Yazılımcıya Klavye Önerisi

Reaksiyon skoru
2
Bütçe
4000
Selamlar, bir süredir işin içinden çıkamadığım için buraya geldim. Yeni bir klavye arıyorum klavyede aradığım birkaç önemli özellik var. Bunlara uygun bir filtreleme yaptığımda sonuç bulamıyorum maalesef.

Benim için olmazsa olmaz özellik Türkçe Q olması. Bunun asıl sebebi büyük enterlı tuş diziliminde <> tuşu ve ; tuşlarının konumu. Çünkü diğer standart dizilimlerde bunlar ö ve ç tuşlarına karşılık gelen kısımda olduğundan el alışkanlığıma ters geliyor.

Diğer özellikler:
manyetik veya mekanik olabilir
kablosuz tercihen daha iyi olur
Numpad ve ok tuşlarının üstündeki home, end, page up, page down tuşları olmalı. (bazı modellerde yok diye belirttim)
Gasket yapıda olursa daha iyi duruyor ses olarak da daha keyifli geliyor. (gamepower ogre bu istediklerimi karşılıyor ama daktilo almak istemiyorum o yüzden gasket daha iyi olacak)

Aula f87 aldım ama numpad ve tuşlarındaki harflerin saydam olmaması sebebiyle iade ettim. Karanlıkta gözükmüyor diye, tuşlar ezberimde aslında ama numpad olmadığından üstteki sayıları karanlıkta görmeden bilmek zor oluyor.

Son olarak bütçe maksimum 4 falan düşünüyorum. Eğer bu kriterlere uyan mekanik klavye bulamazsam logitech g213 veya steelseries bakacağım.

Aula'da yaşadığınız sorunu keycapleri değiştirerek çözebilirdiniz. Ayrıca f87'de numpad yok diye biliyorum

Selamlar, bir süredir işin içinden çıkamadığım için buraya geldim. Yeni bir klavye arıyorum klavyede aradığım birkaç önemli özellik var. Bunlara uygun bir filtreleme yaptığımda sonuç bulamıyorum maalesef.

Benim için olmazsa olmaz özellik Türkçe Q olması. Bunun asıl sebebi büyük enterlı tuş diziliminde <> tuşu ve ; tuşlarının konumu. Çünkü diğer standart dizilimlerde bunlar ö ve ç tuşlarına karşılık gelen kısımda olduğundan el alışkanlığıma ters geliyor.

Diğer özellikler:
manyetik veya mekanik olabilir
kablosuz tercihen daha iyi olur
Numpad ve ok tuşlarının üstündeki home, end, page up, page down tuşları olmalı. (bazı modellerde yok diye belirttim)
Gasket yapıda olursa daha iyi duruyor ses olarak da daha keyifli geliyor. (gamepower ogre bu istediklerimi karşılıyor ama daktilo almak istemiyorum o yüzden gasket daha iyi olacak)

Aula f87 aldım ama numpad ve tuşlarındaki harflerin saydam olmaması sebebiyle iade ettim. Karanlıkta gözükmüyor diye, tuşlar ezberimde aslında ama numpad olmadığından üstteki sayıları karanlıkta görmeden bilmek zor oluyor.

Son olarak bütçe maksimum 4 falan düşünüyorum. Eğer bu kriterlere uyan mekanik klavye bulamazsam logitech g213 veya steelseries bakacağım.

Yazılımcıyım bunu kullanıyorum klavye alttan aydınlatmalı ama gece nası olur bilmiyorum (mesai saatlerinde ısıklı ortamda kullanıyorum) Kablosuz olması bi avantaj bi düşünebilirsin

Yazılımcıyım bunu kullanıyorum klavye alttan aydınlatmalı ama gece nası olur bilmiyorum (mesai saatlerinde ısıklı ortamda kullanıyorum) Kablosuz olması bi avantaj bi düşünebilirsin
Selam abi bu tam olarak istediğim yapıda değil. Home-end kısmı satır başına sonuna geçerken çok sık kullanıyorum. Ayrıca noktalı virgül tuşu enterın üstünde shift + ; yaparken eziyet gibi oluyor.

Geceleri de harfler gözüksün istiyorum bu sebeple aula f87 yi iade ettim bugün. Alttan aydınlatma yetmiyor akşamları. Sorun zaten harflerde değil sayılardaki { ( # / gibi ikonları görebilmek istiyorum.

Muhtemelen membran a kaymam gerekecek gibi duruyor.

Aula'da yaşadığınız sorunu keycapleri değiştirerek çözebilirdiniz. Ayrıca f87'de numpad yok diye biliyorum
Selam evet bu iki sebepten iade ettim. Kaliteli keycap nerden bulabilirim yani googlelarım ama bu konuda bilginiz varsa tavsiye beklerim. Eğer uygun olursa aula'nın büyük klavyesi de var.

Selam evet bu iki sebepten iade ettim. Kaliteli keycap nerden bulabilirim yani googlelarım ama bu konuda bilginiz varsa tavsiye beklerim. Eğer uygun olursa aula'nın büyük klavyesi de var
nereden alcağınızın fark edeceğini düşünmüyorum açıkcası aliexpressten alan bile var

Son düzenleme:
nereden alcağınızın fark edeceğini düşünmüyorum açıkcası aliexpressten alan bile var çünkü.Sadece uyumluluğa dikkat edin.Mesela
bahsettiğiniz büyük klavye f108 pro ise PBT kullanıyor
Sonradan hatırladım aula f108 pro da büyük enter yok. Soldaki shift de büyük. Dolayısıyla solda < tuşu yok maalesef.

Bu keycap konusuna hiç bulamayıp monster mı alsam? 3300 fiyatı var, high profile ama red switchten ötürü sesi fazla gelir mi bilemedim. Ayrıca bu fiyata manyetikler havit alabilirken kablolu almak koyuyo.

Gasket modellerdeki çoğunda ses tok geliyor hoş oluyor ama blue ve red sanki çok gelebilir mi uzun kullanımda bilemedim.

Geri