Merhaba şu an universite sınavına hazırlanıyorum. Yazılım muhendisligi dusunuyorum. RX570 R5 2600 boyle bir giris seviyesi bilgisayarım var. İnternet uzerinden aylık yaklasık 1000 TL gibi bir gelirim var. Bir akrabam bir teknoloji alısverisinde yardımcı olabilecegini belirtti yaklasık 3,4 bin TL kadar bende dusundum bir 5 bin TL kadar eden IPad'ım var. Şu anki bilgisayarımı ortalama 5 bin TL'den satıcagımı varsayarsam elime ortalama 15 bin TL para geciyor bende hazir fırsat gelmisken bir laptop bakayım dusuncesine girdim. Amaçlarım oyun oynamak render almak ve yazılım icin kullanmak. Uzun omurlu olması acısından ekran kartı acısından RTX 3060 seviyesinde bir kart bakıyorum islemciler hakkında pek bilgim yok. Gelelim soruya birkaç forumda okumustum iste laptopu erken alma hocan bir şeyler soyler uyumlu olmaz bazı yazılım programlarını sadece Mac'ler acıyor gibi seyler okudum. Bu soylenenlerin dogruluk payı nedir? Dogruysada benim alacağım seviyedeki bir bilgisayar icin gecerli midir bu problemler. Son olarak da yaptığım şey dogru bir hareket olur mu?