Neler Yeni

Yazılım ve kodlamaya nereden başlamalıyım

omerb.gzck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
362
İsim
Ömer Burak GÖZÜAÇIK
İlgilendiği Kategoriler
İşlemci, ekran kartı, sistem tavsiyesi
Instagram
omerb.gzck
Steam
omer_gzck
Artık bişeyler yapmanın vakti geldi diye düşünüyorum. yeni şeyler öğrenme kbişeyler geliştirmek istiyorum. bu işe artık bir yerden başlamam gerek sizlerden öneri yardım tavsiye vb. bekliyorum. bir çok dil var ne öğrenmeliyim arduino ile ilgili bailangıç seviyesinde bir bilgim var. aslında oyun geliştirmeyi çok istiyorum basit küçük işler yapmak ile başlayabilir ancak asıl sorum şu bunu yapmak için nereden nasıl başlamalıyım nasıl bir yol çizmeliyim. gelecekte de işime yarayacak bir şeye şimdiden başlamak bana çok şey katacaktır diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler... :D

En İyi Cevap
Öncelikle yazılımın hangi dalından ilerleyeceğinize karar vermelisiniz.
Seçenekler;
  • Web Tasarım.
  • Mobil uygulama.
  • Veri Tabanı ve programcılığı
  • Oyun geliştirme.
Bunlardan birini seçmeniz ve o dala odaklanmanız gerekmektedir. Ancak eğitim sistemimizde şöyle güzel bir temel bulunuyor, öğrenciler dallara ayrılmadan zorunlu olarak C# öğretiliyor. Bu C# adındaki dil her türlü programlama mantığını algoritma mantığını size aşılıyor ve ilerde öğreneceğiniz dillere katkısı oluyor. Ben şahsen C# öğrenerek başladım ve ardından Web tasarıma yönelmiştim. Size de aynısını tavsiye edebilirim.

Eğer yardımcı olabildiysem ; Rapor > En iyi cevap şeklinde bildirirseniz sevinirim iyi forumlar.

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4

omerb.gzck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
362
İsim
Ömer Burak GÖZÜAÇIK
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
omerb.gzck
Steam
omer_gzck
Başlangıç seviyesinde şunları önerebilirim;
  • Hesap Makinesi
  • Not defteri
  • Tic Toc oyunu
  • Müzik çalar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyun geliştirmek için şuan günümüzde çoğunlukla kullanılan diller şunlardır;
  • C#
  • Lua
  • Java
  • Python
oyun geliştirmek istediğim zaman mesela örnek vereyim. mario ya benzer basit bir oyun bu oyunun çizimlerini nasıl yapacağım farklı şeyler daha öğrenmem gerekiyor galiba bunlar nedir?

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
oyun geliştirmek istediğim zaman mesela örnek vereyim. mario ya benzer basit bir oyun bu oyunun çizimlerini nasıl yapacağım farklı şeyler daha öğrenmem gerekiyor galiba bunlar nedir?
Photoshop, Illustrator, Pixel art çalışmalarınız için Aseprite kullanabilirsiniz. Ama bir oyunu geliştirirken her detayını üstlenmek size zaman kaybı olarak yansıyacaktır.

omerb.gzck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
362
İsim
Ömer Burak GÖZÜAÇIK
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
omerb.gzck
Steam
omer_gzck
Photoshop, Illustrator, Pixel art çalışmalarınız için ise farklı programlar kullanabilirsiniz. Ama bir oyunu geliştirirken her detayını üstlenmek size zaman kaybı olarak yansıyacaktır.
şimdilik kendim için kendimi geliştirmek için yapmak istiyorum. bu nedenle çok bir sorun olacağını sanmıyorum ancak, bana bir öneriniz varmı daha çok şuna yönel şunu yap vb.?

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Başlangıç seviyesinde şunları önerebilirim;
  • Hesap Makinesi
  • Not defteri
  • Tic Toc oyunu
  • Müzik çalar

Oyun geliştirmek için şuan günümüzde çoğunlukla kullanılan diller şunlardır;
  • C#
  • Lua
  • Java
  • Python
pythonda var ama çoook kısıtlı. bence oyun için öğrenilecekse pythondan uzak durılmalı

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
şimdilik kendim için kendimi geliştirmek için yapmak istiyorum. bu nedenle çok bir sorun olacağını sanmıyorum ancak, bana bir öneriniz varmı daha çok şuna yönel şunu yap vb.?
btk akademiye göz at. muazzam kurslar var. tamamen ücretsizdir

kodlama öğreneyim diyorsan bence en kolayı python.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
C# Liselerde ilk olarak öğretiliyor.
İlk başlayanda öğrenebilir.

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Burada kimseyi dinleme şunu oku ve kendin seç yapmak istediğini;

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Bir dil öğrenmektense en başta Flowchart adındaki programı kullanarak algoritmayı kavramanız sizin için en yararlı şey olacaktır.

omerb.gzck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
362
İsim
Ömer Burak GÖZÜAÇIK
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
omerb.gzck
Steam
omer_gzck
btk akademiye göz at. muazzam kurslar var. tamamen ücretsizdir

kodlama öğreneyim diyorsan bence en kolayı python.
aslında isteğim biyerden başlayım da gideyim gibi değil geliştirmeye açık kendimi geliştirebileğim bir ortamı öğrenmek dah çok isterim.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
aslında isteğim biyerden başlayım da gideyim gibi değil geliştirmeye açık kendimi geliştirebileğim bir ortamı öğrenmek dah çok isterim.
dostum yaşın kaç (meslek için sordum)ve ileride düşündüğün bir meslek var mı? örnek olarak ben tıp okuyorum ve bu yüzden sağlıkta yapay zeka alanına yöneldim. senin hedeflerine bağlı biraz daha bu öneriler.
eğer sadece öğrenmek istiyorsan en geniş kütüphaneye sahip olan dil python diye biliyorum. ondan başlamanı öneririm.

Top Bottom