Lordkennys
80+
- Bütçe
- 16000
Herkese iyi günler arkadaşlar. Çok uzatmadan direk konuya gireceğim. Bir bilgisayar almayı düşünüyorum ve almak istediğim bilgisayarı video edit ve yazılım için kullanacağım. Kafama takılan bir kaç soru var. Öncelikle başta belirtmek istiyorum 15-16 bin tl arası bir bütçem var ve alacağım bilgisayar ile kullanacağım edit uygulaması Adobe Premier Pro yazılım bölümü için ise siber güvenlik alanında kullanmak istiyorum.
Şimdi 2 farklı şekilde düşünüyorum ;
Bunlardan birisi yazılım ve edit için kullanmak istediğimden dolayı çekirdek sayısı benim için önemli bir kriter bu yüzden ilk olarak ikinci el gtx 1660ti + ryzen 7 2700x kombinasyonlu bir bilgisayar almayı düşünüyorum.
İkinci olarak ise yeni nesil bir işlemci almayı düşünüyorum sizce ryzen 7 2700x 2023 yılında video edit için kullanılabilir mi?
Okuyan ve cevaplayan bütün herkese teşekkür ediyorum.
Şimdi 2 farklı şekilde düşünüyorum ;
Bunlardan birisi yazılım ve edit için kullanmak istediğimden dolayı çekirdek sayısı benim için önemli bir kriter bu yüzden ilk olarak ikinci el gtx 1660ti + ryzen 7 2700x kombinasyonlu bir bilgisayar almayı düşünüyorum.
İkinci olarak ise yeni nesil bir işlemci almayı düşünüyorum sizce ryzen 7 2700x 2023 yılında video edit için kullanılabilir mi?
Okuyan ve cevaplayan bütün herkese teşekkür ediyorum.