Yemek Borusu Spazmı - Reflü geçiren varmı ?

efetg

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,350
arkadaşlar tam emin olmamakla beraber bende reflü vardı ve bu sanırım yemek borumu tahriş etmiş yemek borum tahriş oluncada yemek borusu spazmını tetiklediğini düşünüyorum hiç aranızda bunları yaşıyan varmıdır. Çünkü öyle böyle ağrı yapmıyor 112 yi arıyacagım çok kötü bıçak dönüyormuş gibi hissediyorum içimde.

112'yi arasan ne olacak? Acil bir durum yok. Senin gitmen lazım, o olay için ambulans gelmez. Bol bol lifli gıda ye. Elma, muz, havuç, salatalık da iyi gelir. Ayrıca Gaviscon şurup içebilirsin. Ben de annem de kullanıyoruz.

112'yi arasan ne olacak? Acil bir durum yok. Senin gitmen lazım, o olay için ambulans gelmez. Bol bol lifli gıda ye. Elma, muz, havuç, salatalık da iyi gelir. Ayrıca Gaviscon şurup içebilirsin. Ben de annem de kullanıyoruz.
yok şiddeti ilk defa bukadar arttı yani reflü tahmini yaptım ben sadece feci ağrı yapıyor yinede sağol.
son 6 aydır olmaya başladı aileede reflü genetiki yok ama mideyi bi ara zorlamıştım kapakçığa zarar gelmiş olabilir umarım kalıcı olmaz bu durum.

yok şiddeti ilk defa bukadar arttı yani reflü tahmini yaptım ben sadece feci ağrı yapıyor yinede sağol.
son 6 aydır olmaya başladı aileede reflü genetiki yok ama mideyi bi ara zorlamıştım kapakçığa zarar gelmiş olabilir umarım kalıcı olmaz bu durum.

Şimdi hastaneye git, sonra Gastroenteroloji Bölümü'nden randevu al. Rica ederim.

Geri