Neler Yeni

Yazılım sektöründe iş aramak

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Boray Gülpınar
Merhaba arkadaşlar,

Kendimi yazılım alanında geliştiriyorum ve şu an .NET ve React üzerine çalışıyorum. Kariyerimi full-stack - back-end geliştirici olarak inşa etmek istiyorum ve şu sıralar aktif olarak iş arayışındayım.

.NET tarafında API geliştirme, MVC projeleri ve dinamik web siteleri üzerine projeler geliştirdim. React tarafında ise komponent tabanlı mimariler, state yönetimi ve modern UI geliştirme konularında çalışıyorum.

Sizlere birkaç soru sormak istiyorum:

1. .NET ve React üzerine çalışan biri olarak iş ararken dikkat etmem gereken en önemli noktalar neler?
  2. LinkedIn, Kariyer.net tarzı yerlerde iş ararken nasıl aramalıyım?
  3. Yazılım dünyasında ilk işimi bulmak için ne gibi yollar izlemeliyim (örneğin, staj, freelance işler ya da açık kaynak projelere katkı)?
Şimdiden önerileriniz ve geri dönüşleriniz için teşekkür ederim!

man a man

80+ Bronze
1) .NET de API geliştirme, MVC falan yazmışsın bunları biliyorum demek bildiğini kanıtlamaz. Mülakattan önce sana bi proje verirler o projeyi ne kadar kaliteli yaptığına bakılır ve projeyi mülakat esnasında açıklamanı isterler. Buradaki en önemli kriter kendini ne kadar geliştirdiğin ve güncel teknolojilere ne kadar hakim olduğundur.
Tavsiyem container/aws/git gibi teknolojilerede hakim olman
2) linkedin gibi yerlerde aşırı sayıda başvuru olduğu için o başvurular arasında seninkinin gözükmesi pek mümkün olmuyor. Gözükse bile ilk olarak diplomaya bakılıyor ki en önemli kriter olmasa bile ik nın en çok adam eleyebileceği unsur bu. Bu yüzden ilk olarak çevrende yüz yüze görüşebileceğin firmalara cv bırakman daha iyi olur
3) yukarıdaki anlattıklarımdan bu sorunun cevabını az çok alırsın

Son düzenleme:
Top Bottom