Neler Yeni

Yayın bilgisayarı ve ekipman önerisi

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Sürpriz bir şekilde motoru sattık babamdan da bir kıyak geçmesini istedim yayın için alınabilecek ekipman ve bilgisayar önerisi istiyorum
Bilgisayarı aklımda şöyle kurdum
3600 + b450 s2h +1660 super +16 gb ram+ 500 gb m2 + 1 b harddisk
internet olarakta 30 dow 6 uploadlık bir internet almayı düşünüyorum tabi daha yükseğini bulursam upload olarak daha iyi olur
bu sistemle adobe uygulamaları yayıncılık fln yapcam rahat yapabilir miyim
webcam olarak logitech c270 veya c310 almayı planlıyorum mikrofonum var sizce yeterlimi yada şu daha iyi olabilir denilen bir şey var mı bütçe belirlemedim ama ama çok yüksek bütçeerde yapmak istemiyorum

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,478
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
https://steamcommunity.com/id/bfjatdav/
Webcam almana gerek yok. 1660Ti ve 2700X ile çok güzel yayın yapıyordum sende yaparsın, 6UP'a sahibim 4K bitrate veriyordum.
Webcam elbet samimiyet katar ama şart değil.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Webcam almana gerek yok. 1660Ti ve 2700X ile çok güzel yayın yapıyordum sende yaparsın, 6UP'a sahibim 4K bitrate veriyordum.
Webcam elbet samimiyet katar ama şart değil.
hocam aslında webcam bende istemiyorum ama ben bile webcamsiz yayın izlemiyorum benim izlemediğimi başkasına nasıl izletirim diye düşündüm 2700x i bende düşündüm ama 3600 daha iyi diye biliyorum yanlışsa düzeltin 1660s oc li hali stok 1660 ti ya eşitti çok yüksek fps farkı olur mu

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,478
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
hocam aslında webcam bende istemiyorum ama ben bile webcamsiz yayın izlemiyorum benim izlemediğimi başkasına nasıl izletirim diye düşündüm 2700x i bende düşündüm ama 3600 daha iyi diye biliyorum yanlışsa düzeltin 1660s oc li hali stok 1660 ti ya eşitti çok yüksek fps farkı olur mu
Benim sistemim alındığı zaman 3600 yoktu Super yoktu o yüzden almadım.
3600 tekli çekirdekte daha iyi çokluda ise çok bir fark yok. Örnek vermek istemiştim.
Eğer sen hissettiklerini konuşarak insanlara anlatabiliyorsan Webcam alma ama alırsan sana özgüven katar yayıncılık yolundan çekilsen bile insanların önüne çıkabilirsin, yüzünü saklamazsın.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Benim sistemim alındığı zaman 3600 yoktu Super yoktu o yüzden almadım.
3600 tekli çekirdekte daha iyi çokluda ise çok bir fark yok. Örnek vermek istemiştim.
Eğer sen hissettiklerini konuşarak insanlara anlatabiliyorsan Webcam alma ama alırsan sana özgüven katar yayıncılık yolundan çekilsen bile insanların önüne çıkabilirsin, yüzünü saklamazsın.
yani birazda ortamı iyi buluyorum birde gigabyte b450m ds3h kartının s2h la ne farkı varrtx 2060 la 1660 ti arasında 400 tl var vermeye değer mi

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,478
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
yani birazda ortamı iyi buluyorum birde gigabyte b450m ds3h kartının s2h la ne farkı varrtx 2060 la 1660 ti arasında 400 TL var vermeye değer mi
Değer bence sisteme daha çok yakışır, VRM olarak sanırım S2H daha iyiydi. Çok bulamadım ona, ortam olarak haklısın tek başıma yaptığım zamanlar kimse izlemezken 3-4 kişi geyik yapınca eğleniyorduk. O insanları kaybedince yayıncılığı da salmıştım.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Sürpriz bir şekilde motoru sattık babamdan da bir kıyak geçmesini istedim yayın için alınabilecek ekipman ve bilgisayar önerisi istiyorum
Bilgisayarı aklımda şöyle kurdum
3600 + b450 s2h +1660 super +16 gb ram+ 500 gb m2 + 1 b harddisk
internet olarakta 30 dow 6 uploadlık bir internet almayı düşünüyorum tabi daha yükseğini bulursam upload olarak daha iyi olur
bu sistemle adobe uygulamaları yayıncılık fln yapcam rahat yapabilir miyim
webcam olarak logitech c270 veya c310 almayı planlıyorum mikrofonum var sizce yeterlimi yada şu daha iyi olabilir denilen bir şey var mı bütçe belirlemedim ama ama çok yüksek bütçeerde yapmak istemiyorum
Başlangıç için ideal kombinasyon. Rahatlıkla yayınını yaparsın.
Kamerayı C310 seçebilirsin. İdealdir. Daha yukarısına da gerek yok.
Ucuz parçaları indirim ile ve daha önce al.
En son kalan tüm parayı ekran kartına yatır.
O zaman indirim vs. bütçene göre en güçlü kartı seçersin.

