bu sene yksde 144.775 sıralama yaptım yazılım mühendisliği bölümü düşünüyorum diğer bölümler içime sinmiyor istanbulda özel üniversitelerde burslu girebiliyorum bunlardan hangilerini önerirsiniz ve şehir dışında devlete gitmemi mi önerirsiniz
Hocam Tamemen sana bagli bir sey yazilim bolumu solye ki:
-Eger Iste Bilgisayar basinda oturarak sadece kod yazarak vs. iyi paralar kazanirim diger mesleklere gore cok daha kolay ve gelcegin meslegi diyorlar AI falan cart curt vs. diye dusunuyorsaniz asla okumayin Internette bu tarz bilmem su garajinda sunu gelistirdi suan dunyanin en zengini vs. gibi sosyal medyadaki Short videolarinin gazina gelip secenlerin cogu ya issiz yada kotu sartlarda calisiyor ve gozlemlerime gore pisman olanlarda cok fazla
-Yok eger ben yazilimi seviyorum zaten ilgim var ve surekli kendimi gelistiren yeni cikan seyler ve gelistirlilen seyleri olaylari vs. (yazilim ile gilgili seyler iste) surekli arastiririm ogrenirim kendimi gelistiririm hayatimin cogu PC basinda gececek buna alisigim bir hata ile karsilastigimda vazgecmek yerine en az 3 gun uzerinde durup sadece onu cozmeye ugrasirim vs. diyorsaniz o zaman Secebilirsiniz
Onceden 2010'lara Kadar vs. bilgisayar kullanmayi bileni bile ise aliyorlardi hatta benim bir arkadasimin babasi sirf bilgisayar kullanmasini en azindan google acmayi vs. biliyor diye adami ise aldilar adam suan Cok bilindik ama genelde zenginelrin kullandigi bir firmanin Yazilim Ekibinin Basinda Genel Mudur vs.
Ama Suan boyle degil Suan Oyle bir Noktaya geldiki Istersen dunyanin en prestijli unisinde vs. oku ama ise yaramazsan buyuk veya orta seviyeli sirketlere giremezsin
Ayrica Turkiyede Yazilim sektoru kafayi yemis durumda En mantiklisi Yurt Disinda Calismak ''Is ilanlarina bakarsan gorursun Buyuk sirketleri birak adini bile duymadigin yerler bile en az 3 yil tecrube istiyor ve bi ton yazilim hakkinda bilgi vs. istiyorlar 1-2 dil + SQL vs. gibi seyler ve Utanmdan Ayak islerinede yardimci olmani isteyenler bile var ve teklif ettikleri maas 30-60K arasi 60k iyi gibi dusune bilirsin ama senden istediklerini baz alirsak az kaliyor ayrica 60K en yuksek vereni yani cogu 35-45K teklif ediyor
Secmeden once bunlari goz onunde bulkundur