kalmamış gibi ama şunları tavsiye edebilirim:
İşlemcin buna rağmen ısınıyorsa termal macunun varlığını/azlığını bir kontrol et bence. Kasa içi havalandırmanı gözden geçir. Kapağı açmak soğutmak için doğru yöntem değil. Fanı alırken yorumlardan çok özelliklerinden fan sesi dB seviyesine dikkat etseydin daha makul olurdu bence. Kapağı kapalı tutman da sesi bir nebze azaltır ama. Bana göre düşük ses sana göre yüksek olabilir çok göreceli :)
Vaphern merhaba yorumlara baktım ve özelliği sessiz fan olması ama yine de ses yapıyor ve onu da geçtim camı kapatınca aşırı ısınıyor 90 85 90 dereceleri görüyorum kasa içi fanımda var 4 tane öndeki camı açıyorum zaten büyük camı değil

Çakıcı

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
682
İsim
tercan
Yine bir Ryzen klasiği...
Arkadaşlar bakıyorsunuz araba motoru gibi soğutucu ama soğutmuyor. ne sitesinde ne başka bir yerde TDP değerini bulamadım bir muamma adeta.

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mehmet Demir
Arkadaşlar bakıyorsunuz araba motoru gibi soğutucu ama soğutmuyor. ne sitesinde ne başka bir yerde TDP değerini bulamadım bir muamma adeta.
Reis herkes amd ryzen 5 2600 çok seviyor ve bende ki kadar sıkıntı kimsede olmuyor füze gibi fan yine soğutmuyor ben bunda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Hakan yılmaz
Kasanın üzerinde yer varsa 2 adet fan tak içerideki sıcak hava tahliyesi için.
Biostan işlemci fan devri ayarı yap gereksiz hızlı dönmesini engellersin bu sayede sesde azalır.
Biostan turbo frekansı kapat.
Biostan 3.9 ghz 1.230 voltaj ayarla yada 4 ghz 1.270 voltaj ayarla.

Bunları yaptığın halde değişiklik yoksa o kasayı sırtlan al getir bana bide ben kurcalayayım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mehmet Demir
Biostan işlemci fan devri ayarı yap gereksiz hızlı dönmesini engellersin bu sayede sesde azalır.

Bunları yaptığın halde değişiklik yoksa o kasayı sırtlan al getir bana bide ben kurcalayayım.
Teşekkür ederim deneyeyip sana haber veririm.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kardeşim bir de dediklerinin hepsini nasıl yapıcam bios kullanmayı aşırı bilmiyorum

Fan kontrol yaptım ama voltajı yapamadım

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Hakan yılmaz

Kardeşim bir de dediklerinin hepsini nasıl yapıcam bios kullanmayı aşırı bilmiyorum

Anakartın nedir youtubda videolarda var araştırma yapabilirsin.

Yağız 111

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
877
İsim
Yağız Güngör
Stok soğutucu tam yükte 75C çalışıyor benim işlemci?

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Hakan yılmaz

Bios bilgin yoksa en azından biostan turbo frekansı kapatabilirsin
Bilgisayarım sağ tıkla özellikler/ denetim masası / sistem güvenlik / güç seçenekleri / yüksek performansı seç

Turbo frekansı kapatınca performans kaybı olur ama güç kullanımını yüksek performansı seçtiğimiz için fazla bir zarar olmaz bendeki işlemciden örnek verirsem turbo frekansta 3.65 ghz çalışırken kapatınca 3.55 ghz de çalışıyor ara ara 3.66 ghz yi de görüyorum değişen bir şey yok ama bu sayede gereksiz fazla voltajdan kurtulursun ısınma da azalır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,805
Üyeler
167,720
Son üye
yagiz067
Top Bottom