Neler Yeni

Yeni aldığım 3060lı laptopta ısınma sorunu 100dereceler

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
sadece emre
Merhaba ben bir laptop satın aldım 3060 6gb ayrılmış ryzen 5 5600h işlemci 16+4 20 gb ram ve laptop kesinlikle ekran kartını kullanmıyor kullanmak istemiyor açamıyorum öncelik her zaman cpu nun ekran kartı her yolu denedim ancak hala olmadı mux switch diye bir özellik de yok laptopta ne yapmam gerekiyor lolde en düşük ayarlarda 120 fps ile oynuyorum normalde 600 700 civarı vermesi gerekirken eski laptonum daha çok fps veriyordu verdiğim birsürü para boşa gitti hp victus 16 3060lı laptobu

Ekler

• IMG_0256.jpg
    IMG_0256.jpg
    23.9 KB · Hit: 91

EfoWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Süleyman Efe Erdoğmak
İlgilendiği Kategoriler
İç Donanımlar, Çevre Birimleri, Cep Telefonları, Konsollar, Ağ Sistemleri
hocam aşırı ısınıyor hiçbir şey yapmasam bile işlemci 70 derecede
Hocam ya laptobun hava girişlerini/çıkışlarını kapıyorsunuz, soğumasına müsaade etmiyorsunuz ya da pc yi boşta olsa bile ısındıran bir şey varç Bu bir yazılım ya da virüs olabilir.

ya da cidden ısınan bir laptop ki bu olabilir çünkü ince bir laptop.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
sadece emre
Hocam ya laptobun hava girişlerini/çıkışlarını kapıyorsunuz, soğumasına müsaade etmiyorsunuz ya da pc yi boşta olsa bile ısındıran bir şey varç Bu bir yazılım ya da virüs olabilir.
bu pcyi ben çok taşımak için aldım hocam altının kapalı olması gayet normal olacak masa üzerine koyunca hep bunu yapacaksa büyük sıkıntı

En İyi Cevap
3
bu pcyi ben çok taşımak için aldım hocam altının kapalı olması gayet normal olacak masa üzerine koyunca hep bunu yapacaksa büyük sıkıntı
Masada sıkıntı olmaz, yorgan üstünde falan kullanmıyorsunuz dime?

CptSpork

80+ Bronze
Normal değil hiçbir şekilde, özellikle yeni alınan bir laptopda istersen halıda istersen yorganda oyna zaten işlemci de 100 derece sınırı var otomatik kapatır kendini. Bence servis ile iletişime geç iade bile talep edebilirsin.
Isınma sorunu tüm laptoplarda vardır bununla mücadele eden daha iyi markalar var elbette.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
sadece emre
Normal değil hiçbir şekilde, özellikle yeni alınan bir laptopda istersen halıda istersen yorganda oyna zaten işlemci de 100 derece sınırı var otomatik kapatır kendini. Bence servis ile iletişime geç iade bile talep edebilirsin.
Isınma sorunu tüm laptoplarda vardır bununla mücadele eden daha iyi markalar var elbette.
haklısın usta...

CptSpork

80+ Bronze
Herhangi bir cracklı program, oyun vb indirdiysen miner virüsü bulaşma ihtimali var.
Muhtemelen fanlardan birisi az çalışıyor diye düşünüyorum dediğim gibi iade etmeyi veya servis ile iletişime geçmeyi dene.
Eğer iade etme şansın varsa asus öneririm soğutması en iyi firma bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yeni alınan bir laptopda olması gereken maksimum ısı 90 derecedir. 90'ı geçiyorsa mutlaka bir sorun vardır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
sadece emre
Herhangi bir cracklı program, oyun vb indirdiysen miner virüsü bulaşma ihtimali var.
Muhtemelen fanlardan birisi az çalışıyor diye düşünüyorum dediğim gibi iade etmeyi veya servis ile iletişime geçmeyi dene.
Eğer iade etme şansın varsa asus öneririm soğutması en iyi firma bence.

Yeni alınan bir laptopda olması gereken maksimum ısı 90 derecedir. 90'ı geçiyorsa mutlaka bir sorun vardır.
asus alırsam ama 3050 modelli bir cihaza param yetiyor bunun içine ssd ve ram desteği de yapmıştım geri söksem amazon kabul eder mi sizce

bu sabah geldi daha laptop

CptSpork

80+ Bronze
asus alırsam ama 3050 modelli bir cihaza param yetiyor bunun içine ssd ve ram desteği de yapmıştım geri söksem amazon kabul eder mi sizce

bu sabah geldi daha laptop
İlk öncelikle direkt Asus alın demiyorum çünki piyasayı takip etmiyorum ama Asus laptop soğutması konusunda en iyi firma. Tabi bu modelden modele çok değişir.
Misal gördüğünüz videoda fabrika çıkışlı bir laptopa "sıvı metal" sürüyorlar. Sıvı metal, termal macunlara kıyasla çok fazla performanslı bir üründür ancak uygulaması çok ve tehlikelidir. Asus bunu bazı laptoplarında fabrika çıkışlı yapıyor ve bu laptopların 80 dereceyi geçmesinin imkanı yok.

