YAZILIMA GİRİŞ- NASIL, HANGİ DİL İLE BAŞLANMALI?

Steven Paul Jobs

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
255
Merhaba, yıl sonuna kadar evdeyim ve sıkılıyorum.

Yazılıma nereden başlarım? İngilizcem iyi, onun dışında Scratch ve Arduino ile uğraşmıştım.

İleride Unreal Engine ve AutoCAD de kullanmak istiyorum.

Hangi dili öğrenmeliyim?

Merhaba, yıl sonuna kadar evdeyim ve sıkılıyorum.

Yazılıma nereden başlarım? İngilizcem iyi, onun dışında Scratch ve Arduino ile uğraşmıştım.

İleride Unreal Engine ve AutoCAD de kullanmak istiyorum.

Hangi dili öğrenmeliyim?
Python ile başlayabilirsin. Yeni başlayanlar için çok ideal. Temelleri öğrendikten sonra istediğin başka bir dile geçerseniz.

Burada devletin verdiği ücretsiz kurslar var.

Unity ile oyun geliştirmeye başlayabilirsin
Bunun için C# öğrenmelisin tabi

Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği öğrencilerine genelde C'yi öneriyorum. Detaylarına girdiğinde zor ve sağlam bir dildir ve birçok dilin temeli de zaten. Şahsen kendim de yazılıma C ile başlamıştım. C/C++'tan sonra diğer dillere geçiş çok daha hafifliyor.

İngilizcenin iyi olması çok büyük artı, her şeyi dökümanından okuyabilirsin. Mobil için Kotlin, React Native; Web için React, Vue, Angular gibi kütüphanelere yönelebilirsin. Fakat bunlar için birazcık temel web bilgisi gerekli. Çoğu eğitimde sıfırdan anlattıkları için problem yaşamazsın.

Pyhton zevklidir yapabileceğin çok şey var, sayısız kütüphane mevcut. Yanı sıra Java da güzel bir dil, ben onu kullanıyorum.

Dil öğrenmeye değil konsepti anlamaya çalış, konsepti öğrendikten sonra değişen sadece syntax oluyor.

Geri