Neler Yeni

Yaz sıcağında serinletecek ev yapımı içecekler vs

Oğuzhan'

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
Oğuzhan
Sıcaklar başladı ve en sevmediğim mevsim yaz ayı sıcaklıktan nefret ediyorum. Oyun oynarken film dizi izlerken terlemek aşırı rahatsız ediyor. Önerdiğiniz el yapımı soğuk içecekler neler soğuk kahve vs.

Oğuzhan'

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
Oğuzhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Soğuk kahve, Churchill, sıkma meyve suyu. Tabii hepsi buzlu 😁
Sade maden suyuna istediğin meyveyi atarak daha lezzetli bir maden suyu yapılabilir.
Benzer şekilde ve blender varsa smoothiede yapabilirsin.

Soğuk kahveyi filtre kahveyle yaparak biraz daha farklı lezzet yakalayabilirsin. 😅

Buz bazı içeceklerin tadını veya görüntüsünü bozabiliyor sürekli karıştırmak gerekiyor vs. silikon hazır buz küpü kullanabilirsin.

Soğuk kahveyi internet tarifine göre yapma çeşitli versiyonları var zahmetli görünüyorlar.
Büyük boy bardağa kahveyi şekeri koy, bardağın %20-30 u kadar sıcak su ekleyip karıştır. Sonrasında sütü ve buzu eklersin. Suyun miktarını bir kaç seferde ağız tadına göre ayarlarsın. Az atınca çok hafif oluyor ve soğuk süt içiyormuş gibi geliyor, arttıkça yoğun kahve tadı yakalıyorsun.

Son düzenleme:

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Ahmet Deniz
Sıcaklar başladı ve en sevmediğim mevsim yaz ayı sıcaklıktan nefret ediyorum. Oyun oynarken film dizi izlerken terlemek aşırı rahatsız ediyor. Önerdiğiniz el yapımı soğuk içecekler neler soğuk kahve vs.
reis soğuk kahvenın üstüne yok
Yapılışı
nescafe classic 1çay kaşığı (bardağın büyüklüğüne göre değişir, ben üç tane atıyorum) göz kararı su çok katma iyice karıştır ben baya köpürtüyorum sonrasında buz ve süt (canım çekti ya)

FronX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,679
İsim
Deniz Efe
ben katır kütür buz yiyom güzel gidiyo

Oğuzhan'

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
Oğuzhan
reis soğuk kahvenın üstüne yok
Yapılışı
nescafe classic 1çay kaşığı (bardağın büyüklüğüne göre değişir, ben üç tane atıyorum) göz kararı su çok katma iyice karıştır ben baya köpürtüyorum sonrasında buz ve süt (canım çekti ya)
:D teşekkürler reis
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben katır kütür buz yiyom güzel gidiyo
Bİr şey bulamayınca ben de öyleyim

hibiscus alıp içecek yapabilirsin, hem doğal olur
hiç bilmiyorum araştırayım deneyebilirim teşekkürler

evde bira yapımı için kitler var. bira yapıp, şişeleyip, dolaba atabilirsin.

@SANSASY10EL
buyrun hocam neden kızgın attınız?
yok hocam tercih etmiyorum teşekkürler yine de

Soğuk kahve, Churchill, sıkma meyve suyu. Tabii hepsi buzlu 😁
Sade maden suyuna istediğin meyveyi atarak daha lezzetli bir maden suyu yapılabilir.
Benzer şekilde ve blender varsa smoothiede yapabilirsin.

Soğuk kahveyi filtre kahveyle yaparak biraz daha farklı lezzet yakalayabilirsin. 😅

Buz bazı içeceklerin tadını veya görüntüsünü bozabiliyor sürekli karıştırmak gerekiyor vs. silikon hazır buz küpü kullanabilirsin.

Soğuk kahveyi internet tarifine göre yapma çeşitli versiyonları var zahmetli görünüyorlar.
Büyük boy bardağa kahveyi şekeri koy, bardağın %20-30 u kadar sıcak su ekleyip karıştır. Sonrasında sütü ve buzu eklersin. Suyun miktarını bir kaç seferde ağız tadına göre ayarlarsın. Az atınca çok hafif oluyor ve soğuk süt içiyormuş gibi geliyor, arttıkça yoğun kahve tadı yakalıyorsun.
Soğuk kahve yaptığımda buzları da kahve dondurup yapıyordum. Eridikçe içecekte su artmıyor kahve artıyordu tadı kötüleşmiyordu size de tavsiye ederim. Churchill severim teşekkürler tavsiyeleriniz için not aldım hepsini :D

Top Bottom