Yazılım için laptop tavsiyesi.

c0rbius

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
239
Arkadaşlar bu sene sınava gireceğim ve beklediğim gibi giderse yazılım okumak istiyorum. Elimde oyun oynamak için series s var ve yanına eni idare edecek ikinci el bir cihaz arıyorum. Hangi özelliklerde olması lazım hiçbir fikrim yok. Birkaç video izledim adam 4gb ssd li sistem önermiş. Ekranı 15" olursa çok rahat edersin falan diyor. Yardılarınızı bekliyorum. Alacağım laptopun hangi özellikleri içermesi gerekiyor yazarsanız ben de ona göre bir laptop bakarım.

Ben hem okul hemde az oyu için huawei d14 512gb ssdli cihazını kullaniyorum bölümün için canavar
8gb Ram, ryzen 5 3500U islemci amd radeon vega 8 ekran kartı var bana fazlasıyla yetiyor 9.sinif ogrencisiyim

Hocam tüm bütçemi Series S'e yatırdım. Bir miktar daha ucuz bir model önerebilir misiniz?

Hocam tüm bütçemi Series S'e yatırdım. Bir miktar daha ucuz bir model önerebilir misiniz?
Sadece series s almadım series s kadar da ekipman aldım maalesef.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok farketmez fakat 4,5k max olursa daha iyi olur
Yazılım okuyacağım grafik tasarım değil. Oyun da olmauacak sadece yazılım.

Arkadaşlar bu sene sınava gireceğim ve beklediğim gibi giderse yazılım okumak istiyorum. Elimde oyun oynamak için series s var ve yanına eni idare edecek ikinci el bir cihaz arıyorum. Hangi özelliklerde olması lazım hiçbir fikrim yok. Birkaç video izledim adam 4gb ssd li sistem önermiş. Ekranı 15" olursa çok rahat edersin falan diyor. Yardılarınızı bekliyorum. Alacağım laptopun hangi özellikleri içermesi gerekiyor yazarsanız ben de ona göre bir laptop bakarım.
Ne geliştireceksiniz?
Eğer oyun gleiştirme fenan ise gpu ve cpu'su iyi bir laptop tercih etmelisin onun dışında 4/8 işlemcili , Ortalama bir ekran kartı veya İgpu ve 8GB ram yeterli olur gibime geliyor.

Fiyat performans baya iyi lattop i3 10.nesil fln var, yazılım için gayet yeterli

Ekler

• Screenshot_20210731-233958_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20210731-233958_Hepsiburada.jpg
    645.9 KB · Hit: 39
Sadece series s almadım series s kadar da ekipman aldım maalesef.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok farketmez fakat 4,5k max olursa daha iyi olur
Yazılım okuyacağım grafik tasarım değil. Oyun da olmauacak sadece yazılım.
Yazılım için ne gerektiğini tam olarak bilmiyorum fakat bu bütçeye alınabilecek en iyi laptoplardan biri bu:

işlemcisi para sıkıntısı yoksa macbook en iyi seçimdir (ama macos'a alışman gerekir) ayrıca huawei'nin laptopları da iyidir zaten arkadaşımız da demiş ama ryzen 7 veya i7 kullanman yazılım açısından daha iyi olur eğer siber güvenlik etik hackerlık gibi şeyler düşünüyorsan ram'i yüksek tutman daha iyi olur (8gb kesinlikle alma 16gb daha iyi olur sanal bilgisayar kurulumu için)

Ne geliştireceksiniz?
Eğer oyun gleiştirme fenan ise gpu ve cpu'su iyi bir laptop tercih etmelisin onun dışında 4/8 işlemcili , Ortalama bir ekran kartı veya İgpu ve 8GB ram yeterli olur gibime geliyor.
1627764163032.png

Şu anda bu laptoptan yazıyorum. GT240m ekran kartı da var. Eğer iş görür derseniz devam ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,643
Üyeler
189,892
Son üye
Wolkenn
Geri