Neler Yeni

(YARDIM)Sıvı soğutucum mu bozuk yoksa işlemcim mi?

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven
Sıvı soğutucum MSI MagCore Liquid 240R ve 1 senedir kullanıyorum. Dün sınavdan çıktıktan sonra eve geldim ve bir valo gireyim dedim bir baktım sıcaklıklar 110 a kadar çıktı ve bilgisayar kendi resetledi. 4 aylıktı macunum ama yinede sipariş ettim ve geldi. Sonuç yine aynı. İlk açıldığında 65 derecelerde açılıyor, arkada steam vs açarken bu değer 85 oluyor. Ardından ben kapatınca steam, discord gibi uygulamaları 65 e kadar soğuyor. 30snlik bir stress testinde(AMD RYZEN MASTER'ın dandik testi) ile 95e kadar görüyor. Radyatörümü de temizledim kasa temizliği bile yaptım ama sonuç nafile. Forumlarda arattığımda radyatörün sıcaklığını soruyorlardı. Radyatör buz gibi, azıcık bile sıcaklık yok. Hatta şöyle bir deney yaptım radyatörün borularına vurunca sıcaklık 2-3 derece düşüyor :D (Herhangi bir oc yapılmamış değerlerdir.) Şuan bu yazıyı yazarken normal olarak operayı açtım 85 olmuş :D

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pompa çalışıyormu en yüksek devire alıp pompa sesi geliyormu ona bak..

Boru da herhangi bir sıvı haraketi alamıyorum, nasıl pompa devirini en yükseğe alabilirim?

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven
Pompa bozulmuş.

Peki garantiye göndersem çözüm alabilir miyim? Üniversite de olduğum için stok soğutucuyla birlikte sıvı soğutucu kutusunu kargolattım evden.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Peki garantiye göndersem çözüm alabilir miyim? Üniversite de olduğum için stok soğutucuyla birlikte sıvı soğutucu kutusunu kargolattım evden.
Tabi ki çözüm alirsin. Pompa bozulmasi sivi sogutucularda gorulen cok yaygin bir sorun.

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Teşekkür ederim, o zaman garantiye gidecek bekleyeceğiz :(
İstersen pompanin guç kablosu yerinden cikmis mi bi ona bak once kablolar durup dururken yerinden cikmaz normalde ama yine de kontrol edebilirsin

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven
İstersen pompanin guç kablosu yerinden cikmis mi bi ona bak once kablolar durup dururken yerinden cikmaz normalde ama yine de kontrol edebilirsin
Aİ pump bağlantısından bahsediyorsunuz değil mi?

Logithx

80+ Bronze
Boru da herhangi bir sıvı haraketi alamıyorum, nasıl pompa devirini en yükseğe alabilirim?
Anakart yazılımı üzerinden bios üzerinden ayarlanabiliyor genelde otomatikte olur sıcaklığa göre hızlanır ama sıcaklık o derecelere çıkıyorsa belli pompa bozulmuştur..

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven
Anakart yazılımı üzerinden bios üzerinden ayarlanabiliyor genelde otomatikte olur sıcaklığa göre hızlanır ama sıcaklık o derecelere çıkıyorsa belli pompa bozulmuştur..

Stok fanım geldi. Boşta 33 derecede çalışıyor, yarın Şişli'ye gidip garantiye bırakacağım. Sıvı soğutucudaymış problem. Ayrıca MSI'ın bu modeli ayarlanabilir ne Dragon Center'da ne de Bios'tan pump hızı ayarlanamıyor.

Top Bottom