Neler Yeni

Yardım! işlemci yanıyor

akıllıvelet

80+ Bronze

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,465
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
ok yazın yapçam
Mesaj otomatik birleştirildi:

tamam

peki benim laptopun cd rom bölgesine ssd takılır mı bir bakarmısın birde ram gömülümü?
Dostum o konuda bir şey demeyeyim kusura bakma. Yanlış bilgi veririm belki.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
arkadaşlar hp pavilion dv6 3114et laptopum var altında frisby fnc 5230st soğutucu var ama canlı derste gpu 65 cpu 65-70 derecelerde yardııım
O cihaz bir yakınımda vardı soğutması cidden sorunlu bir model. Yine de fan temizliği yaptığımda ve termal macunu Mastergel Maker ile değiştirdiğimde sıcaklığı 20 derece kadar düşürmüştüm. Size de tavsiye ederim.

Youtubede video açınca bile 92-94 dereceye ulaşıyordu bendeki cihaz. Stres testinde 80 civarı görüyor şimdi.

lorddraq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
muhammed erkenez
DVD-RW yerine HDD takmak sandığımız gibi her zaman işe yaramaz, laptopların büyük çoğunluğu destekler o yüzden başarısız yorum görmemişsinizdir, mesela Lenovo B50-80 modelinde ben denedim anakart kesinlikle görmüyor HDD'yi tam tersini de yaptım aynı yine görmedi yani HDD ile SSD nin yerini değiştirdim, araştırdım bu modelde anakart görmeyebiliyormuş, özel Caddy var sırf bu model ile uyumlu alabilirsen yurt dışından:) onun için modelinizi Google'da bi taratın HDD caddy va gibisinden yabancı forum sitelerinden bakın google translate yardımcı olur, İngilizceniz yoksa, ısınma konusunda termal macun değişimi ve temizlik etkili olur 11 yıl ellememişsiniz:)
Laptop soğutuculara güvenip PC'im ısınmaz demeyin, laptop soğutucular kendilerini soğutamıyorlar bilgisayarı nasıl soğutsun,
1-RPM'leri çok düşük
2-CFM'leri düşük
3-Izgaralarından hava geçerken zaten hızları düşüyor
4-Bilgisayarın ızgarasından geçerken bir daha düşüyor
Peki hiçbirinin faydası yok mu? Bununla ilgili Webtekno'ydu sanırım 300-400 TL'lik soğutucudan ucuzlara doğru hepsini deniyorlar, en son bilgisayarın üzerine 20 tl demir para koyuyorlar sanırım demir para kazanıyordu😂
İşe şu şekilde yarıyorlar, bilgisayaranıza daha az toz giriyor, daha fazla alttan hava girdiği için laptopun kendi soğutucusu daha kolay soğutuyor, direk bir faydası yok, onu da zaten kendiniz tecrübe etmişsiniz laptop soğutucunuz var ama termal bakımlar yapılmamış çok ısınıyor normal:)

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,049
İsim
göksel yurtcan

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,794