Neler Yeni

Yazılım için macbook mu kasa mı?

kasser

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Güray yılmaz
Bütçem 15k haliyle macbook alamam ancak kasa almak ne kadar mantıklı diye düşünüyorum. Yazılımla ilgileneceğim için biriktirip en az 5 yıl götürecek bir macbook mu almalıyım yoksa yazılım odaklı bir kasa mı toplamalıyım? Son sorum bir soru daha doğuruyor. Yazılım odaklı kasa nasıl toplanır?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bütçem 15k haliyle macbook alamam ancak kasa almak ne kadar mantıklı diye düşünüyorum. Yazılımla ilgileneceğim için biriktirip en az 5 yıl götürecek bir macbook mu almalıyım yoksa yazılım odaklı bir kasa mı toplamalıyım? Son sorum bir soru daha doğuruyor. Yazılım odaklı kasa nasıl toplanır?
Windows ortamı da yetiyor diye söyleniyor ama masa başı oturup aynı masada saatlerce uğraşmak ne kadar mantıklı bilemedim, ben çok sıkılıyorum şahsen, mümkünse güçlü bir Laptop almanı öneririm sana.

donanimci98

80+ Bronze
Bu macbook sevdası nereden geliyor anlamıyorum. En basit bir bilgisayar bile giriş seviyesinden itibaren uzun süre işinizi görecek zaten. Neden boşuna masraf için uğraşıyorsunuz ki. Macbook a değil çalışmaya ihtiyacınız var.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Yazılım odaklı kasa diye bir şey yoktur. Eğer yazılım/bilgisayar mühendisi bölümlerinde okumak için bilgisayar arıyorsanız 11.nesil i3 işlemci bile işinizi görecektir. Bunu bilerek bir tercih yapabilirsiniz. Diğer yandan MacBook'lar iş için ideal olsa da öğrenim dönemi boyunca Windows daha rahat olacaktır.

şahin doğan

80+ Platinum
Bu macbook sevdası nereden geliyor anlamıyorum. En basit bir bilgisayar bile giriş seviyesinden itibaren uzun süre işinizi görecek zaten. Neden boşuna masraf için uğraşıyorsunuz ki. Macbook a değil çalışmaya ihtiyacınız var.

Kullandın mı bilmiyorum ama kullanmadan anlaşılmıyor. Ben genel olarak Windows Laptop ile kıyaslayacağım. Windows gibi Driver sebebi ile çökme, mavi ekran olayı yok, prize bağlı hayat yok, güçlü laptop alayım derken 2 saatte şarj bitme olayı yok, taşıması kolay, ekran kalitesi, performansını çok uzun yıllar stabil tutması, saf kas gücü olarak çok çok güçlü olmasa bile içerisindeki hızlandırıcılar sayesinde (M serisi) iş tarafında çok güçlü.

• Beğen
Reaksiyonlar: 2qke

Cihangir

80+ Gold
iş için daha iyi windows pc kullanıyorum grafikte can çekişiyor 3d modelleme yapamıyorum mcbook ta çalışmak daha iyi

donanimci98

80+ Bronze
Kullandın mı bilmiyorum ama kullanmadan anlaşılmıyor. Ben genel olarak Windows Laptop ile kıyaslayacağım. Windows gibi Driver sebebi ile çökme, mavi ekran olayı yok, prize bağlı hayat yok, güçlü laptop alayım derken 2 saatte şarj bitme olayı yok, taşıması kolay, ekran kalitesi, performansını çok uzun yıllar stabil tutması, saf kas gücü olarak çok çok güçlü olmasa bile içerisindeki hızlandırıcılar sayesinde (M serisi) iş tarafında çok güçlü.
iş için daha iyi windows pc kullanıyorum grafikte can çekişiyor 3d modelleme yapamıyorum mcbook ta çalışmak daha iyi
2 tane macbookum var. Ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Giriş seviyeleri için gerek olmadığından bahsediyorum. Yazılıma başlayacağım o zaman macbook alayım falan gereksiz.

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
724
İsim
Musa ÖZ
Yazılım derken nasıl bir yazılım?

timssy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
Salih
İş için mac çok daha sağlıklı olacaktır. Fakat eğer bütçeniz yetmiyorsa bence muadil bir windows laptop almak daha mantıklı. Çünkü seyehat vs. gibi durumlarda kasa size engel olacaktır.

Top Bottom