DS3H ile S2H arasında RAM slotu farkı var. Sen S2H al 2 slot gayet yeterli olacaktır.
Senin sorduğun sistem, benim kullandığım sistem; DS3H + R5 3600 + 1660 Ti

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Değer bence sisteme daha çok yakışır, VRM olarak sanırım S2H daha iyiydi. Çok bulamadım ona, ortam olarak haklısın tek başıma yaptığım zamanlar kimse izlemezken 3-4 kişi geyik yapınca eğleniyorduk. O insanları kaybedince yayıncılığı da salmıştım.
bende kaybedince insanığımı salıyorum neyse 1660ti la başlayayım güzel rtx e hiç bulaşmayım kendimi bir şekilde avuturum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başlangıç için ideal kombinasyon. Rahatlıkla yayınını yaparsın.
Kamerayı C310 seçebilirsin. İdealdir. Daha yukarısına da gerek yok.
Ucuz parçaları indirim ile ve daha önce al.
En son kalan tüm parayı ekran kartına yatır.
O zaman indirim vs. bütçene göre en güçlü kartı seçersin.

DS3H ile S2H arasında RAM slotu farkı var. Sen S2H al 2 slot gayet yeterli olacaktır.
Senin sorduğun sistem, benim kullandığım sistem; DS3H + R5 3600 + 1660 Ti
Ryzen 5 3600
Gigabyte B450M S2H
G.Skill RipjawsV 16 GB (2x8) 3000 MHz DDR4 CL16
Zotac 1660Tİ veya Inno3D GTX1660 Ti
Toshiba RC500 500 gb m2 ssd yeni adı uzun böyle daha güzel
1TB Seagate BarraCuda 7200 rpm harddisk
GameBooster GB-L06B
Corsair VS650 (2018) 650W 80+ Güç Kaynağı
bu şekilde not alıyorum yarın noter çıkışı birşeyler yapmaya çalışacağım

Son düzenleme:

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Ryzen 5 3600
Gigabyte B450M S2H
G.Skill RipjawsV 16 GB (2x8) 3000 MHz DDR4 CL16
Zotac 1660Tİ veya Inno3D GTX1660 Ti
Toshiba RC500 500 gb m2 ssd yeni adı uzun böyle daha güzel
1TB Seagate BarraCuda 7200 rpm harddisk
GameBooster GB-L06B
Corsair VS650 (2018) 650W 80+ Güç Kaynağı
bu şekilde not alıyorum yarın noter çıkışı birşeyler yapmaya çalışacağım
"Ti" için büyük fiyat farkları ödemene gerek yok bence. Eğer indirimle bulursan al, yoksa alma.
1660 Ti daha güçlü ekran kartı ama sen zaten kullanırken aradaki güç farkına ihtiyaç duymayacaksın.
Yani demek istediğim 1660 Super ile de toplasan, Ti ile de toplasan kullanırken bir fark hissetmeyeceksin.
Super aldığın için cebinde kalan parayla 3600 için kule tipi soğutma alırsın.
Kalan parayla da RP ödüllü turnuvalar/çekilişler/steam kodları dağıtma vs. yaparsın. Kanalının reklamı olur.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
"Ti" için büyük fiyat farkları ödemene gerek yok bence. Eğer indirimle bulursan al, yoksa alma.
1660 Ti daha güçlü ekran kartı ama sen zaten kullanırken aradaki güç farkına ihtiyaç duymayacaksın.
Yani demek istediğim 1660 Super ile de toplasan, Ti ile de toplasan kullanırken bir fark hissetmeyeceksin.
Super aldığın için cebinde kalan parayla 3600 için kule tipi soğutma alırsın.
Kalan parayla da RP ödüllü turnuvalar/çekilişler/steam kodları dağıtma vs. yaparsın. Kanalının reklamı olur.
hocam aradaşım t6 ultra hediye edicek bi başlayalım gerisi gelir msi ventus 1660 super ile zotac 1660 ti arasında 400 lira gibi bir fiyat var süper elbette daha ucuz ama minimum 3 yıl idare etmesi ve photoshopda elimi bağlamaması gerek

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
hocam aradaşım t6 ultra hediye edicek bi başlayalım gerisi gelir msi ventus 1660 super ile zotac 1660 ti arasında 400 lira gibi bir fiyat var süper elbette daha ucuz ama minimum 3 yıl idare etmesi ve photoshopda elimi bağlamaması gerek
Bence bileşenleri Cuma indirimi benzeri sağlam kampanyalar üzerinden toplarsan daha iyi olur.
"Ekran kartı + RAM + işlemci + PSU + M2" bu bileşenler indirime giriyor. Ve bayağı kârlı olacaktır.
Eğer bütçeni iyi kullanırsan belki RTX 2060 civarına da çıkabilirsin.
3 yıl konusunda da Super ile de toplasan, mağdur olmazsın diye düşünüyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: Asag

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Bence bileşenleri Cuma indirimi benzeri sağlam kampanyalar üzerinden toplarsan daha iyi olur.
"Ekran kartı + RAM + işlemci + PSU + M2" bu bileşenler indirime giriyor. Ve bayağı kârlı olacaktır.
Eğer bütçeni iyi kullanırsan belki RTX 2060 civarına da çıkabilirsin.
3 yıl konusunda da Super ile de toplasan, mağdur olmazsın diye düşünüyorum.
şu saatte ilgilendiğin için teşekkürler hocam
gaming gecesini baya yükleneceğim bütçem yok belki babam daha fazla verir v.s v.s neyse her şey yarın belli olacak teşekkürler hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

@White Ravens hocam birde biliyorsan maks alacağım uploadı nereden öğrenirim modem arayüzüne restart atmama rağmen ulaşamıyorum site fln var mı herkes başka diyor

Son düzenleme:
Top Bottom