Lisede elektrik elektronik okuyorum ve tesisatçılıktanda anlarım.Elektirikçinin yanında çırak olarak çalışsam ortalama kaç para alabilirim? Yada çalışmak mantıklı tecrübe kazanmak açısından(ileride bu işi yapacağım).
Lisede elektrik elektronik okuyorum ve tesisatçılıktanda anlarım.Elektirikçinin yanında çırak olarak çalışsam ortalama kaç para alabilirim? Yada çalışmak mantıklı tecrübe kazanmak açısından(ileride bu işi yapacağım).
Yanlış düşünüyorsun geçen sene çıraklara haftalık 150 tl veriyorlardı.
Tabi bu haftalıklar benim olduğum bölgeye göre değişiyor başka bir bölgede daha yüksek verebilirler
Yanlış düşünüyorsun geçen sene çıraklara haftalık 150 TL veriyorlardı.
Tabi bu haftalıklar benim olduğum bölgeye göre değişiyor başka bir bölgede daha yüksek verebilirler
Eğer ustan bir tarafı kalkık âptalın teki değilse çok iyi şeyler öğrenirsin.
Lisede elektrik derslerine önem ver çok iyi bilgiler veriliyor özellikle 11 ve 12. Sınıfa geldiğin zaman kendini daha da öğrenmeye aç. Plc ve pano derslerine kendine geliştir, asenkron motor sarimini öğren. pano malzemelerinin görevlerine nasıl kullanılacağını nasıl seçileceğine vb. öğren.
Elektrikçide çalışacaksan 3 2.5 priz kablosu çekimi için söylenir, 4 2.5 veya 5 2.5 linye hattı için söylenir 3 1.5 ise genelde vaviyen ve led Kasası için söylenir(2 tane 1.5 luk kablo vaviyen için kullanır kalan 1 tane 1.5 luk kablo ise led kasasına iner ve buattan da led kasasına bir tane nötr iner aman neyse öğrenirsin) kılavuzla kablo çekmesine Öğren kablonun zorlanacagı yerlerde sıvı sabunda kullanacaksın. Pensen zor açılıp kapanıyorsa mazot ile temizleyip aç kapa yap vb. Öğrenmen gereken şeyler olacak