AK47
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 761
- İsim
- Yılmazhan Yıldız
Merhaba. Direk konuya gireyim, bu gece letgo üzerinden sattığım telefonla alakalı alışveriş için birisi uygulama üzerinden mesaj attı. Takas yapmak istediği telefonun fotoğraflarını göndermek için telefon numarası istedi ve verdim. Bir süre sonra dalga geçtiğini anladım ve konuşmayı bitirmeyi söyledim. Bu şahıs kendisini kız olarak tanıttı ve “wp den arıyıcam erkek çıkarsan sonun çok kötü olur haberin olsun” tarzında tehditkar bir cümle kurdu. Daha sonra numaramı aldığı için numaramı dağıtmakla tehdit etmeye başladı. “Sen görürsün şimdi bak numaranı nerelere atıyorum.” , “Eğer istediğimi yapmazsan numaranı her yere dağıtırım.” Bu cümleleri kurup tehdit etti. Karşısında ben değil de korkak birisi olsa, bu şahıs bu şekilde para talebinde bile bulunup insanları gasp edebilir. Üstelik telefon numarası kişisel bilgidir ve gizliliği söz konusudur. Bu arkadaş bu bilgiyi izinsiz bir şekilde paylaşmakla tehdit etti. Cidden gece gece aşırı sinirlendim, muhtemelen yaşı küçük fakat ne olursa olsun bu işle uğraşmak istiyorum. Bu konuyla alakalı nasıl bir yol izlemeliyim? Şikayet için nereye başvurmalıyım? Olay letgo uygulaması üzerinden gerçekleştiği için az önce letgoya mail attım. Fakat şikayet edebileceğim başka yerler varsa yine şikayette bulunmak istiyorum. Ne olursa olsun konunun üstüne gidicem çünkü alttan alınacak basit bir şey değil. Para cezası bile alsa kafi yaptığından ders çıkarsın bana yeter.