Aldığınız modelde kronik bir sorun var mı bilmiyorum ama her ne olursa olsun yeni alınan bir gaming laptop 90 dereceyi geçiyorsa, elinize ulaşan üründe sorun var demektir. İsterseniz amazonla iletişime geçin, değişim talep edin. Elinize ulaşan yeni cihazdada aynı problemi gözlemlerseniz iade edebilirsiniz.

Gaming laptopların içini açmanızda bir sorun bulunmuyor zarar vermediğiniz sürece.

Passamet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Passamet
Bu ısılar normal değil ama cihaz çok çelimsiz duruyor. Yani böyle bileşenleri soğutabilecek bir tipi yok. En iyisi iade etmek fakat açılmış kullanılmış bir ürün iade alınır mı sanmıyorum.

CptSpork

80+ Bronze
Laptopun oyun testlerini felan da bulamıyorum ısı normal mi değil mi diye ama ürünün yorumlarında şöyle bir şey buldum.
1673567720037.png

Burda tamamen tercih size kalmış. Eğer memnunsanız üründen ve tek derdiniz ısınmasıysa bunu uğraşarak çözebilirsiniz ancak gerçekten bu ısı sorunuyla mücadele etmek insanı yoruyor. İsterseniz sıvı metal ve soğutucu deneyebilirsiniz ancak sıvı metali kesinlikle uzman birinin uygulaması lazım, anakarta en ufak teması durumunda ürün çöp olur. Aynı şekilde masaya doğrudan koymayın altında hava kanalı veya boşluk olacak şekilde koyun. İsterseniz ucuza bir soğutucu alabilirsiniz altı delikli olan veya laptopun ayaklarına destek yaparak hava kanallarının açılmasını sağlayabilirsiniz.

Ama şimdiden bu derecelerde oynatıyorsa ileride cihazın içi tozlandığında ısı artacaktır ve bunla mücadele etmek sizi yoracaktır. Tamamen size kalmış eğer ürünü sevdiyseniz kalsın ve ısı sorunuyla mücadele etmeyi deneyin ama uğraşamam diyorsanız başka bir laptop bakabilirsiniz.

Bu ısılar normal değil ama cihaz çok çelimsiz duruyor. Yani böyle bileşenleri soğutabilecek bir tipi yok. En iyisi iade etmek fakat açılmış kullanılmış bir ürün iade alınır mı sanmıyorum.
Amazonun sorun çıkartacağını sanmıyorum çok anlayışlı bir firma

Passamet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Passamet
Laptopun oyun testlerini felan da bulamıyorum ısı normal mi değil mi diye ama ürünün yorumlarında şöyle bir şey buldum. Alıntıyı görüntüle

Burda tamamen tercih size kalmış. Eğer memnunsanız üründen ve tek derdiniz ısınmasıysa bunu uğraşarak çözebilirsiniz ancak gerçekten bu ısı sorunuyla mücadele etmek insanı yoruyor. İsterseniz sıvı metal ve soğutucu deneyebilirsiniz ancak sıvı metali kesinlikle uzman birinin uygulaması lazım, anakarta en ufak teması durumunda ürün çöp olur. Aynı şekilde masaya doğrudan koymayın altında hava kanalı veya boşluk olacak şekilde koyun. İsterseniz ucuza bir soğutucu alabilirsiniz altı delikli olan veya laptopun ayaklarına destek yaparak hava kanallarının açılmasını sağlayabilirsiniz.

Ama şimdiden bu derecelerde oynatıyorsa ileride cihazın içi tozlandığında ısı artacaktır ve bunla mücadele etmek sizi yoracaktır. Tamamen size kalmış eğer ürünü sevdiyseniz kalsın ve ısı sorunuyla mücadele etmeyi deneyin ama uğraşamam diyorsanız başka bir laptop bakabilirsiniz.

Amazonun sorun çıkartacağını sanmıyorum çok anlayışlı bir firma
Anlayışta nereye kadar, şahsen ben iade kabul etmezdim satıcı olsam. Araştırarak alman gerekiyor, soğutmasından sorumlu değilim ki.

CptSpork

80+ Bronze
Anlayışta nereye kadar, şahsen ben iade kabul etmezdim satıcı olsam. Araştırarak alman gerekiyor, soğutmasından sorumlu değilim ki.
hp saçma bir ürün yapmış gerçekten, ekran kartı ile işlemciye abanıp soğutmayı düşünmemişler. göz boyama ürünü olmuş biraz.

Top Bottom