Neler Yeni

Yazılım muhendisliginde laptop icin kafamdaki sorular

wruno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Onur Dogan
Merhaba şu an universite sınavına hazırlanıyorum. Yazılım muhendisligi dusunuyorum. RX570 R5 2600 boyle bir giris seviyesi bilgisayarım var. İnternet uzerinden aylık yaklasık 1000 TL gibi bir gelirim var. Bir akrabam bir teknoloji alısverisinde yardımcı olabilecegini belirtti yaklasık 3,4 bin TL kadar bende dusundum bir 5 bin TL kadar eden IPad'ım var. Şu anki bilgisayarımı ortalama 5 bin TL'den satıcagımı varsayarsam elime ortalama 15 bin TL para geciyor bende hazir fırsat gelmisken bir laptop bakayım dusuncesine girdim. Amaçlarım oyun oynamak render almak ve yazılım icin kullanmak. Uzun omurlu olması acısından ekran kartı acısından RTX 3060 seviyesinde bir kart bakıyorum islemciler hakkında pek bilgim yok. Gelelim soruya birkaç forumda okumustum iste laptopu erken alma hocan bir şeyler soyler uyumlu olmaz bazı yazılım programlarını sadece Mac'ler acıyor gibi seyler okudum. Bu soylenenlerin dogruluk payı nedir? Dogruysada benim alacağım seviyedeki bir bilgisayar icin gecerli midir bu problemler. Son olarak da yaptığım şey dogru bir hareket olur mu?

THE V

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Volkan
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım, Linux, Gitar, Müzik, Resim, Pc farkettim de baya da varmış.
Yani bildiğim kadarıyla dostum her programın bir varyasyonu veya bir de windows yazılımı vardır hele de kullanılan genel bilindik programlarda o nedenle o sadece mac olur muhabbeti saçma. Ha şu var mac in verdiği performansı hiç bir windows sistemlik laptoplar veremez o konuda mac öneririm lakin dediğin gibi oyun kısmı da var bunun sadece iş olayı bizim türkiye de olan bir durum insanlar yurt dışında 2 laptop alıyorlar 1 de masaüstü biri 2 laptop dan biri oyun biri iş ve okul için masaüstü de depolama yedekleme için sabit bir şey ve sen türkiye de yaşadığın için tavsiyem güzelinden Windows işletim sistemli seni yıllarca idare edip yarı yolda bırakmıyacak 15-20K lık bir şey al derim.

wruno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Onur Dogan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yani bildiğim kadarıyla dostum her programın bir varyasyonu veya bir de windows yazılımı vardır hele de kullanılan genel bilindik programlarda o nedenle o sadece mac olur muhabbeti saçma. Ha şu var mac in verdiği performansı hiç bir windows sistemlik laptoplar veremez o konuda mac öneririm lakin dediğin gibi oyun kısmı da var bunun sadece iş olayı bizim türkiye de olan bir durum insanlar yurt dışında 2 laptop alıyorlar 1 de masaüstü biri 2 laptop dan biri oyun biri iş ve okul için masaüstü de depolama yedekleme için sabit bir şey ve sen türkiye de yaşadığın için tavsiyem güzelinden Windows işletim sistemli seni yıllarca idare edip yarı yolda bırakmıyacak 15-20K lık bir şey al derim.
anladım tesekkurler

Top Bottom