Yemekleri çiğ tartma sorunı

Rubin2828

80+
Katılım
14 Aralık 2023
Mesajlar
66
Reaksiyon skoru
24
arkadaşlar herkese selam kısaca yormadan geçicem 100g basmati pirinci çiğ hali kalorisi belli onu biliyorum annem genel olarak kocaman tepsiye 650-700g basmati pirinci koyuyor pişincede 1800g oluyordur ama genel haşlanmış 150g basmati pirinci ile çiğ 150g basmati pirinci aynı değil bunu anlamadım kalori hesabı çok zor yardım edermisiniz çoğu insan piştikten sonra tart diyor çünkü piştikten sonra yiyorsun diyorlar
 
arkadaşlar herkese selam kısaca yormadan geçicem 100g basmati pirinci çiğ hali kalorisi belli onu biliyorum annem genel olarak kocaman tepsiye 650-700g basmati pirinci koyuyor pişincede 1800g oluyordur ama genel haşlanmış 150g basmati pirinci ile çiğ 150g basmati pirinci aynı değil bunu anlamadım kalori hesabı çok zor yardım edermisiniz çoğu insan piştikten sonra tart diyor çünkü piştikten sonra yiyorsun diyorlar
pişmeden önce 100 geliyorsa gramajı piştikden sonrada hepsini tart 300 geldiyse o 300 ü 100 olarak tüket
 
pişmeden önce 100 geliyorsa gramajı piştikden sonrada hepsini tart 300 geldiyse o 300 ü 100 olarak tüket
pişmeden önce bilmiyorum hocam sadece 700g koyuyor annem çok zor napıcağımı bilmiyorum myfitnesspall uygulamasında pişmiş halide var ama hepsi farklı
 
pişmeden önce bilmiyorum hocam sadece 700g koyuyor annem çok zor napıcağımı bilmiyorum myfitnesspall uygulamasında pişmiş halide var ama hepsi farklı
Annenin pişirdiği tencereyi boşken tart bide pişince tart ozamanda öğrenebilirsin
 
2600 gr olarak hesapla pişince bak 3700 geliyorsa 100 gr için ortqlama 250 270 gr arası koy tabağa sapma anca %5 olucaktır
teşekkğr ederim hocam inşallah ay sonunda yağ yakarım genetik ve kötü beslnemenim sonucu inanılmaz saçma kilom ve yağ oranım var full body antrenman ile
 
hocam kusura bakmayın pişmiş seçenekleride var myfitnesspall uygulamasında pişmiş tartsak ne gibi sorunlar olur
o kısmı hiç bilmiyorum pişirirken pirinç az su çekerse fazla karbonhidrat alırsın çok su çekerse az alırsın uygulama olarak pek önermem pişmişi herkezin pişirme ayarı farklı mesela bazıları az suda diri sever o daha az gramaj alır ortalama olarak 700 gr 1800 oluyorsa 250 270 arası al yeter çok kasma bu veriyi 100 gram kuru basmati için uygulaman mantıklı uygulama 700 e 2000 olabilir yada 700 e 1500 kendi yapışına göre ayarla ne kadar hacim aldıysa ortalamasını çıkar öyle tam veri alırsın
 
o kısmı hiç bilmiyorum pişirirken pirinç az su çekerse fazla karbonhidrat alırsın çok su çekerse az alırsın uygulama olarak pek önermem pişmişi herkezin pişirme ayarı farklı mesela bazıları az suda diri sever o daha az gramaj alır ortalama olarak 700 gr 1800 oluyorsa 250 270 arası al yeter çok kasma bu veriyi 100 gram kuru basmati için uygulaman mantıklı uygulama 700 e 2000 olabilir yada 700 e 1500 kendi yapışına göre ayarla ne kadar hacim aldıysa ortalamasını çıkar öyle tam veri alırsın
çok zormuş ya
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,126
Mesajlar
10,373,067
Üyeler
183,065
Son üye
gokberkozyurt
Geri
Top