Neler Yeni

Yayın bilgisayarı nasıl olur? Canlı yayında iki bilgisayar nasıl senkronize edilir ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Yakup Vatansever
O kadar profesyonel giriş yapmaya gerek yok. Yaklaşık 5 6k lık bir pc (fazlasıyla yeterli olacaktır.) ve 200 300tl lik bir kamera ile rahatlıkla yayın yapabilir.
3-4 yıl önce evet ama artık insanlar kimi izleteceğini şaşırıyor kaliteli yayın açan insan fazla artık düşükle gireni izleyen sayısı bir elin parmağını geçmiyor ve şuan ki kuru göz önüne aldığında 6K lık bir kasa yetsede net çift monitör olucak ve monitörler kaliteli olmalı vs vs çok masraf bu işler ilk olarak adını duyurmak için youtube veya başka şeylere yönelmek daha mantıklı gibi geliyor bana

FarukKusdil

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,279
İsim
Ömer Faruk Kuşdil
3-4 yıl önce evet ama artık insanlar kimi izleteceğini şaşırıyor kaliteli yayın açan insan fazla artık düşükle gireni izleyen sayısı bir elin parmağını geçmiyor ve şuan ki kuru göz önüne aldığında 6K lık bir kasa yetsede net çift monitör olucak ve monitörler kaliteli olmalı vs vs çok masraf bu işler ilk olarak adını duyurmak için youtube veya başka şeylere yönelmek daha mantıklı gibi geliyor bana
Monitör olayı da bence o kadar gerekli değil. Tek monitör ile yayın yapan ve sıkıntı yaşamayan bildiğim yayıncılar var. En azından bütçesi upgrade'e izin verene kadar fazlasıyla yetecektir.

yakamoz07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Uğur İbrahim Bülüç
Yayın açmak istediğim bilgisayarda oyun oynamicam sadece yayın açıcam bunun için işlemci ve ram önemli mi ekran kartı olmasa da olur mu?
Yayınının açık olduğu bilgisayarı oyunu oynadığım bilgisayara nasıl bağlarım yayında ikisini birden nasıl kullanabilirim ?

FarukKusdil

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,279
İsim
Ömer Faruk Kuşdil
Yayın açmak istediğim bilgisayarda oyun oynamicam sadece yayın açıcam bunun için işlemci ve ram önemli mi ekran kartı olmasa da olur mu?
Yayınının açık olduğu bilgisayarı oyunu oynadığım bilgisayara nasıl bağlarım yayında ikisini birden nasıl kullanabilirim ?
Twitch işlemci mi ekran kartı mı seçmek istediğinize soruyor. Buna siz karar verebilirsiniz. Ekran aktarımı için Elgato marka görüntü aktarıcılar bulunuyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Nurullah
Canlı yayın platformlarında sadece canlı yayın açmak için bilgisayar toplarken işlemci mi önemli ekran kartı mı ?
Bir bilgisayardan canlı yayın açıp, ikinci bilgisayardan oyun oynayıp ikisini senkronize bir şekilde kullanmak için ne gerekli ?
Dostum yayın için en onemli donanım işlemci, oyun için ise ekran kartı yani ikiside iyi olmasi lazim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Nurullah
Twitch işlemci mi ekran kartı mı seçmek istediğinize soruyor. Buna siz karar verebilirsiniz. Ekran aktarımı için Elgato marka görüntü aktarıcılar bulunuyor.
elgatolar biraz pahalı sizce gerek varmı elgatoya

Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Emre Eryılmaz
Çift Pc yayın yapmayı düşünyorsan Elgato alman gerek yayın pc'nin içine eski bileşenler koyabilirsin 2.el de alabilirsin.

FarukKusdil

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,279
İsim
Ömer Faruk Kuşdil
elgatolar biraz pahalı sizce gerek varmı elgatoya
Bence gerek yok ama arkadaş bu işi nasıl yapabileceğini sordu ve ben de cevap verdim. Bence 2 pc yayın da saçma tek bilgisayar daha mantıklı ama görüş farklılıkları tartışılamaz o yüzden böyle bir öneri de bulundum.

yakamoz07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Uğur İbrahim Bülüç
Yayın bilgisayarı için
Ryzen 5 3600
16g ram
Gt 1030
Bu parçalar yeterli mi ?

Waxen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Hüseyin Levent
Twitter
None
Facebook
None
Canlı yayın platformlarında sadece canlı yayın açmak için bilgisayar toplarken işlemci mi önemli ekran kartı mı ?
Bir bilgisayardan canlı yayın açıp, ikinci bilgisayardan oyun oynayıp ikisini senkronize bir şekilde kullanmak için ne gerekli ?
her şey önemli. Kankam hem izliyiceleri tatmin etmek hemde kaliteli bir iş ortaya koymak için herşeyi en üst derecede tutmak lazım :)

yakamoz07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Uğur İbrahim Bülüç
Oyun oynayacaksanız yetmeyecektir
Ama sadece işlemci üzerinden yayın yapacaksanız yetecektir.
Sadece işlemci üzerinden yayın yapıcam yayın açılan bilgisayarın işi sadece yayın oyunu başka bir bilgisayardan oynicam ve oyunu oynadığım bilgisayardaki oyunu yayın bilgisayarına aktarmam için hangi ürünü kullanmam gerek bana gösterebilir misin ?
Benim 2 bilgisayardan yayın açmaktaki amacım yayının kaliteli olması ve oyunu etkilememesi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,099
Üyeler
163,945
Son üye
osmanmedia
Top Bottom